مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

اندازه‌گیریهای فوتوپلیتیسموگراف

اندازه‌گیریهای فوتوپلیتیسموگراف

اندازه‌گیریهای فوتوپلیتیسموگراف – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه پزشکی

مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده پزشکی - ایران ترجمه - Irantarjomeh
شماره
۱۸
کد مقاله
MDSN18
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
اندازه‌گیریهای فوتوپلیتیسموگراف
نام انگلیسی
Photoplethysmography Measurements
تعداد صفحه به فارسی
۱۰
تعداد صفحه به انگلیسی
۵
کلمات کلیدی به فارسی
فوتوپلیتیسموگراف
کلمات کلیدی به انگلیسی
Photoplethysmography
مرجع به فارسی
مدیس- مدیزینیست جیام‌بیاچ، انگلستان
مرجع به انگلیسی
medis. Medizinische Messtechnik GmbH
کشور
انگلستان
 اندازه‌گیریهای فوتوپلیتیسموگراف
فوتوپلیتیسموگرافی بر مبنای تعیین خصیصه‌های نوری ناحیه انتخاب شده پوست می‌باشد. بدین منظور نور مادون قرمز غیر تهاجمی به سمت پوست تابیده می‌شود. این نور کم و بیش جذب گردیده، که منوط به حجم خون داخل پوست می‌باشد. در نتیجه، نور تابیده شده منطبق با گوناگونی حجم خون خواهد بود. بر این اساس از طریق اندازه گیری نور بازتابیده شده و بکار گیری خصیصه‌های نوری بافت و خون می‌توان نسبت به اندازه گیری تغییرات حجم خون اقدام نمود.
شمامی‌توانید این اثر را با چشم‌های خود ببینید. پوستی که دارای خون کمتری می‌باشد ظاهری سفید رنگ داشته، در حالی که پوستی که خون بیشتری را دارا می‌باشد تیره‌تر است. فوتوپلیتیسموگرام دقیقاً مورد ذکر شده فوق نمی‌باشد اما دارای حساسیت و رزلوشن کاملاً بیشتری است.
روش‌های اندازه‌گیری مدرن، با استفاده از ادوات پیچیده،‌ به شما اجازه می‌دهند تا آنکه به میزان زیادی دقت و اطمینان قابل توجهی را به روش‌های فتومتری داشته باشید. با این وجود، این نکته را مد نظر قرار دهید که تنها برآوردهای نسبی بر مبنای تغییر حجم خون امکان پذیر بوده و نمی‌توان نسبت به ضبط یا دسترسی کامل به سطوح مطلق اقدام نمود.
سیگنال اندازه گیری نسبت به ضبط اطلاعات مربوط به تغییرات حجم خون وریدی  و شریانی در مویرگها اقدام می‌نماید.
رئوگرافی – بازتاب – نور (LRR) نیز همچنین به تست وریدی اشاره دارد. این نام از یک حسگر خاص گرفته شده است که دارای بخش‌های حس کننده و ارسال کننده می‌باشد که کنار هم در یک طرف حسگر قرار گرفته‌اند. این حسگر نسبت به اندازه گیری بخش بازتابی نور ساطع شده اقدام می‌نماید. (توجه داشته باشید که سنسورهای دیگر که در ذیل تشریح می‌گردند، حسگرهای انتقالی، تنها قابلیت اندازه گیری موجهای پالس را دارا می‌باشند. تنها حسگرهای انعکاسی برای تست وریدی کاربرد دارند).

اندازه‌گیریهای فوتوپلیتیسموگراف

 

تست وریدی
تست رفلکس وریدی – همچنین بنام تست نوک انگشت پا یا تست پمپ ماهیچه‌ای نیز خوانده می‌شود- بعنوان یک تست تمرینی بشمار می‌آید که نسبت به تشخیص نارسایی‌های مقادیر وریدی در اندامهای تحتانی اقدام می‌نماید. نارسایی وریدی یکی از شایع‌ترین بیماریهای وریدی بشمار آمده و همچنین می‌تواند نتیجه ترومبوز یا تشکیل لخته خون (سندروم ما بعد- ترومبوزی) باشد.
بمنظور انجام این تست، بیمار می‌بایست در حالت نشسته بر روی یک صندلی بلند قابل تنظیم باشد. ساق‌های پا می‌بایست به آرامی کشیده شده شوند (زاویه ۱۱۰ درجه).
در طی انجام این تست بیمار نسبت به انجام دورسیفلکشن یا عمل خم شدن به پشت در طی دستور العمل مرتبط با میزان شمار اقدام می‌نماید تا آنکه خون به سمت خارج از ورید پمپ شود. برای انجام این کار بیمار می‌بایست پای خود را از ناحیه پاشنه به بالا خم نموده و آنرا رها کند. این رویه می‌بایست در حدود ۱۰ بار انجام گردد در طی این عمل بواسطه انقباض ماهیچه‌ها خون داخل ورید به سمت قلب پمپ می‌شود.
پس از اتمام تمرین بیمار می‌بایست بدون حرکت به انتظار نشسته تا آنکه عمل ضبط منحنی مربوطه تکمیل گردد ( شنیدن آهنگ یا صدایی برای دو بار از دستگاه). در این زمان عمل پرشدگی مجدد خون اندازه‌گیری می‌شود. در صورتی که دریچه‌های وریدی بخوبی کارنموده و سپس بسته شوند، بنابر این بطور مناسب هیچ گونه خونی به سمت عقب جریان نداشته و عمل پرشدگی مجدد تنها از طریق جریان ورودی وریدی انجام می‌پذیرد. این عمل زمان طولانتری را در حدود ۳۰ الی ۱۲۰ ثانیه در بر دارد.
در صورتی که حالت نارسایی وریدی حاکم باشد، خون می‌تواند بسمت عقب جریان یافته و عمل پرشدگی سریعتر رخ خواهد داد (سریعتر از ۲۵ ثانیه). هر چه عمل پرشدگی سریعتر باشد، میزان نارسایی بیشتر است.
تست فوتوپلیتیسموگرافی مخصوصا برای تست اولیه عملکرد وریدی مناسب می‌باشد. این تست آنچنان آسان است که می‌توان آنها را در داروخانه‌ها نیز برای کنترل وریدی انجام داد (قابل قیاس با اندازه گیری فشار خون). بررسی‌های بیشتری را می‌توان از طریق مراجعه به متخصصین مربوطه با ادوات دوپلر عروقی و فلبادینامومتری (phlebodynamometry)  انجام داد.
جدید! با کاربرد نور یا نورهای رئواسکرین (rheoscreen) که از یکی از روشهای ثبت شده جدید بهره‌ می‌برند می‌توان اندازه گیری را حتی ماورای البسه نایلونی و جوراب ساقه بلند انجام داد. این امر اجازه ارزیابی تاثیرات همودینامیک اینگونه افراد را نیز خواهد داد.

اندازه‌گیریهای فوتوپلیتیسموگراف

 

فوتوپلیتیسموگرافی شریانی (فوتوپالس)
مشابه با فوتوپلیتیسموگرافی امپدانس،  فوتوپلیتیسموگرافی می‌تواند موج پالس شریانی حجم تغییرات خون وریدی منفک سازد. بر این اساس دو نوع متفاوت از ادوات تست PPG وجود دارند که می‌توان آنها را برای اندازه گیری‌های شریانی بکار گرفت:
۱- ادوات سنجش انعکاسی
این نوع از ادوات سنجش را می‌توان حتی برای تست وریدی نیز بکار گرفت. بخش‌های ساطع کننده نور و حساس در کنار هم در یک دستگاه قرار گرفته‌اند.  حسگرهای نوری یا فتوسنسورها نسبت به تشخیص نور، که از بافت پوست بازتاب می‌شود، اقدام می‌نمایند. بواسطه آناتومی بدن،‌ حسگرهای PPG تنها قادر به تشخیص امواچ پالس یا ضربانی در آن دسته از نواحی می‌باشند که پیوندهای شریانی – وریدی نظیر انگشتان دست و پا،‌ پره گوش یا برخی دیگر از نواحی صورت وجود دارند. این موقعیت‌ها متفاوت از موقعیت‌هایی هستند که برای تست وریدی با حسگرهای یکسان که در بالا شرح داده شد بکار گرفته می‌شوند.
۲- ادوات آزمایشی انتقالی
در این دستگاهها حسگرهای نوری در طرف مقابل بخش‌های ساطع کننده نور قرار می‌گیرند. بافت مربوطه نیز در بین آنها قرار خواهد گرفت. این امر میدانهای کاربردی جهت مشخص سازی آنکه در کجا نور می‌تواند در بافت‌ها نفوذ نماید (انگشتان، انگشت پا، پره گوش) را تقلیل دهد. در مقابل ادوات انعکاسی، منابع اصلی ضربان همچنین شامل مجاری بزرگی می‌باشند که این حسگرها را برای اندازه گیری فشارخون مفید می‌سازند.
فوتوپلیتیسموگرافی شریانی نسبت به اندازه گیری و ارزیابی شکل موج‌های پالس، مشابه با فوتوپلیتیسموگرافی امپدانس، اقدام می‌نماید. کاربرد آسان آن بر روی انگشتان دست و پا این روش را مخصوصاً برای موارد ذیل کاربردی ساخته است:
  • بیماری‌های شریانی تشخیصی در انگشتان دست و پا. این امر را می‌توان تنها با مشاهده شکل منحنی مشخص کرد.
  • تشخیص آشفتگی‌های عملکرد جریان خون (سندروم رینولد، انگشت مرده، سندروم فیبراسیون).
    برای تشخیص آشفتگی‌های عملکرد، بطور مثال، انگشتان برای چند دقیقه حالت   سرد شدگی یافته، پس از آن زمان مربوطه اندازه گیری شده تا آنکه دامنه پالس دوباره به حالت عادی برگردد.
  • تشخیص سندروم خروجی تورکتیک (thoractic).
در خصوص سندروم خروجی تورکتیک، شریان ناحیه شانه بواسطه انبساط شانه، بازوها یا سر حالت مسدود شدگی می‌یابد. با کنترل انگشتی موج پالس،‌ می‌توان نسبت به تعین موقعیتی که شریان شانه دچار حالت انسداد گردیده است اقدام نمود.
  • اندازه گیری فشار خون پیرامون حتی بر روی انگشتان
با کاربرد دستگاههای تست انتقالی خاص می‌توان بسادگی نسبت به اندازه گیری فشار خون سیستولیک پیرامون اقدام نمود. ادوات – PPG بعنوان حسگرهای جریان خون بکار گرفته می‌شوند (بجای استفاده گسترده اما مشکلتر دستگا‌ه‌های دوپلر). بخش نوار (Cuff) در ابتدا بواسطه فشار متورم شده و پس از آن به آهستگی از این حالت خارج می‌گردد. فشار خون سیستولیک بعنوان فشار ناحیه نوار بشمار آمده جاییکه دستگاه PPG تنها نسبت به سنجش موج پالس اقدام خواهد نمود. با بهره‌گیری از نوارهای کوچک حتی می‌توان نسبت به اندازه گیری فشار خون بر روی انگشتان نیز اقدام نمود (به تصویر رجوع شود).

اندازه‌گیریهای فوتوپلیتیسموگراف

 

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.