شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی
شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه نساجی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات رایگان
قیمت
قیمت این مقاله: 32000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی
شماره |
85 |
کد مقاله |
TXT85 |
مترجم |
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی |
فرآیند بهینه سازی شرایط دوخت جهت كاهش چروك دوخت با استفاده از روش تاگوچی |
نام انگلیسی |
A Process for Optimizing Sewing Conditions to Minimize Seam Pucker Using the Taguchi Method |
تعداد صفحه به فارسی |
24 |
تعداد صفحه به انگلیسی |
9 |
کلمات کلیدی به فارسی |
كاهش چروك دوخت- تاگوچی |
کلمات کلیدی به انگلیسی |
Minimize Seam Pucker- Taguchi Method |
مرجع به فارسی |
دپارتمان مهندسی منسوجات- دانشگاه كونكوك- سئول |
مرجع به انگلیسی |
Department of Textile Engineering- Konkuk University- Seoul |
سال |
2005 |
کشور |
شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی
فرآیند بهینه سازی شرایط دوخت جهت كاهش چروك دوخت با استفاده از روش تاگوچی
چكیده
در این مقاله به منظور بهینه سازی شرایط دوخت فرآیندی را جهت بحداقل رسانی چروك دوخت با استفاده از روش تاگوچی ارائه مینمائیم. این فرآیند برای دو پارچه مختلف T/C با طرح مشخص آزمایشگاهی و با استفاده از جدول آرایه عمود بر هم مورد استفاده قرار گرفت. پارامترهای منتخب برای بهینه سازی عبارتند از سرعت دوخت، طول كوك یا بخیه، كشش نخ دوخت و فشار پایه پرسر یا دستگاه پرس میباشند. فرآیند تاگوچی دارای مراحل زیر است: محاسبه نسبتهای SN مشاهدات تكرار شده تجربی، یافتن شرایط متناظر كه بر روی دوخت پارچه عرضه شده تاثیر میگذارند، تعیین مقادیر بهینه شرایط دوخت، محاسبه فاصله پیشبینی درجه یا میزان چروك دوخت با شرایط بهینه دوخت، تایید روش تاگوچی و استفاده از آن و در نهایت مقایسه انتظار اتلاف قبل و بعد از بهبود میزان چروك دوخت. با استفاده از فرآیندهای تاگوچی به آسانی میتوان شرایط دوخت را برای كاهش چروك دوخت با نمونههای تجربی مورد بهینه سازی قرار داد.
اخیرا با توجه به اینكه میزان توجهات به افزایش كیفیت تولید پوشاك زیاد شده است، كارایی و ظاهر پوشاك و تكنیكهای دوخت – بویژه مشكلات چروك دوخت – از اهمیت خاصی برخوردار شده است.
در دیكشنری انگلیسی آكسفورد اصطلاح چروك دوخت (Seam pucker) به معنای چروك، جمع شدگی و یا موجهای ایجاد شده بر روی پارچه، در زمانی كه دو قطعه پوشاك به هم دوخته میشوند، تعریف شده است. چروك دوخت یكی از مهمترین اشتباهات و عیوب تولید پوشاك بوده و ارزش هنری و زیبایی پوشاك را كاهش میدهد. این پدیده زمانی در امتداد خط دوخت لباس به چشم میخورد كه خواص ویژگیهای ماده و پارامترهای دوخت به نحو مناسبی انتخاب نشده باشند. طی چند دهه تحقیقات زیادی برای حل این مشكل تولید پوشاك انجام شد. محققانی همچون دوركین و چمبرلین چهار دلیل اولیه را برای چروك دوخت شناسایی كردند. با توجه به دلایل این محققان، چروك دوخت معمولا به 4 گروه دسته بندی میشود: چروك ذاتی، چروك تغذیه، چروك كنش (تنش) و چروك جمع شدگی. در ارتباط با چروك دوخت فاكتورهای زیادی وجود دارند همچون نوع نخ مصرفی در تولید پارچه، ساختار پارچه، تكمیل پارچه، نوع ماشین دوزندگی مصرفی، شرایط دوخت، رفتار نخهای دوخت، تكنیك كنترل پارچه در حین دوخت و پارامترهای دوخت نظیر تراكم، فشار پایه پرسر، تنش نخ، سرعت دوخت و شكل جلو دهنده پارچه. مقالات زیادی در زمینه سنجش و سیستمهای ارزیابی چروك دوخت و شرایط دوخت وجود دارند.
شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی
روش تاگوچی
روش تاگوچی توسط دكتر تاگوچی (Taguchi Genichi) پایهگذاری شد و به نام «روش قدرتمند طراحی» نیز معروفیت دارد. این روش بنحو وسیعی موجب افزایش بهرهوری مهندسی میشود. با نگاه دقیق به فاكتورهای مزاحم (تغییرات محیطی در زمان مصرف محصول، تغییرات تولید و آشفتگی (ناهماهنگی) اجزاء و هزینه اشتباه (شكست) در فرآیند، روش تاگوچی به تامین رضایت مشتری كمك میكند. این روش بر روی بهبود توابع اساسی محصول یا فرآیند تمركز نموده و بنابراین انجام هر گونه طراحی را ممكن ساخته است. در حقیقت روش قدرتمندی برای كاهش هزینههای تولید و بهبود كیفیت و كاهش زمان توسعه محصول میشود. روش تاگوچی طراحی محصول یا فرآیند را همزمان طبق یك برنامه سه مرحلهای انجام میدهد.
-
طراحی سیستم: این مرحله با تحقیقات نوآورانه توام است. در این مرحله باید به هر فاكتور و تاثیر آن برای تركیب با سایر فاكتورها به منظور بدست آوردن بهترین نتیجه در دامنه انتخاب شده دقت كرد.
در این مقاله، از فرآیند تاگوچی برای بهینه كردن شرایط دوخت استفاده كردیم. بر این مبنا، تمركز ما بر روی فرآیند طراحی تولرانس از طریق طراحی تجربی فاكتورهای مزاحم نبوده است. در ابتدا، نسبتهای SN (سیگنال به نویز) مربوط به مشاهدات مكرر حاصل شده از طراحی تجربی (آزمایشگاهی) با استفاده از آرایه ارتوگونال (عمود بر هم) را محاسبه كردیم.
آزمایشهایی برای تصدیق فرآیند بهینهسازی تاگوچی
در این مبحث برای تصدیق فرآیند بهینه سازی تاگوچی با شرایط دوخت و به منظور كمینه كردن چروك دوخت دو نمونه پارچه در فضای شبیه سازی شده شرایط واقعی تولید پوشاك، آزمایشاتی را انجام دادیم.
نمونهها و شرایط دوخت
فرآیند جدیدا توسعه یافته تاگوچی برای دو پارچه متفاوت T/C استفاده شد (65% پلیاستر، 35% پنبه، بافت تافته). وزن پارچههای 1 و 2 به ترتیب 5/103 و 5/101 g/m2 بود. نمونههای چروك شده با اتو صاف شدند و سپس به مدت 24 ساعت در دمای اتاق نگه داشته شدند. دو تكه از نمونه پارچه در اندازههای 50 سانتیمتر تار و 5 سانتیمتر پود بریده شدند. نمونهها با ماشین اتوماتیك دوزندگی ساخت كارخانه D&M Technology دوخته شدند تا دخالت انسانی بحداقل رسد.
انتخاب فاكتور و مقیاسها
انواع پارچهها و خواص آنها به عنوان فاكتورهای غیر قابل كنترل هستند. ما چهار نمونه فاكتور را انتخاب كردیم كه تاثیر قوی بر روی چروك دوخت داشته و به آسانی قابل كنترل بودند: سرعت دوخت، طول كوك، كشش نخ سوزن و فشار پایه پرسر. هر فاكتور سه مقیاس داشته و شرایط تجربی برای هر مقیاس در جدول 1 نشان داده شده است.
شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی
سنجش شرایط دوخت
تمام شرایط دوخت با ابزار دیجیتالی دقیق اندازهگیری شدند. سرعت دوخت با استفاده از یك كنترلر آنالوگ سرعت، بر روی ماشین دوخت اتوماتیك، تنظیم شد و به صورت اتوماتیك با استفاده از كنترل پنل و با بهرهگیری از سیستم سنجش سرعت مجهز به سرعت سنج گزارش شد. فشار پایه پرسر با دستگاه سنجش فشار پایه پرسر (مدل 1500- CIاز تكنولوژی D&M) [a] مجهز به سنسور انتقال فشار اندازهگیری شد. كشش نخ سوزن با كششسنج مدل [21] مجهز به سلول بار شركت Schmidt اندازهگیری شد. طول كوك با صفحه مدرج تنظیم روی ماشین، تنظیم شد و با كولیس وریز دیجیتال اندازهگیری شد.
ارزیابی چروك دوخت
نمونه پارچههای دوخته شده با استاندارد 7770 ISO ، مشابه روش آزمایش AATCC تحت نوردهی استاندارد بوسیله مقایسه با 5 نمونه استاندارد منوكروم یا تك رنگ، ارزیابی شدند. در ارزیابی درجه چروك دوخت درجه 5 بیانگر بهترین حالت دوخت از لحاظ ظاهر و درجه 1 بیانگر بدترین حالت ظاهر دوخت است. یك كنترلر آموزش دیده ارزیابی نمونهها را بصورت تصادفی و برای سه بار انجام داد. این فرآیند ارزیابی شرایط واقعی تولید پوشاك را شبیه سازی میكند.
طرح آزمایش با استفاده از آرایه اورتوگونال (عمود برهم)
یك جدول آرایه L9(34) استفاده شده و تنها تاثیرات مهم مد نظر قرار گرفت. برای شروع فرض بر نادیده گرفتن اثرات بین گروهی شد. با 4 فاكتور، كه هر كدام دارای سه مقیاس میباشند، مجموع آزمایشات 4 فاكتوری 81 (=34) برای استخراج تمام فاكتورهای ممكن مورد نیاز خواهند بود. برای طراحی آزمایش آرایه اورتوگونال تنها 9 آزمایش مورد نیاز است. آرایه مورد نظر در جدول 2 و 5 نشان داده شده است.
روشی برای تعیین شرایط دوخت
روش بهینه سازی تاگوچی متشكل از مراحل زیر است: هر نسبت SN مطابق با طرح آزمایش را میتوان از مشاهدات بدست آورد. جستجو برای فاكتورهایی كه دارای تاثیر معنیداری بر روی نسبت SN هستند از طریق آنالیز واریانس آنوای نسبتهای SN انجام شد. این فاكتور به نام فاكتورهای كنترل معروف بوده و قابلیت تغییرپذیری فرآیند را كنترل میكنند برای هر فاكتور معنیدار مقیاس متناظر با بالاترین نسبت SN بعنوان مقیاس بهینه انتخاب شد.
شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی
بحث و نتایج
مشخصههای پارچه 1 قبلا توضیح داده شد. جدول 2 نشان دهنده 3 مقدار مشخصه مشاهده شده (درجات چروك دوخت) پارچه 1 برای هر نقطه آزمایشی و نسبتهای SN محاسبه شده از معادله (1) است. در مجموع ما 27 درجه چروك دوخت با 3 تكرار در مشاهدات از 9 مرحله آزمایشی و اكتساب 9 نسبت SN را مشاهده كردیم. برای پارچه 1 مقادیر مشاهده شده بین 5/1 و 3 بودند. همانگونه كه انتظار میرفت درجات چروك دوخت پارچه 1، بسته به شرایط دوخت، تفاوتهایی را با یك درجه ماكزیمم نشان میدهند.
نتایج برای پارچه 2
مشخصات برای پارچه 2 در قسمت قبل توضیح داده شد. مشابه با پارچه 1، جدول V درجه چروك دوخت پارچه 2 و 9 نسبت SN حاصل شده از روش تاگوچی را نشان میدهد. برای پارچه 2، مقادیر مشاهده شده بسته به شرایط دوخت بین 3 و 4 واقع شد. آنالیز نسبتهای SN برای پارچه 2 در جدول VI نشان داده شده است.
شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی
نتیجه گیری
در این مقاله، فرآیندی ارائه شد كه بر مبنای آن و با استفاده از روش تاگوچی نسبت به بهینه سازی شرایط دوخت و كاهش مشكل چروك دوخت اقدام شد. برای اجرای اتوماتیك، این فرآیند را با استفاده از برنامههای MS Excel و MS Visual Basic گسترش دادیم.
برای تصدیق این روش، آزمایشات متعددی با 2 پارچه و در نظر گرفتن 4 وضعیت دوخت انجام شد. برای پارچه 1، فاكتورهای معنیدار چروك دوخت، فاكتورهای A (سرعت دوخت) و C (كشش نخ سوزن) هستند. شرایط بهینه دوخت، سرعت دوخت rpm 400 و كشش نخ gf 15 است. انتظار اتلاف بواسطه چروك دوخت پارچه 1 با شرایط بهینه تا 2/2 برابر شرایط موجود دوخت قابل بهبود است.
برای پارچه 2، فاكتورهای معنیدار برای چروك دوخت فاكتورهای A (سرعت دوخت)، B (طول بخیه) و C (كشش نخ سوزن) است. شرایط بهینه دوخت، سرعت دوخت rpm 400 و طول بخیه mm 3 و كشش نخ gf 25 است. چروك دوخت پارچه 2 با شرایط بهینه تا 6/1 برابر شرایط دوخت موجود قابل بهبود است.
از تحقیق انجام شده نتیجه گرفتیم كه با استفاده از فرآیند بهینه سازی تاگوچی برای تولید پوشاك به آسانی میتوانیم شرایط بهینه دوخت را برای كمترین چروك دوخت با انجام آزمایشهای ارزان تعیین كنیم.
شرایط دوخت كاهش چروك روش تاگوچی