مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

فرآیندهای رطوبت زدایی، استریل سازی، یكسان سازی و آماده سازی كوره خشك كردن چوب

فرآیندهای رطوبت زدایی، استریل سازی، یكسان سازی و آماده سازی  كوره خشك كردن چوب

فرآیندهای رطوبت زدایی، استریل سازی، یكسان سازی و آماده سازی  كوره خشك كردن چوب – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه صنایع چوب
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات رایگان

مطالعه 20 الی 100% رایگان مقالات ترجمه شده

1- قابلیت مطالعه رایگان 20 الی 100 درصدی مقالات 2- قابلیت سفارش فایل های این ترجمه با قیمتی مناسب مشتمل بر 3 فایل: pdf انگیسی و فارسی مقاله همراه با msword فارسی -- تذکر: برای استفاده گسترده تر کاربران گرامی از مقالات آماده ترجمه شده، قیمت خرید این مقالات بسیار کمتر از قیمت سفارش ترجمه می باشد.  

چگونگی سفارش

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه (شماره حساب) ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.com شامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر -- مقالات آماده سفارش داده شده عرفا در زمان اندک یا حداکثر ظرف مدت چند ساعت به ایمیل شما ارسال خواهند شد. در صورت نیاز فوری از طریق اس ام اس اطلاع دهید.

قیمت

قیمت این مقاله: 20000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده صنایع چوب - ایران ترجمه - irantarjomeh
شماره
26
کد مقاله
WOD26
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
فرآیندهای رطوبت زدایی، استریل سازی، یكسان سازی و آماده سازی  كوره خشك كردن چوب
نام انگلیسی
Dehumidification, Sterilizing, Equalizing, and Conditioning Treatments for Kiln Dry
تعداد صفحه به فارسی
18
تعداد صفحه به انگلیسی
13
کلمات کلیدی به فارسی
رطوبت زدایی، استریل سازی، یكسان سازی، آماده سازی،  كوره خشك كردن چوب
کلمات کلیدی به انگلیسی
Dehumidification, Sterilizing, Equalizing,  Conditioning,  Kiln Dry
مرجع به فارسی
دپارتمان كشاورزی ایالات متحده
دانشگاه ویسكانسین
مرجع به انگلیسی
United States Department of Agriculture
University of Wisconsin
سال
2011
کشور
ایالات متحده
فرآیندهای رطوبت زدایی، استریل سازی، یكسان سازی و آماده سازی  كوره خشك كردن چوب
 
 
دپارتمان كشاورزی ایالات متحده
دانشگاه ویسكانسین
برنامه‌های رطوبت زدایی كوره
برنامه‌های رطوبت زدایی در ایالت متحده از دهه 1970 شروع شده و به سرعت جای خود را باز نمود. به واسطه تازه بودن این تكنیك، برنامه‌های گسترده‌ای قادر نبودند خود را با این سیستم تطبیق دهند. برنامه‌های میزان رطوبت كه در این فصل پیشنهاد می‌گردد برای اغلب اهداف روال خشك سازی به صورت موفقی قابل اجرا است. تفاوت اصلی بین برنامه‌های بخاری و برنامه‌های رطوبت زدایی محدودیت دمایی آنها می‌باشد. كوره‌هایی كه از سیستم رطوبت زدایی استفاده می‌كنند نمی‌توانند میزان معمول 180 درجه فارنهایت دمای نهایی اغلب برنامه‌های متعارف را تحصیل نمایند. كوره‌های رطوبت زدایی اولیه محدود به حداكثر دمای 120 درجه فارنهایت می‌گردید كه منجر به طولانی شدن روال خشك سازی در زیر سطح نقطه اشباع الیاف می‌شد. مدل‌های جدیدتر می‌توانند تا میزان 160 درجه فارنهایت فعالیت داشته و قادرند زمان روال خشك سازی را همانند كوره‌های بخاری تعدیل نمایند.
برنامه‌های كوره‌های بخاری را می‌توان برای استفاده در كوره‌های رطوبت زدایی تعدیل نمود، همانگونه كه در جدول 29 نشان داده شده است. بر این اساس برنامه‌ T4-C2 برای الوار بلوط سفید به منظور تطبیق با حداكثر دمای خشك و اصول 120 درجه فارنهایت تعدیل گردیده است. به منظور انجام چنین تبدیلی، 120 درجه فارنهایت را می‌بایست برای دمای خشك كه در سطح بالاتر از این میزان قرار می‌گیرد جایگزین نموده و سپس یك میزان رطوبت متوازن را در برنامه رطوبت زایی انجام داد. تبدیل مشابه را نیز می‌توان برای كوره رطوبت زدایی همراه با 160 درجه فارنهایت انجام داد، با وجود آنكه برنامه تبدیلی تنها در مرحله نهایی متفاوت می‌باشد. توجه داشته باشید كه برخی از كوره‌های رطوبت زدایی نیازمند آن می‌باشند كه ادوات آنها با دمای خشك بالای 160 درجه فارنهایت عمل نكرده و همچنین با دمای مرطوب بالای تقریباً 110 تا 120 درجه فارنهایت عمل ننماید.
یكی از كاربردهای ایده‌ال كوره‌های رطوبت زدایی استفاده از آنها در به حداقل رسانی ترك خوردگی‌های سطحی در مراحل اولیه خشك كردن گونه‌ها می‌باشد. دمای خشك پایین و همچنین میزان رطوبت نسبی بالا در برخی از موارد برای حفظ شرایط موجود در كوره‌های بخاری مشكل آفرین بوده، و این مشكل مخصوصاً در شرایط آب و هوای داغ بیشتر می‌گردد. معمولاً، استفاده از اسپری بخار به منظور افزایش رطوبت نسبی تنها موجب افزایش دمای خشك بدون كاهش تنزل دمای مرطوب می‌گردد. در یك كوره رطوبت زدایی كاملاً متناسب، احتمال بكار گیری دمای خشك 90 درجه فارنهایت یا كمتر به هنگامی كه یك رطوبت نسبی 80 درصد یا بیشتر تحصیل می‌شود وجود دارد. این شرایط معمولاً به صورت كاملاً موفقی در جلوگیری از ترك‌ خوردگی‌های سطحی استعمال می‌شوند. یكی از اهداف كلی برنامه‌ دمایی پایین در جدول 30 ارائه شده است. گوناگونی‌های این برنامه كه اصول كلی دمای خشك اولیه پایین و رطوبت بالا را به كار می‌برد و این اصول همراه با افزایش تدریجی دمای خشك و كاهش رطوبت نسبی می‌باشند نیز به صورت موفقی پیاده شده است.
فرآوریهای استریل سازی، یكسان سازی و آماده سازی
روال‌های محافظتی استریل سازی
روال محافظتی استریل سازی را می‌توان در كوره‌های خشك سازی به كار برد تا از رشد كپك‌های اضافه بر روی سطح چوب‌ها تحت شرایط خاصی جلوگیری به عمل آورد. كوره خشك سازی را نیز همچنین می‌توان برای استریل نمودن چوب‌ها كه با لك‌ها یا قارچ‌های پوسیدگی آلوده گشته‌اند و یا آنكه توسط حشرات تخریب كننده چوب مورد حمله قرار گرفته‌اند بكار گرفت.
كپك
كپك‌ها می‌تواند بر روی الوار تازه در طی فرایند خشك سازی در دمای بالای 120 درجه فارنهایت به وجود آیند. با وجود آنكه كپك‌ها معمولاً به میزان كافی در عمق چوب نفوذ نمی‌كنند و بر این اساس موجب بروز لك زدگی جدی در طی روال خشك سازی نمی‌شوند، این موارد می‌توانند در هوا پخش شده  و به صورت جدی در طی روال گردش هوای كوره تاثیرات نامطلوبی به جای گذارند. این موارد نه تنها باعث كند شدن روال خشك سازی می‌گردند، بلكه الواری كه دارای كپك می‌باشند نیز ممكن است دچار ضایعه شانه زنبوری شوند.
به منظور استریل نمودن كپك، محموله كوره (تنها الوار تازه) را می‌بایست تحت فرآیند بخار تا تقریباً صد در صد رطوبت نسبی در دمای خشك 130 درجه فارنهایت یا بیشتر به مدت یك ساعت قرار داد تا آنكه كلیه قسمت‌های كوره به این دما دست یابند. پس از بخار دهی، روال طبیعی خشك سازی می‌بایست آغاز گردد. به صورت غیر تكراری، دو روش محافظتی استریل نمودن را می‌توان به كار برد تا بدین وسیله روند پیشرفت كپك زدگی متوقف شود. در صورتی كه رشد این ضایعه چندان سریع نباشد تا آنكه مانع گردش هوا در كوره شود، انجام روال استریل سازی الزامی نخواهد بود.
لكهای قارچی و پوسیدگی
دماهایی كه معمولا در زمان آغاز بكار كوره مورد استفاده قرار می‌گیرند،  اغلب دارای حرارت كافی می‌باشند تا از رشد لك و یا ارگانیسمهای پوسیدگی جلوگیری بعمل آورند، ارگانیسمهایی كه ممكن است در طی مرحله ذخیره سازی و یا در طی روال هوا دهی، چوبهای تازه را آلوده نموده باشند. دمای 110 درجه فارنهایت می‌تواند از رشد این ارگانیسمها جلوگیری كند، ولی آنها را از بین نمی‌برد. تستهای مربوطه نشان دهنده آن است كه دمای 150 درجه فارنهایت یا بیشتر برای حداقل 24 ساعت می‌بایست كلیه لكها و قارچهای پوسیدگی را از بین ببرد. تا زمانی كه چوب در زیر میزان رطوبت 20 درصد قرار گرفته باشد، لك و پوسیدگی جدیدی در آن بوجود نخواهد آمد.
حشرات 
هم چوب نرم و هم چوب سخت ، چه تازه و چه كهنه، بوسیله تعدادی از حشرات سوراخ‌كننده چوب مورد هجوم قرار می‌گیرند.الوار وادراتی یا الوار خشك شده بوسیله هوا كه برای زمان مدیدی ذخیره شده‌اند را می‌بایست به منظور یافتن آثاری از این حشرات مورد بررسی دقیق قرار داد. در صورتی كه این آثار یافت شد، می‌بایست نسبت به استریل نمودن الوار اقدام نمود.
سوسكها و تخمكهای مربوط به حشرات و شفیره‌ها یا لاروهای آنها را می‌بایست بوسیله گرم نمودن الوار با استفاده از برنامه داده شده بر اساس جدول 31 از بین برد. شرایط مربوط بدین برنامه در حقیقت می‌بایست بگونه ای باشد كه الوار تا قطرهای مركزی آنها گرم گردیده و به منظور اطمینان و از بین بردن این عارضه‌ها زمان بیشتری با توجه شرایط مد نظر آنها را حرارت داد. به منظور استریل سازی، از EMC كه در محدوده 2 درصدی بالا یا زیر میزان رطوبت چوب می‌باشد استفاده شود. در صورتی كه میزان رطوبت چوب كمتر از 8 درصد باشد، دمای بالای 140 درجه فارنهایت و رطوبت نسبی تقریبا زیر 60 درصد، نتیجه مطلوبی را می‌توان با استفاده از زمانهای ارائه شده در جدول 31 برای دمای 130 درجه فارنهایت بدست آورد. اطلاعات دقیق دمایی و زمانی برای كشتن دیگر حشرات موجود نمی‌باشد، ولی در عین حال ممكن است دمای بالاتر جدول 31 ممكن است كارساز باشد.
كوره‌های خشك سازی معمولی و دمای استریل سازی مانع از آلوده شدن آتی الوار به حشرات نخواهد شد.
روشهای متعادل‌سازی و شرطی‌سازی (آماده سازی / بهین‌سازی)
یكسانسازی و بهین سازی یا آماده سازی متناسب برای چندین بار در این مقاله ذكر گردیده است. هدف از این بخش تشریح آنها با توجه به جزئیات مربوطه می‌باشد. معمولا، میزان رطوبت الوار در بین محموله‌های كوره متفاوت می‌باشد. این امر ممكن است بواسطه گوناگونی طبیعی در نرخ خشك شدن الوار و یا میزان رطوبت اولیه آنها، نوع چوب از نظر چوب قیمتهای داخلی یا مغزی و یا چوب قسمتهای سطحی یا پوسته‌ای و یا وجود حبابهای مرطوب در چوب باشد. همچنین گوناگونی شرایط خشك نمودن الوار در بخشهای مختلف كوره نیز از اهمیت برخوردار است. گوناگونی در میزان رطوبت نهایی می‌تواند موجب بروز مشكلات جدی در اعمال فرآیندهای بعدی شود. هدف از یكسانسازی كاهش گوناگونیها در رطوبت چوب می‌باشد.
روال متعادل‌سازی
روال متعادل‌سازی یا یكسانسازی الوار كروه با استفاده از جدول 32 بشرح زیر است:
  • روال یكسانسازی را به هنگامی آغاز كنید كه خشك‌ترین نمونه كوره در محموله به رطوبت میانگین زیر 2 درصد از میزان مطلوب نهایی رسیده باشد. بطور مثال، در صورتی كه میزان مطلوب رطوبت نهایی 8 درصد باشد، به هنگامی روال یكسانسازی را آغاز كنید كه میزان رطوبت خشك‌ترین نمونه كوره به 6 درصد رسیده باشد.
  • به مجرد آنكه خشك‌ترین نمونه به میزان رطوبت ذكر شده در مرحله 1 رسید، روال EMC یكسانسازی در كوره منطبق با مقدار مربوطه می‌بایست آغاز گردد. در طی انجام این روال،‌ تا آنجائیكه برنامه خشك سازی اجازه می‌دهد از بالاترین حد دمای خشك استفاده كنید.
  • روال یكسانسازی را تا آنجایی ادامه دهید كه مرطوب ترین نمونه به میزان نهایی رطوبت مورد نظر دست یابد. در مثال مرحله 1،‌ مرطوب‌ترین نمونه می‌بایست به رطوبت 8 درصد برسد.
در صورتی كه روال یكسانسازی می‌بایست با فرآیند بهین‌سازی همراه گردد، ممكن است در هر زمان لازم باشد تا نسبت به پایین آوردن دما اقدام شود تا بدینوسیله شرایط EMC بهین‌سازی مطلوب حاصل شود. بدین منظور، دما را  از 12 الی 24 ساعت قبل از شروع بهین‌سازی، 10 درجه فارنهایت تقلیل دهید. همچنین، به منظور كسب EMC  یكسانسازی مد نظر، دمای مرطوب را نیز كاهش دهید.
 
روال آماده سازی یا بهین‌سازی
روال بهین سازی، چه با فرآیند یكسانسازی همراه باشد و چه نباشد، نباید تا زمانی كه میانگین میزان رطوبت مرطوب‌ترین نمونه به میزان مطلوب رطوبت نهایی دست یابد، آغاز گردد.
روال بهین‌سازی بشرح ذیل می‌باشد:
  • دمای بهین‌سازی مشابه با مرحله نهایی برنامه خشك‌سازی یا بالاترین دمایی كه در آن EMC بهین‌سازی را می‌توان كنترل نمود می‌باشد. برای چوبهای نرم، بگونه‌ای دمای مرطوب را تنظیم نمائید كه EMC بهین‌سازی 3 درصد بالاتر از میزان نهایی رطوبت مطلوب قرار داشته باشد. برتی چوبهای سخت، این میزان می‌بایست 4 درصد در نظر گرفته شود. حالت تنزل دمای مرطوب كه شرای مطلوب را در این خصوص عرضه می‌دارد در جدول 6 مشخص شده است. در صورتی كه تحت دمای بهین‌سازی مرطوب، مقدار تنزل دمای مرطوب برای EMC مشخص نگردد، از نزدیكترین EMC بالا كه برای محدوده دمایی خاص مناسب است استفاده شود. دمای مد نظر مرطوب را برای میزان تنزل یافته تنظیم نموده ولی در عین حال دمای خشك، تا زمانیكه دمای مرطوب مناسب تحصیل نشده است، را افزایش ندهید.
زمان فرآیند خشك نمودن الوار در كوره
حدود زمان مورد نیاز برای خشكل كردن الوار چوب نرم در داخل كوره را می‌توان بر اساس برخی از برنامه‌های زمانی كه قبلا در این فصل ارائه شده است تنظیم نمود. جدول 33 زمانهای فرآیند خشك سازی را بصورت تقریبی برای چوبهای نرم بضخامت یك اینچ و همچنین چوبهای نوع سخت  را  لیست نموده است. زمانهای لیست شده برای برای انجلم روال خشك نمودن الوار در كوره با توجه به دمای متعارف، جائیكه دمای برنامه نهایی 180 درجه فارنهایت است، می‌باشد. الوار ضخیم‌تر از 1 اینچ برای خشك شدن به زمانی بیشتر از آنچه در جدول 33 نشان داده شده است نیاز دارند. افزایش زمان خشك سازی بیش از نسبت ضخامت الوار خواهد بود. بطور مثال، در صورتی كه ضخامت دو برابر شود، زمان خشك‌سازی بر اساس فاكتور 3 الی 5/3 برابر افزایش خواهد یافت.
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.
تماس با ما

اکنون آفلاین هستیم، اما امکان ارسال ایمیل وجود دارد.

به سیستم پشتیبانی سایت ایران ترجمه خوش آمدید.