ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه نساجی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات رایگان
قیمت
قیمت این مقاله: ۲۰۰۰۰ تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر
شماره |
۵۷ |
کد مقاله |
TXT57 |
مترجم |
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی |
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر |
نام انگلیسی |
Fuzz and Pills Evaluated on Knitted Textiles by Image Analysis |
تعداد صفحه به فارسی |
۱۸ |
تعداد صفحه به انگلیسی |
۶ |
کلمات کلیدی به فارسی |
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف- بوسیله آنالیز تصویر |
کلمات کلیدی به انگلیسی |
Fuzz and Pills Evaluated on Knitted Textiles- Image Analysis |
مرجع به فارسی |
دپارتمان انفورماتیک و مدلسازی ریاضی- دانشگاه فنی دانمارک |
مرجع به انگلیسی |
Department of Informatics and Mathematical Modelling- Technical University of Denmark. |
سال |
۲۰۰۲ |
کشور |
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر
چکیده
در این بررسی یک روش اتوماتیک جهت ارزیابی منسوجات کشباف و خصیصههای مرتبط با کرک و پرز آنها با بکارگیری آنالیز تصویر دیجیتال مورد مطالعه قرار گرفته است. این روش از آنالیز فوریه جهت فیلتر نمودن زمینه کوک کشباف از کرک و پرزهای روی منسوجات با استفاده از یک ماسک فوریه ساخته شده اتوماتیک بهره میجوید. نتایج ارزیابی آنالیز تصویر در تطابق با ارزیابیهای انجام شده بوسیله گروه تخصصی منسوجات میباشد، بنابراین این نکته مشخص میشود که کاربرد این روش بصورت هدفمند جهت ارزیابی منسوجات کشباف منطقی جلوه مینماید.
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر
مقدمه
کرکها و پرزهای ایجاد شده بر روی منسوجات یا پارچه بواسطه فرسایش و سایش در حین عمل تولید شده و معمولا بعنوان یک مضمون مرتبط با تخریب کیفیت پارچه مدنظر میباشد. تولید کرکها و پرزها را میتوان در ۴ مرحله تشریح نمود، همانگونه که در شکل ۱ نشان داده شده است. در ابتدا، منسوج به میزان اندکی با فرسایش مواجه شده و میکرو الیاف کوچک شکسته شده و بر این اساس از سطح منسوج بصورت زائدههایی نمایان میشوند. در وهله دوم، با افزایش فرسایش، الیاف شکسته شده با فرسایش مواجه شده و حتی به الیاف کوچکتری تقسیم میشوند. سطح منسوج بعنوان یک ظاهری که دارای پرز میباشد مطرح بوده، بنابراین ضایعات ایجاد شده و الیاف سایشی به نام کرک و پرزهای این منسوجات خوانده میشود. در وهله سوم، به هنگامی که منسوج با سایش بیشتر روبرو شد انتهای الیاف فرسوده در هم گیر افتاده و بدین وسیله پرزهای مربوطه شکل میگیرند. این پرزها بعنوان موادی بشمار میآیند که از پتانسیل جذب مواد زاید زیادی برخوردار بوده و بنابراین بر روی نرمی منسوج تاثیر میگذارند. در نهایت، برخی از پرزها از سطح الیاف بواسطه فرسایش پاره میشوند.
هر دو صنعت مربوط به منسوجات و تولید مواد شوینده از بررسیهای بصری یا نوری جهت ارزیابی کیفیت دیداری محصولات خود بهره میجویند. اغلب متخصصین مربوطه از طریق طبقهبندی محصولات در مقایسه با یکدیگر و با مقایسه با نمونههای مرجع نسبت به ارزیابی اقدام میکنند. با این حال، این ارزیابی دارای دو مشکل اساسی میباشد. مشکل اولی حاصل آوردن نتایج مطمئن است، نتایجی که متخصصین بسیاری باید آن را بکار گیرند و از اینرو چنین فرآیندی بسیار پرهزینه و زمانبر خواهد بود. عیب دوم در این خصوص بدین صورت مطرح میشود که چنین روشی بصورت ارزیابی ذهنی بوده و نتایج وابسته به آنکه کدامیک از متخصصین آنرا بررسی میکنند و از طریق کدام روش حاصل آمده است، میتواند متفاوت باشد. بنابراین، لازم است تا نسبت توسعه روشی مطمئن، دقیق، سریع و اتوماتیک جهت ارزیابی نمونههای منسوجات در زمینه کرک و پرز استفاده نمود.
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر
سابقه
این مطالعه با همکاری یک تولید کننده آنزیمهای شوینده انجام پذیرفت که نسبت به توسعه آنزیمی اقدام نموده است که بر روی کرک و پرزهای منسوجات در طی روال شستشو تاثیر میگذارد. این آنزیم سلولزی میباشد که قابلیت حذف الیاف زائد همانند کرک و پرزها از سطح الیاف را دارا میباشد. به منظور ارزیابی قابلیت این آنزیم و تاثیر آن در کرک و پرزها، لازم است تا نمونههای فرآوری شده بوسیله این روش، با غلظتهای آنزیمی مختلف برای کرکها و پرزها تحت این فرآیند قرار گرفتهاند، مورد بررسی قرار گیرند. یکسری از ۸ نمونه پارچه با توجه به میزان غلظت افزایش یافته آنزیم از ۰ تا ۱۰ میلیگرم در بشر آزمایشگاهی، مورد استفاده قرار گرفت.
ارزیابی حرفهای کرک و پرزهای نمونهها که با غلظتهای آنزیمی مختلف تست شدهاند در شکل ۲ نشان داده شده است، که این برآورد بوسیله ۴ متخصص انجام گردید که هر کدام بصورت مجزا اقدام به ارزیابی نمونهها کردند. هر یک از متخصصین نسبت به برآورد و طبقهبندی ۸ نمونه در ارتباط با یکدیگر و با توجه به مقیاس بین ۱ و ۸ (۱= کمترین میزان کرک و پرز و پشم = بیشترین میزان) اقدام نمودند.
در این مطالعه، ما روشی را ارائه نمودهایم که بصورت اتوماتیک نسبت به ارزیابی نمونههای منسوجات از نقطه نظر کرک و پرزها با استفاده از دیدگاه آنالیز تصویری اقدام میکند. ما خصیصههایی را محاسبه میکنیم که مقدار کرک و پرزها بر روی یک نمونه عرضه شده در محدوده فوریه با استفاده از ماسکها را محاسبه میکند و قابلیت فیلترینگ موثر زمینه منسوجات از کرک و پرزها را دارا میباشد. ما ارزیابی خود را با نتایج به دست آمده از ارزیابیهای حرفهای مقایسه نمودیم و بر این اساس تنها منسوجات کشباف را بررسی کردیم.
روش
نمودار گردشی این روش جهت ارزیابی پارچههای کشباف در زمینه کرک و پرز در شکل ۳ نشان داده شده است.
تصویربرداری
در این مطالعه، دقت ویژهای را جهت داشتن تصاویر با دقت بالا و با توان تکثیر فراوان با استفاده از یک سیستم تصویربرداری متناسب بکار گرفتهایم. ما از یک حسگر فنی جدید جهت سنجش منسوجات استفاده نموده و برای تصویربرداری نمونهها از سیستم دوربین ویدیومتر استفاده شد.
این سیستم یک ابزار کاملا دقیق جهت سنجش رنگ، بافت و شکل با استفاده از یک دوربین رنگی ۳CCD کالیبره شده میباشد. این سیستم به گونهای طراحی شده است که قابلیت استفاده از نورافکنهای کروی کامل با شدت بالا را داشته که میتواند نور انتشار یافته و کاملی را در یک محیط بسته تولید نماید. این تصاویر با میانگین بیش از ۱۰ فریم ضبط شده تا آنکه نویز مرتبط با تک – فریمی حذف شود. قبل از انجام آنالیز، تصاویر بوسیله این سیستم از نقطه نظر رنگ و هندسه تصحیح شدند، اما در نهایت تنها نتایج به دست آمده از باند رنگی آبی تصاویر نشان داده شد، چرا که آنها جزء بهترینها بودند. مثالی از یک نمونه کشباف در شکل ۴ الف نشان داده شده است. ما تصور میکنیم که الگوی کشباف نمونهها یکنواخت است، بنابراین گوناگونیهای مرتبط با اندازهگیریها که ممکن است بواسطه وجود انحرافها بوجود آید را حذف کردیم.
تبدیل فوریه
ساختار منسوجات کشباف خاص دارای یک نظم بسیار مرتبط میباشد و همچنین از الگوی تکراری کوکهای کشباف برخوردار است. این الگو در حوزه فوریه بعنوان الگوی معمولی پیکها نشان داده شده است، شکل ۴ ب. برای منسوجات کشباف، الگوی پیک معمولی در محدوده فوریه را میتوان از طریق دو فرکانسهای مشخصه تشریح نمود، جایی که کلیه پیکهای دیگر در مقایسه با این دو فرکانس مشخصه دارای فرکانسهای هماهنگ بالاتری میباشند.
به منظور محدود ساختن تراوش طیفی، که ممکن است به میزان اندکی در برخی از پیکها در شکل ۴ ب مشخص باشد، یک پنجره Tukey-Hanning دو بعدی قبل از تبدیل فوریه برای تصاویر منسوجات بکار گرفته شد. پنجره Tukey-Hanning یک بعدی به شرح ذیل توصیف شده است.
تولید ماسک
پیکهایی که معرف ساختار کشباف میباشند بوسیله یک الگوریتم گوه اتوماتیک نشان داده شدهاند. در ابتدا، دو پیک مشخصه الگوی پیک بعنوان پیکسلهای حداکثری در داخل گوهها، بر اساس شکل ۵ الف، تعریف میشوند. کلیه پیکهای دیگری که معرف ساختار کشباف میباشند از هارمونی یا یکنواختی بالایی برخوردار بوده و بعنوان ترکیب خطی دو پیک مشخصه در نظر گرفته شدهاند.
ماسکی که جهت فیلتر فوریه تصاویر کشباف میباشد در شکل ۵ ب نشان داده شده است. این ماسک متشکل از یک سطح مرکزی مدور میباشد که مساحتهای دایرهای کوچکتر که بر روی موقعیتهای پیکهای مشخص شده در ساختار کشباف را مستثنی میسازد. ما از چنین ماسکی بدین دلیل استفاده میکنیم که نتایج کارستنسن و همکاران نشان داده است که سایش منسوجات به نظر در محدوده باندهای فرکانس پایینتر حوزه فوریه بهتر از باندهای فرکانس بالاتر تشریح میشوند. ماسکهایی که حاوی باندهای فرکانسهای پایینتر، متوسط و بالاتر میباشند نیز مورد تست قرار گرفته، اما نتایج بخوبی ماسکی که در شکل ۵ ب نشان داده شده است نمیباشد.
خصیصههای کرک و پرزها
کارستنسن و همکاران از یک اینرسی لگاریتم ـ توان استفاده کردند که هر دو در محدوده فوریه جهت سنجش فرسایش منسوجات استفاده میشود و نتایج مناسبی را حاصل مینماید. بر این مبنا، خصیصه مربوط به کرک و پرز جهت ارزیابی کشباف در حوزه فوریه محاسبه شده است. از طریق بررسی خصیصههای مختلف و گوناگون، ما دریافتیم که جمع ناحیه ماسک فوریه در طیف توان فوریه، همانگونه که قبلا تشریح شد، میتواند نتیجه سنجش مناسبی را در زمینه میزان کرک و پرزهای کشباف حاصل نماید. خصیصه کرک و پرز FP به شرح ذیل محاسبه شد:
نتایج
تصاویر به دست آمده در ابتدا بصورت پیکسلهای ۵۱۲ * ۵۱۲ بریده شده تا آنکه تطبیق انتقال فوریه سریع حاصل شود. تشکیل کرک و پرزها بر روی تصاویر واحد بسیار ناسازگار بوده است، بنابراین هر تصویر به چهار تصویر مجزا ۲۵۶ * ۲۵۶ پیکسلی تقسیم گردید، و سپس هر کدام از آنها بصورت مجزا مورد ارزیابی قرار گرفت. برای زیر تصویرهای حاصل شده، بهترین نتایج ارزیابی با توجه با پارامترهای ماسک rc = ۷ پیکسله و r = 4/5 پیکسله حاصل شد و شعاع ماسک بیرونی منوط به تعداد پیکهای قرار گرفته در ماسک، R = 4/5 * فاصله پیک مشخصه، تعیین شد.
با استفاده از پارامترهای این ماسک، ما نسبت به محاسبه ارزیابیهای تصاویر جزئی یا زیر تصویرهای ۵ طرح تشکیل کرک و پرز بر روی کشباف همانگونه که در شکل ۷ نشان داده شده است اقدام نمودیم. ما مشخص نمودیم که ارزش این ۵ طرح از زیر تصویرهای نمونههای واحد را میتوان به شرح ذیل به دست آورد: در ابتدا، بعنوان ارزش میانگین کلیه چهار زیر تصویر. دوم، بعنوان ارزش میانگین سه زیر تصویر. زیر تصویری که دارای بالاترین ارزش ارزیابی کرک و پرز میباشد کنار گذاشته شد. سوم، بعنوان ارزش میانگین دو زیر تصویر. دو زیر تصویر با بیشترین ارزیابی کرک و پرز کنار گذاشته شد. چهارم، حداقل ارزش ارزیابی کرک و پرز چهار زیر تصویر مشخص شد.
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر
نتیجهگیری
ما یک روش اتوماتیک و عینی، برای به دست آوردن تصاویر قابل تکثیر و ارزیابی کرک و پرزها بر روی منسوجات کشباف، را در این مطالعه مورد بررسی قرار دادیم. تصاویر در یک حالت قابل تکثیر با استفاده از سیستم تصویربرداری کالیبره شده که دارای طراحی خوبی نیز بوده است تولید گردید. کرک و پرزها نیز از طریق محاسبه خصیصه ارزیابی در حوزه فوریه با استفاده از یک ماسک فوریه که بطور خاص برای کشبافها طراحی شده بود انجام شد. این حالت خاص مرتبط با ماسکها قابلیت جداسازی زمینه کوک کشباف از کرک و پرزها در تصاویر را داشتند. ماسک فوریه بصورت اتوماتیک از پیکهای طیف توان تصویر تهیه شد، که معرف زمینه منسوجات کشباف در این تصاویر میباشد. نتایج به دست آمده معرف روش ارزیابی کرک و پرزها سازگار با نتایج حاصل شده از برآوردهای حرفهای بوده است.
ارزیابی کرک و پرزهای منسوجات کشباف بوسیله آنالیز تصویر