ارتباط – ارزش اطلاعات مالی خلاصه گردیده افشا شده شرکت های تابعه لیست شده
ارتباط – ارزش اطلاعات مالی خلاصه گردیده افشا شده شرکت های تابعه لیست شده – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه حسابداری
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات رایگان
شماره |
77 |
کد مقاله |
ACC77 |
مترجم |
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی |
ارتباط – ارزش اطلاعات مالی خلاصه گردیده افشا شده شرکت های تابعه لیست شده |
نام انگلیسی |
The value-relevance of disclosed summarised financialinformation of listed associates |
تعداد صفحه به فارسی |
54 |
تعداد صفحه به انگلیسی |
12 |
کلمات کلیدی به فارسی |
حسابداری سرمایه سهام, سرمایه گذاری در شرکت های تابعه, افشا |
کلمات کلیدی به انگلیسی |
Equity accounting, Investments in associates, Disclosure |
مرجع به فارسی |
ژورنال حسابداری، حسابرسی و مالیات بین المللیدپارتمان حسابداری، کالج علوم اقتصاد و مدیریت، دانشگاه پروتریا، آفریقای جنوبی، الزویر |
مرجع به انگلیسی |
Journal of International Accounting, Auditing and Taxation; Department of Accounting, Faculty of Economic and Management Sciences, University of Pretoria, Pretoria, South Africa; Elsevier |
قیمت به تومان |
18000 |
سال |
2015 |
کشور |
آفریقای جنوبی |
ارتباط – ارزش اطلاعات مالی خلاصه گردیده افشا شده شرکت های تابعه لیست شده
ژورنال حسابداری، حسابرسی و مالیات بین المللی
دپارتمان حسابداری، کالج علوم اقتصاد و مدیریت، دانشگاه پروتریا، آفریقای جنوبی، الزویر، 2015
چکیده
در عین آنکه تحقیق قبلی بخش های محدود اطلاعات مالی خلاصه شده گزارش گردیده در ارتباط با سرمایه سهام شرکت های تابعه تحت IAS 28 را در نظر گرفته اند، این مقالات ارتباط ـ ارزش جمعی یا افزایشی چنین مواردی را در خصوص افشا ذکر نکرده اند. بنابراین، مطالعه جاری نسبت به بررسی ارتباط ـ ارزش افزایشی کلیه اجزای مورد نیاز اطلاعات مالی خلاصه شده افشا گردیده برای شرکت های تابعه / وابسته / همکار لیست شده اقدام نموده و به علاوه ارزش های متعارف گزارش شده را نیز کنترل می نماید. یافته ها مؤکد آن هستند که اجزای منفرد این افشاهای خلاصه شده در برخی از مواقع به صورت افزایشی مرتبط با ارزش می باشند، اما این اجزا به عنوان یک گروه از بالاترین ارتباط ـ ارزشی افزایشی بهره مند می باشند. این یافته ها مؤکد آن هستند که سرمایه گذاران نسبت به تعیین ارزش در خصوص سرمایه گذاری در شرکت های لیست شده تابعه با توجه به لحاظ نوعی ارزش ذاتی خود توسعه یافته، به جای کاربرد ارزش بازاری (یا ارزش متعارف) اقدام می نمایند. بنابراین، اطلاعات حسابداری اصلی شرکت های تابعه لیست شده، حتی به هنگامی که گوناگونی های بازار مبنای جایگزین در دسترس باشند، مرتبط با ارزش باقی می ماند.
کلمات کلیدی: حسابداری سرمایه سهام، سرمایه گذاری در شرکت های تابعه، افشا
1- مقدمه
هدف صورت حساب های مالی فراهم آوردن اطلاعات و گزارش دهی داده های مالی شرکت ها می باشد که برای سرمایه گذاران موجود و بالقوه، وام دهندگان و دیگر بستانکاران در خصوص تصمیم گیری در زمینه فراهم آوردن منابع مالی برای یک شرکت خاص مفید تلقی می شود (IASB، 2010: OB2). اطلاعات ضروری و قابل توجه در خصوص تصمیم گیری را می توان در صورتحساب های مالی از طریق شناسایی یک حساب مشخص شده در صورتحساب های مالی یا از طریق افشای اطلاعات در صورت های مرتبط در حاصل آورد. جهت ارزیابی کارآمدی ـ تصمیم اطلاعات صورتحساب مالی، یک رویکرد مرتبط با ارزش غالباً مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار حساب یا مقدار افشا در صورتی به عنوان یک ویژگی مرتبط با ارزش تلقی خواهد شد که این مورد دارای یک ارتباط پیش بینی شده با مقدار بازاری سرمایه سهام باشد (Barth, Beaver و Landsman، 2001: 79)، یعنی این مقدار به وسیله سرمایه گذاران سهام به منظور ارزش گذاری میزان سرمایه سهام یک شرکت مورد استفاده قرار گرفته باشد.
برای بررسی سرمایه گذاری سهام در شرکت های تابعه لیست شده، مقدار دفتری ثبت شده و میزان افشا شده صورتحساب های مالی گزارش می شوند. تحقیق قبلی ارتباط ارزشی یک مقدار محدود مرتبط با چنین افشاهایی را بر مبنای یک ویژگی واحد و مشخص ارائه نموده است. Graham, Lefanowicz و Petroni (2013) مشخص ساختند که تفاوت بین مقادیر متعارف افشا شده و مقدار ثبت شده دفتری شرکت های تابعه همگی مرتبط با ارزش تلقی می شوند. Richardson, Roubi و Soonawalla (2012) به این نتیجه گیری می رسند که افشای تعهدات مربوط به سرمایه شرکت های مشترک به حساب آمده را می توان به عنوان یک ویژگی مرتبط با ارزش برای نمونه ای از شرکت های مشترک اقتصادی کانادایی در نظر گرفت. O’Hanlon و Taylor (2007) نیز مشخص ساختند که تعهدات افشا شده سرمایه پذیران انگلستان نیز مرتبط با ارزش تلقی شده و چنین ارتباطی برای شرکت های مشترک اقتصادی بیشتر از شرکت های تابعه می باشد. با این وجود، تحقیق قبلی کلیه افشاهای موجود یا ارتباط ارزشی جمعی آنها را در نظر نمی گیرد. بنابراین، این موضوع نامشخص خواهد ماند که آیا چنین افشاهایی، بصورت منفرد یا جمعی و یا افزایشی، در ارتباط با ارزش تلقی می شوند یا خیر.
این مقاله مبحث ارتباط ـ ارزشی موجود در زمینه سرمایه گذاری ها در شرکت های تابعه به طرق مختلف را ارائه می نماید. در ابتدا، این مقاله به صورت صریح بر روی ارتباط ـ ارزشی افزایشی اطلاعات مالی خلاصه شده و افشا شده (مجموع دارایی ها، مجموع بدهی ها، درآمد و سود یا زیان شرکت های تابعه) تمرکز دارد. این اطلاعات را می بایست در یک حالت ارزشی متعارف (ارزش بازاری) شرکت های لیست شده تابعه در نظر گرفت، چرا که طرف های شرکت کننده در بازار کلیه حساب های مرتبط و دیگر اطلاعات این شرکت های تابعه را در نظر می گیرند. در نتیجه، اطلاعات مالی خلاصه افشا شده ممکن است به صورت افزایشی مرتبط با ارزش نباشد. در مقابل با توجه به تحقیق قبلی، این مطالعه اقدام به کنترل مقادیر یا ارزش های متعارف افشا شده شرکت های لیست شده تابعه می نماید.
متعاقباً، تحقیق قبلی ارتباط ارزشی کلیه افشاهای مورد نیاز را به حساب نیاورده است. اطلاعات مالی خلاصه شده افشایی را همچنان می بایست مورد بررسی قرار داد که شامل مجموع دارایی ها، درآمد و سود یا زیان سرمایه پذیران مرتبط می باشد. این فرآیند به طور بالقوه معرف اهمیت متغیرهای همبسته حذف شده می باشد، آن هم با توجه به شامل نمودن آنها چه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در محاسبه ارزش دفتری سرمایه پذیران که می تواند به عنوان یک مؤلفه مهم در نظر گرفته شود. از طریق کنترل کلیه افشاهای مورد نظر، این مطالعه بینش خاصی را در زمینه ارتباط ارزشی و افزایشی اطلاعات مالی خلاصه گردیده گزارش شده ارائه می نماید.
ادامه این مقاله به شرح ذیل سازماندهی شده است. بخش 2 به طور مختصر حساب کنونی و ضروریات افشای سرمایه گذاری در شرکت های تابعه را در نظر گرفته و متعاقباً بخش بعدی مباحث قبلی را به صورت خلاصه مطرح می نماید. بخش 4 الی 6 روش تحقیقاتی، روش نمونه برداری و آمارهای توصیفی را ارائه می نماید. نتایج بررسی های یک متغیره در بخش 7 ارائه گردیده و پس از آن نتایج بررسی های چند متغیره در بخش 8 عرضه خواهد شد و نتایج حاصله برای آزمون های استواری نیز در بخش 9 ارائه خواهد شد. بخش 10 خلاصه کننده ویژگی های ارائه شده و تلویحات مرتبط با این مقاله می باشد و نهایتاً به نتیجه گیری این مبحث می پردازد.
2- الزامات حساب جاری و افشا برای سرمایه گذاری در شرکت های تابعه
ضروریات حسابداری و افشای حساب ها برای سرمایه گذاری شرکت های تابعه برای یک دوره نمونه در IAS 28، سرمایه گذاری ها در شرکت های تابعه، ژانویه 2005 (IAS 28) (IASB، 2003) ارائه شده است. این استاندارد نیازمند روش ارزش ویژه حسابداری برای یک سرمایه پذیر در شرکت تابعه می باشد که بر مبنای آن مقدار ارزش حاصله دارای تأثیر معنی داری می باشد، یعنی قدرت مشارکت در تصمیمات مالی و اجرایی را فراهم می آورد. این تأثیر معنی دار غالباً، و نه لزوماً، به هنگامی به وجود می آید که یک هویت / شرکت تجاری اقدام به حاصل آوردن 20 درصد یا مقدار بیشتر قدرت رأی نماید.
3- بررسی مقالات
تحقیقات اولیه در خصوص ارتباط با ارزش برای سرمایه گذاری ها در شرکت های تابعه مشخص کننده ارتباط ارزش مبالغ دفتری یا ثبت شده آنها و همچنین ارزش متعارف افشا شده می باشد. Barth و Clinch (1998) اقدام به بررسی سرمایه گذاری ها در شرکت های تابعه برای یک نمونه استرالیایی از سال 1991 الی 1995 نموده و دریافتند که ارزش های متعارف / منصفانه افشا شده صرفاً برای شرکت های معدنی مرتبط با ارزش هستند. آنها همچنین به این نتیجه گیری رسیدند که مقادیر ثبت شده سرمایه گذاری ها در شرکت های تابعه صرفاً برای شرکت های معدن و شرکت های مالی مرتبط با ارزش می باشند.
4- روش تحقیقاتی
این مطالعه نسبت به بررسی ارتباط ارزش اطلاعات مالی خلاصه شده و افشا شده شرکت های وابسته اقدام می نماید. در تعارض با تحقیقات قبلی، مدل جاری به طور خاص اقدام به کنترل محتوای اطلاعاتی حاصل آمده بر حسب ارزش های منصفانه یا متعارف افشا شده و ویژگی های خاص آن به شرح ذیل می نماید:
5- داده ها
ما یک نمونه را با استفاده از 250 مورد از بزرگترین شرکت ها (بر مبنای میزان سرمایه بازاری مشخص شده در 31 دسامبر 2011) و لیست شده در هر یک از بازارهای بورس اصلی ژوهانسبورگ (JSE) در آفریقای جنوبی، بازار اوراق بهادار استرالیا (ASX) و بازار بورس لندن (LSE) انتخاب نمودیم. انتخاب این کشورها با توجه به استانداردهای سازگار حسابداری و چارچوب های قانونی، حرفه ای و مناسب مشابه و با در نظرگیری ویژگی های وراثتی ناشی از سابقه استعماری این کشورها می باشد. این مورد سبب تعدیل بین کشوری، بر حسب ویژگی های متعارف یا قوانین متغیر هر کشور، می گردد (Ball, Robin و Wu، 2003).