كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه مدیریت – بازرگانی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات رایگان
قیمت
قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
شماره |
39 |
کد مقاله |
MNG39 |
مترجم |
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی |
داستان كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده برونبومقومی و اتحاد و همبستگی اجتماعی یا كار سخت یك گروه كاملا تحصیل كرده |
نام انگلیسی |
ETHNIC ENCLAVE AND SOCIAL SOLIDARITY OR HARD WORK OF A HIGHLY EDUCATED GROUP |
تعداد صفحه به فارسی |
40 |
تعداد صفحه به انگلیسی |
14 |
کلمات کلیدی به فارسی |
كارآفرینی |
کلمات کلیدی به انگلیسی |
Entrepreneurship |
مرجع به فارسی |
دانشگاه ایالت فراستبرگ، ایالات متحده |
مرجع به انگلیسی |
Frostburg State University |
سال |
2003 |
کشور |
ایالات متحده |
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
داستان كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده
برونبوم قومی و اتحاد و همبستگی اجتماعی یا كار سخت یك گروه كاملا تحصیل كرده
چكیده Abstract
كارآفرینان ایرانی بصورت عمده در نواحی كالیفرنیا، نیویورك- نیوجرسی، تگزاس و واشنگتن دیسی متمركز میباشند. آنها بطور عملی در هر نوع شغلی مشغول بكار میباشند. یكی از خصیصههای شغلی آنها بالا بودن سطح تحصیلات ایرانیان شاغل میباشد. این كارآفرینان با پرهیز از عوامل مرتبط با برونبوم قومی به میزان شدیدی متكی به ایرانیان ساكن در این مناطق بعنوان مشتریان اصلی خود میباشند.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
مقدمه Introduction
جذبه و علت درخواست مشاغل مبتنی بر خود اشتغالی در ایالات متحده چیست؟ پژوهشگران مختلف دلایل متعددی را در این خصوص ذكر نمودهاند. بر این اساس ما سعی بر آن داریم تا داستان كارآفرینان ایرانی را در ایالات متحده مورد بررسی و كنكاش قرار دهیم.
ایوان لایت (1987) مشكلات موجود – شامل بهرهبرداری یا انتفاع شغلی – كه مهاجرین در بازار كاری گسترده با آن روبرو هستند و منجر میشود تا آنها به خود اشتغالی روی آورند را تشریح نموده است. پورتز و بچ (كارآفرینام مهاجر، 1985) عبارت جدیدی را در این خصوص ابداع نمودند: «برونبوم قومی». این مدل بر اساس تحقیقی استوار بود كه بر روی مهاجرین كوبایی در میامی صورت گرفته بود. تحقیقات آنها چندین صفت یا ویژگی را در خصوص «برونبوم» در بر داشت كه شامل تمركز جغرافیایی، شبكههای لازم و ملزوم ارتباطات اجتماعی و شغلی و تقسیم كار نسبتا پیچیده میگردید. این نواحی برونمرز بعنوان محیطی مناسب برای مهاجرین عمل نموده و از این طریق نسبت به تسهیل همكاریها در كشور میزبان از طریق مهیا نمودن اشتغال و جامعهای از اشخاص مهاجر اقدام مینمودند. روگر والدینگر و همكارانش (1990) عبارت «برونمرز» را ارائه داشته و عنوان نمودند كه بخشی از درخواستهای مرتبط با كارآفرینی بوسیله مشخص شدن شرایط بازار محقق شده و بخشی دیگر نیز با مهیا نمودن و واگذاری مالكیت این مشاغل به مهاجرین تجسم مییابد. «در این خصوص برخی از موقعیتهای شغلی بسهولت در دسترس میباشد مانند مهیا نمودن مواد غذایی، روزنامه و مجلات، البسه و پوشاك و كالاهای خاص فرهنگی از كشور مبدا برای هم میهنان ساكن در یك كشور بیگانه… با این وجود، به منظور دسترسی به میزان رشدی فراتر از آنچه در این این حوزهها جای میگیرند… بازار و مشاغل مرتبط با مهاجرین میبایست گسترش یافته و آنها در امتداد خطمشیهای پیشبینی شده برای نیل بدین اهداف بحركت خود ادامه دهند».
مدل عرضه شده بوسیله والدینگر و همكارانش بوسیله چهار عنصر متمایز مشخص شده است: مشاغل مهاجرین معمولا در بازارهایی تعمیم و گسترش مییابند كه به میزان كمتری مورد توجه و فعالیت قرار گرفتهاند. آنها بدنبال مشاغل و شركتهایی هستند كه هزینه كمتری برای راهاندازی و شروع بكار داشته باشند و از نظر اقتصادی نیز دارای مقیاس كوچكی باشند. از نظر فعالیت اقتصادی و تولید كالا نیز ممكن است شرایطی بوجود آید كه عرضه كالاهای تولید شده از سوی آنها با حالتی از ناپایداری و عدم قطعیت از نقطه نظر تقاضا روبرو گردد. كلیه این موارد در قضیه كارآفرینان كرهای مستقر در شیكاگو وجود داشته و صادق میباشد.
خصیصه دیگر كارآفرینان قومی بنظر میبایست مرتبط با اتحاد و انسجام اجتماعی آنها باشد. پاتریشیا پسر (1995) تحقیقاتی را در بین اجتماع مهاجرین اسپانیائی در واشینگتن دیسی انجام داده و دریافت كه اتحاد قومی نه تنها فراگیر و شایع نمیباشد بلكه الزاما مدنظر و مطلوب مهاجرین نیز نمیباشد. در خصوص تمركز در برخی از ایالتها، تحقیقی كه بوسیله اندرو یوئنگرت (1995) انجام پذیرفت نشان میدهد كه ایالتهایی كه قوانین مترقیتری از نظر مقررات مالیاتی دارند بیشتر مطلوب افراد خود اشتغال میباشند. علت این امر نیز بواسطه فرصتهای فراوان اجتناب از پرداخت مالیات یا كاهش بدهی مالیاتی میباشد. تحقیقات مشابه مهاجرینی را از كشورهای دارای نرخ بالاتر خود اشتغالی در مقایسه با ایالات متحده مورد بررسی قرار داده است. دلیل نرخ بیشتر خوداشتغالی آن است كه آنها از تجارب بیشتری در زمینه عملیات تجاری برخوردار میباشند. تحقیقات یونگرت نتیجهگیری مینماید كه این دو عامل 62% خوداشتغالی مهاجرین را بخود اختصاص دادهاند.
ویژگیهای نامطلوب كارآفرینی مهاجرین عبارتند از: انسجام قومی، كه بوسیله برخی از محققین در نظر گرفته شده است، میتواند باعث ایجاد محرومیت یا تعصب قومی شود. معاملات تجاری غیررسمی در جوامع مهاجرین در برخی از مواقع میتواند بصورت متمایز غیرقانونی باشد. برای برخی از آشنایان و اقوامی كه در این امور درگیر میباشند، اتحاد و پیوستگی فامیلی كه مثلا موجب باز نگهداشتن یك مغازه بمدت 24 ساعت در شبانهروز میگردد، ممكن است بعنوان مواردی از بهرهگیری یا استثمار جلوه نماید كه بهرهای از انصاف و عدالت در آن وجود ندارد. خوداشتغالی مهاجرین معمولا بعنوان یك قایق نجات مد نظر میباشد تا بعنوان پلكانی برای ترقی، بدان معنا كه این رویه معمولا بعنوان یك استراتژی تداوم حیات دیده میشود تا پدیدهای برای كسب موفقیت اجتماعی- اقتصادی (كارآفرینان مهاجر، 1997).
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
اهداف این مطالعه Objectives of the Study
برخی از نكات ذكر شده در این مقاله بوجودآورنده چارچوب مفهومی این مطالعه میباشند. این نكات عبارتند از: الف) برونبومهای قومی- مراكز متمركز جغرافیایی، ب) خوداشتغالی بعنوان یك وسیله یا قایق نجات بجای یك نردبان ترقی، ج) شرایط خوداشتغالی سطح بالا با پشتوانه سرزمین مادری و د) پیوند اجتماعی قومی. در این حین بدین موضوع علاقمند گشته یا دریابم كه چگونه این عوامل ممكن است مرتبط با ایالتهایی باشد كه ایرانیان كارآفرین در آن ساكند. به منظور درك این نكته كه آیا این كارآفرینان در این چارچوب جای میگیرند، نسبت به تعریف اهداف زیر اقدام نمودم:
-
اندازه این مراكز و موسسات، تعداد افرادی كه برای آنها كار میكنند و تمركز جغرافیایی آنها.
-
نوع مشاغل، تاریخ تاسیس و دلیل شروع شغل آنها.
-
مقطع تحصیلی موسسین و این مورد كه آیا دارای تحصیلات در زمینه تجارت و بازرگانی میباشند یا خیر.
-
محیط رقابتی این شركتها.
در بخش آنالیز این مسئله، پس از انجام بررسی كلی، ما مبحثی را در زمینه اهداف این مقولهها در چهار دسته ارائه نموده و چهارچوب مفهومی آن را بازتاب میدهیم.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
تعریف Definition
در این زمینه تعریفی از لانگنكر، مور و پتی (2000) مد نظر میباشد كه كارآفرینان را بعنوان صاحبان مدیریتی فعال در عنوان داشته و در این تعریف اعضای نسل دوم صاحبان شركتها و مدیرانی كه نسبت به خرید سهام موسسین شركتهای موجود اقدام نمودهاند را نیز شامل نمودهاند. با اتخاذ این تعریف، ممكن است شركتی در نظر گرفته شود كه متشكل از یك فرد باشد- این شركت از جمله موسساتی محسوب میشود كه هر یك از جویندگان و طالبین كار ممكن است در صدد تشكیل آن باشند. همچنین در محدوده این راهكار، ممكن است شركتی در نظر گرفته شود كه بالغ بر 100 نفر پرسنل باشد. چیزی كه این شركتها را بطور قابل توجهی متمایز از شركتهای بزرگتر دیگر مینماید ساختار و عملیات آنها میباشد.
اسلوب شناسی Methodology
مهمترین وجه تمایز این مطالعه شامل گردآوری لیستی از شركتها، بعلاوه صاحبان و آدرسهای آنها میباشد. در این خصوص با عدم وجود یك بانك اطلاعات منحصربفرد در این زمینه روبرو بودیم، بانكی كه میبایست اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیار ما قرار میداد. این بانك اطلاعاتی میبایست توسعه مییافت. در این خصوص، بسیاری از كتابچههای راهنما یا دیركتوریهای محلی و منطقهای، دفترچههای تلفن و روزنامهها و تبلیغهای مرتبط بدانها مورد بررسی قرار گرفت. حتی برای تحصیل اطلاعات مد نظر كارتهای تجاری الصاق شده به تابلوها و اعلامیهها مد نظر قرار داده شد. سرانجام، موفق به گردآوری لیستی متشكل از 12000 شغل گردیم. از این لیست، در حدود 10000 نام و آدرس متعلق به حرفههایی كه برای این برنامه مناسب نبود استخراج گردیده و كنار گذاشته شد. در میان آنها پزشكان، دندانپزشكان، داروسازان، وكلا، رسانهها و سازمانهای خیریه بچشم میخوردند. در مجموع، تعداد 2060 مورد از آدرسهای تجاری به جای ماند. این تعداد در بین 48 ایالت پایینی پراكنده بودند. حتی در این خصوص یك مورد از آدرسهای گردآوری شده وجود نداشت كه در ایالت آلاسكا و هاوایی مستقر باشد. بر حسب مطالعه جامع این مقاله در خصوص مهاجرین و كارآفرینان مهاجر، نسبت به توسعه یك پرسشنامه با جزئیات مربوطه اقدام نموده و آن را در بین جامعه فارسی زبانها و برخی از صاحبان مشاغل تجاری در راكویل و مریلند مورد تست و بررسی قرار دادم.
در سال جدید ایرانی، (حول و حوش 1998) نسبت به ارسال نامهای، كه به انضمام آن پرسشنامه مورد بحث (با چهل سوال اساسی) قرار داشت، برای صاحبان تمامی 2060 شركت مد نظر اقدام گردید. علاوه بر این، بهمراه این پرسشنامه، پاكتی كه هزینه پستی آن نیز پرداخت شده بود به صاحبان مشاغل ارسال شد. دلیل اصلی من برای مهیا نمودن این پرسشنامه به زبان فارسی آن بود كه نام هر یك از اشخاص غیر ایرانی كه به اشتباه وارد لیست اطلاعاتی شده بود حذف شود. فرضیهای كه بر این مبنا بدان فكر مینمودم آن بود كه افراد غیر ایرانی قادر به خواندن پرسشنامه نیستند و از اینرو بواسطه عدم پر نمودن این فرم نمیتوانند تاثیری بر نتیجه تحقیقات داشته باشند. همچنین، تصور مینمودم كه استفاده از زبان مادری خود باعث بوجود آوردن انگیزهای بیشتر برای افراد مشاركت كننده در این طرح خواهد شد.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
نتایج و تجزیه و تحلیل Results and Analysis
تركیب اشتغال Composition of employment
شركتهای این مطالعه جزء شركتهای كوچك بشمار میآیند. جدول 1 نشان دهنده آن است كه بطور میانگین 5/6 نفر برای هر یك از این شركتها كار میكنند. مدیریت مشاغل كوچك گزارش نموده است كه شركتهای كوچك بطور میانگین 17/3 نفر را در استخدام خود دارند (گزارش SBA). از آنجائیكه اكثریت شركتهای پاسخ دهنده در فعالیتهای كاری اشتغال دارند، تعداد میانگین بیش از آمار SBA است.
در صورتی كه ما یافتههای فوق را به كلیه 2035 مورد از شركتها و موسسات مشاركت داشته در این بررسی تعمیم دهیم (5/6 * 2035)، ما ممكن است چنین نتیجهگیری نمائیم كه ایرانیها 13327 شغل را در آمریكا بوجود آوردهاند. این قراین نظریه كلی در این خصوص كه شركتهای كوچك باعث ایجاد مشاغل بیشتری، در مقایسه با شركتهای بزرگتر، برای جویندگان كار میشوند، را مورد تایید و اثبات قرار میدهد. گزارش تهیه شده بوسیله SBA كه در سال 1992 به رئیس جمهور آمریكا ارائه شد نشان میدهد كه بین سالهای 1988 و 1990، شركتهای تجاری كوچك (كه اندكی كمتر از 20 نفر را در موسسات خود به استخدام درآورده بودند) مسئول بوجود آمدن تقریبا كلیه مشاغل جدید در ایالات متحده بودهاند. عمار وی. بهیده (2000 ص 338) اعتقاد دارد كه «دهها میلیون شغل ایجاد شده در ایالات متحده در خلال دو دهه گذشته، در موقعیتی كه نیروی كار 500 شركت مقتدر رو به نقصان گذاشته، خود مبین این نكته است كه اشتغال در بخش كارآفرینی رو به فزونی گذاشته است.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
نوع فعالیتهای تجاری Type of business activities
جدول 2 نشان دهنده یك نگرش عمومی از گوناگونی تجاری در این تحقیق میباشد. انواع مشاغل انتخاب شده بوسیله كارآفرینان ایرانی طیفی گستردهای را شامل میشود. این مشاغل، بر اساس گفتههای والدینگ، محدود به موسسات كم درآمد خواربار فروشی و خرده فروشی نمیباشند.
جدول 2. انواع فعالیتهای تجاری
نوع فعالیت |
درصد |
خرده فروشی |
31 |
ساخت و ساز: سازندگان، معماران، نقشهكش |
16 |
تعمیرات: الكتریكی، الكترونیكی، لوازم خانگی |
11 |
امور هنری: عكاسی، نقاشی، طراحی مد |
10 |
امور مالی: بیمه، رهن، دلالهای بورس |
9 |
كلی فروشی: قطعات، غذا |
9 |
تولید كننده |
3 |
حمل و نقل: دربستی، كرایه ماشین، یدككشی |
1 |
تحقیقات و اختراع: كامپیوتر |
1 |
متفرقه: ترجمه، مهدكودك، مشخص نشده |
9 |
كل |
100 |
تاریخ تاسیس مشاغل Dates that businesses were founded
ایالات متحده بصورت همیشگی بعنوان یكی از مقاصد مهاجرین ایرانی مد نظر بوده است. با این وجود، در گذشته، ایرانیانی كه سرزمین مادری خود را ترك مینمودند به آمریكا به چشم یك مقصد موقت مینگریستند. اغلب مسافرتها در رابطه با مسایل دانشگاهی صورت میپذیرفت. آنها یا معمولا بعنوان دانشجو به ایالات متحده سفر مینمودند یا برای بازدید از موسسات آموزش عالی. این رویه پس از انقلاب سال 1979 تغییر یافت و مسافرین اقامت دائمتری را در این كشور برگزیدند. سال قبل از انقلاب معرف بیشترین افزایش آماری مهاجرین بود.
موسسین شركتها Founders of the firms
از مشاركت كنندگان در این پرسشنامه سوال شد كه چه كسی موسس مشاغلی بود كه هم تصدی آنها را بعهده دارند. اكثریت پاسخ دهندگان (86%) پاسخ دادند كه خود موسس شركت بودهاند. 14% بقیه پاسخ دادند كه آنها شركت خود را از كارآفرینان دیگری خریداری نمودهاند. بطور مشابه، با توجه به این موارد، دانستن آنكه آیا ارتباطی بین زمان تاسیس و موسس اصلی یك شركت وجود دارد یا خیر برایم جالب توجه مینمود. جدول 4 این ارتبط را نشان میدهد. من این افزایش زیاد در شركتهای خود راهاندازی شده را به افزایش جمعیت ایرانیان پس از انقلاب 1979 نسبت میدهم. بر این اساس این افزایش جمعیت باعث شد تا حتی آن دسته از افرادی كه در زمینه راهاندازی شركتهای خاص خود دچار تردید بودند بر این مشكل فایق آمده و اقدام به برپایی موسسات خاص خود نمایند.
ابعاد چهارگانه یك جامعه تجاری قومی
The Four Dimensions of an ethnic business community
قبلا در این گزارش، نسبت به ذكر چارچوب مفهومی كه قرار است آن را در بوته آزمایش قرار دهم اقدام نمودهام. سنگ بنای این چارچوب عبارت است از: الف) برونبوم قومی ب) تشویق به خود اشتغالی بعنوان قایق نجات، ج) بحساب آمدن خود اشتغالی در سرزمین مادری و دست آخر، د) اتحاد اجتماعی این گروه. مبحث زیر در خصوص ابعاد فوق الذكر میباشد.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
برون بوم قومی Ethnic enclaves
كارآفرینان ایرانی بطور عملی در سراسر قاره ایالات متحده پراكنده میباشند. حتی چنانچه آنها بطور خاص در برخی از ایالتها متمركز باشند، هیچگونه شاهدی مبنی بر رفتار تعصب آمیز بچشم نمیخورد.
در مقایسه با مشاغل و فرمهای درخواستی غیر ایرانیان، ما میتوانیم وجود گسترده ایرانیان را در مناطق گوناگون و در مجاورت خود ببینیم. جداول بعدی بیانگر این نكته است.
مراكز مهم فعالیتهای تجاری The important centers of business activities
در بین جامعه ایرانیان مقیم آمریكا این یك حقیقت شناخته شده است كه كالیفرنیا بعنوان سرزمینی همانند سرزمین مادری برای ایرانیان میباشد. مراكز عمده و متمركز ایرانیان در چندین منطقه شامل لسآنجلس، ساندیگو و سانفرانسیسكو متمركز بوده و این مراكز حتی برای تازهواردین نیز كاملا چشمگیر و برجسته میباشند. منطقه وستووداستریت در لسآنجلس بعنوان مركز اصلی برای بسیاری از مشاغل و شركتهای ایرانی بشمار میآید. در این منطقه میتوان كتابفروشیها، رستورانها و سوپرماركتهای بسیاری را یافت. با این وجود، همانگونه كه جدول 5 نشان میدهد كالیفرنیا در ابتدا بعنوان مقصد مطلوبی برای ایرانیان بشمار نمیآمد. با این حال، در حدود دهه 1970، این ایالت موقعیت كنونی خود را یافته و بعنوان منطقه پیشرو شناخته شد. با رشد پراكندگی جمعیت ایرانیان در آمریكا، رقبای اصلی همانند تگزاس، نیویورك/ نیوجرسی و جورجیا (مخصوصا آتلانتا) بتدریج پا بدین عرصه گذاشتند.
جدول 5. مراكز مهم فعالیتهای تجاری كارآفرینان ایرانی
سال تاسیس |
مراكز مهم فعالیت |
انواع فعالیتهای مهم |
1960 – 1940 |
گوناگون |
38% هنری، 12% مالی، 12% ساخت و ساز، 12% خردهفروشی |
1970 |
77% كالیفرنیا، 33% مناطقدیگر |
31% خردهفروشی، 15% ساخت و ساز، 15% مالی، 15%هنری |
1984 – 1980 |
58% كالیفرنیا، 13% نیویورك/نیوجرسی 13%واشنگتن، 16% مناطق دیگر |
47%خردهفروشی، 14%تعمیرات، 10% ساخت و ساز، 10%هنری، 10%مالی |
1989- 1985 |
50%كالیفرنیا، 14%تگزاس، 12%واشنگتن،7%نیویورك/نیوجرسی، 17% مناطق دیگر |
31%خردهفروشی،24%ساخت و ساز 10% تعمیرات، 9%مالی، 5% مدیریت صنعتی |
1994- 1990 |
كالیفرنیا 57%، نیویورك17%، واشنگتن 10%، مناطق دیگر 16% |
38% خردهفروشی، 15%ساخت وساز، 10%تعمیرات، 10%مالی،8% مدیریت صنعتی |
در سال 1980، بر اساس اعلام «دفتر سرشماری و آمار» جمعیت جامعه ایرانی در آمریكا كمی بیش از 128000 نفر میباشد. مركز اولیه تمركز ایرانیان شهر كالیفرنیا (35%) و پس از آن شهرهای نیویورك (8%) و تگزاس (6%) میباشند. بیش از 136000 نفر ایرانی بین سالهای 1980 و 1989 به آمریكا مهاجرت نمودند. در سال 1990، «دفتر سرشماری و آمار» 226000 نفر ایرانی را در آمریكا شناسایی نمود.
یكی از موارد اطلاعاتی مهم در خصوص اشتغال ایرانیان شیفت فعالیتهای شغلی از مشاغل خردهفروشی (بیشتر مغازههای خواربار و سالنهای آرایش مو) به سمت تولید صنعتی میباشد. با این وجود، با افزایش میزان جمعیت، درصد مشاغل خردهفروشی نیز افزایش یافته است.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
قایق نجات یا نردبان ترقی Lifeboat or ladder
قایق نجات چیست؟ این قایق كشتیشكستگان را از غرق شدن نجات داده و به اشخاص بیطالع اجازه میدهد تا برای مدت كوتاهی زنده بمانند. از طرف دیگر، یك نردبان مجسم كننده ارتفاع و بلندی بوده و قادر است تا موقعیت دارنده آن را بالا برد. جداول بعد در بر دارنده این ایده نمیباشد كه ایرانیان از راهكارهای اقتصادی تنها برای زنده ماندن استفاده نمودهاند. آنها از رده پایینتر خود بسمت بالا حركت نموده و محدوده و نفوذ خود را توسعه دادهاند.
این گروه بطور متمایزی متفاوت از دیگر مهاجرین میباشند. بر این اساس باید قدردان انقلاب بود كه اجازه داد تا این گروه از مهاجرین از كشور خارج شوند. این گروه از مهاجرین ایرانی از توانائیهای عقلانی و مالی برخوردار بودند. البته در این بررسی ما تنها به توانایی عقلانی این گروه پرداخته و در پرسشنامه خود هیچگونه اطلاعات مالی را درخواست نكرده بودیم.
سطح تحصیلات جامعه تجاری ایرانیان
Education level of Iranian business community
سرشماری 1990 ایالات متحده بیانگر این واقعیت بود كه درصد قابل ملاحظهای از مهاجرین ایرانی در آمریكا (77%) دارای تحصیلات دانشگاهی میباشند. قبل از انقلاب 1979، ایران در مقایسه با دیگر كشورهای جهان دارای بیشترین میزان دانشجویان دانشگاهی خارج از كشور بود. تا سال 1977 این تعداد به 227497 نفر بالغ شده و سهم آمریكا از این تعداد دانشجویان تا 1979 به 51310 نفر رسید و از این طریق رتبه اول دانشجویان مهاجر را به این گروه اختصاص یافت. همچنین هزاران دانشجو نیز در دانشگاهها و كالجهای ایرانی ثبت نام نموده بودند. شوك ناشی از انقلاب باعث شد تا برخی از افراد تحصیل كرده به خارج از كشور عزیمت كنند. بر این منوال تعداد زیادی از آنها ایالات متحده را بعنوان كشور مقصد برگزیدند. این امر در حقیقت تشریح كننده تعداد زیاد افراد تحصیل كرده در بین جامعه ایرانی میباشد (جدول 6).
جدول 6. سطح تحصیلی جامعه تجاری ایرانیان
سطح تحصیلات |
درصد |
ابتدایی |
5/0 |
دبیرستان |
17 |
دانشگاهی (دو مورد با مدرك دكتری) |
79 |
بدون پاسخ |
5/3 |
سرشماری 1990 در خصوص سطح تحصیلات دانشگاهی (77%) منطبق با یافتههای این مطالعه (79%) میباشد. ما بر این نكته واقف هستیم كه 45% از كل میزان جمعیت ایالات متحده دارای تحصیلات بالاتر از مقطع دبیرستان در رشتههای مختلف هستند.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
آیا تحصیلات دانشگاهی ارتباطی با موفقیت تجاری دارد؟
Does university education contribute to business success?
در صورتی كه موفقیت را بعنوان شادكامی و كامیابی در نظر بگیریم، این قضیه بعنوان یك درخواست معنادار مطرح خواهد شد كه تحصیلات دانشگاهی میتواند تاثیر بسزایی در این موفقیت داشته باشد. فراتر از این قضیه، تمایل داشتم تا دریابم كه تحصیلات دانشگاهی به چه میزان میتواند در این مورد كارساز باشد. بر این اساس، بدین نكته واقف شدم كه از بین كلیه پاسخدهندگان تنها 40% دارای تحصیلات دانشگاهی بوده و 58% از آنها عنوان داشته كه از چنین تحصیلاتی برخوردار نمیباشند. تنها 2% بدین سوال پاسخ ندادند. پاسخ دهندگان اعتقاد دارند كه برای شروع یك شغل، تحصیلات تجاری سطح دانشگاهی الزامی نمیباشد. همچنین دانستن این موضوع نیز مطلوب میباشد كه تا چه حد میزان موفقیت در تجارت منوط به تحصیلات تجاری دانشگاهی است. جدول 7 پاسخ بدین سوالات را ارائه مینماید.
دلایل راهاندازی یك شغل Reasons for starting the business
كارآفرینان دارای دلایل چندگانهای برای شروع و راهاندازی مشغول مربوط بخود میباشند. جدول 8 بر روی این موضوع متمركز میباشد.
یواسایتودی (1991) نتیجه بررسی انجام پذیرفته در این زمینه را اعلام داشته و عدموابستگی یا استقلال را بعنوان یكی از فاكتورهای مهم برای خود اشتغالی مد نظر قرار داده است.
38% از افرادی كه نسبت به رها كردن مشاغل خود در شركتهای گوناگون اقدام نمودهاند دلایل این كار را خواست خود برای تحصیل كاری اعلام داشتهاند كه در آن خود رئیس كار یا شغل خود باشند. در این تحقیق، استقلال بعنوان یك منطق مهم برای شروع بكار خود اشتغالی اعلام شده است. برخی از پاسخهای خاص در این زمینه دلایل زیر را بر شمردهاند: تداوم سنت خانوادگی، انتخاب محدود شغلهای دیگر، آرزو جهت دسترسی به ایرانیان دیگر و در كنار آنها بودن، علاقه به تخصص خود، عدم توانایی انجام كار برای دیگران، بهرهگیری از عدم استثمار زمانی خانواده یا خود فرد. علاوه بر این موارد، عادت داشتن به كارهای سخت بعنوان دلیل دیگر شروع یك شغل مد نظر میباشد. این امر مشاهدات فروید را تصدیق میكند كه بر اساس آن یكی از موارد بزرگی تجربه بشری كار است. در این خصوص ایوان لایت، همراه با دیگران، عقیده دارد كه، «هر چه روال كسب تجربه مهاجرین در مسیر اصلی یك اقتصاد بیشتر با سختی و عدم كامیابی مواجه شود، مهاجرین با احتمال بیشتری میتوانند فرصتهای جایگزین را در جهت خود اشتغالی مورد جستجو و كنكاش قرار دهند».
خوداشتغالی سطح بالا و برگشت به سرزمین مادری
High self-employment back in homeland
از دیگر حدس و گمانهایی كه بوسیله محققین در این خصوص اظهار شده است، همانگونه كه در بررسی این مقاله نیز عنوان شده است، فرض نرخ بالای خوداشتغالی در سرزمینی است كه مهاجرین از آن آمدهاند. این منطق ممكن است بعنوان یك تشریح درست و مناسب برای دیگر گروههای مهاجر در نظر گرفته شود. با این وجود، كارآفرینان ایرانی اشخاصی نبودهاند كه به امر خوداشتغالی از قبل عادت داشته باشند، حداقل آن دسته از ایرانیانی كه به آمریكا مهاجرت كرده بودند. كل جمعیت ماقبل انقلاب با توجه به عادتی كه داشتند دولت را مسئول ایجاد شغل دانسته و این روال بواسطه جریان پایدار ارزی حاصل شده از طریق صادرات نفت تداوم یافته بود. بر این اساس این گروه در چنین اوضاع و احوالی قرار گرفته بود. در پاسخ بدین سوال كه آیا این اولین تجربه تجاری شما بوده است یا خیر؟ 60% از پاسخ دهندگان جواب مثبت و 48% از آنها جواب منفی دادند و 2% نیز جوابی بدین سوال ندادند. این آمار در توافق با تشریحات بعمل آمده بوسیله بهیده میباشد. این جوابها به ما كمك نمود تا بدین موضوع واقف شویم كه چگونه تعداد زیادی از افراد بدون تجربه قبلی در تجارت میتوانند نسبت به یافتن فرصتهای مربوطه در جهت راهاندازی و تاسیس مشاغل جدید و نوپا اقدام نمایند. بر این اساس وی بیان میدارد، «تعداد اندكی از موسسین شركتهایی كه آنها را تحت مطالعه قرار دادهام دارای تجربه عمیقی در رشته خود بودهاند».
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
همبستگی اجتماعی Social solidarity
در مطالعاتی كه انجام دادم، به هیچگونه اتحاد و همبستگی بین كارآفرینان ایرانی برخورد ننمودم. علاوه بر این، بر اساس تحقیقات دیگری كه بوسیله (پسار، 1995) انجام گردید، فرضیه همبستگی قومی این گروه رد شد. جداول زیر عدم وجود همبستگی این گروه را اثبات مینماید. بطور حقیقی، یكی از انتشارات فارسی زبان در مریلند (تهرانپست) مكرراً ایرانیان را بواسطه عدم وجود این همبستگی مورد سرزنش قرار داده است. تصور من این است كه همبستگی در نظر گرفته شده، ناشی از اولویت دادن اشتغال به مسایل مرتبط با یك گروه قومی، رقابت در داخل یك سیكل بسته و زنجیره محدودی از ارائه دهندگان یا تهیهكنندگان میباشد. در بین شركتهایی كه مشاهده نمودم، چنین رفتار منحصربفردی را تاكنون نیافتهام. در صورتی كه این شركتها یا گروهها جزء مهندسین آرشیتكت باشند، آنها مشتریان خود را در بین هر یك از گروههای خاص مییابند. در صورتی كه آنها دارای خرده فروشی یا خواربار فروشی باشند، مشتریان آنها از بین كلیه قشرهای جامعه است و در صورتی كه آنها در كارهای خدماتی مشغول باشند، تفاوتی بین ایرانیها و غیر ایرانیها مشاهده نمیشود.
تركیب قومی/ نژادی مستخدمین The ethic/racial composition of employees
تقریبا 32% از شركتكنندگان در این پرسشنامه عنوان داشتهاند كه كلیه كاركنان آنها ایرانی میباشند. بقیه كاركنان از بین دیگر گروههای قومی میباشد. جدول 9 نشان دهنده این تركیب قومی میباشد. این جدول مشخص مینماید كه اكثریت كاركنان در شركتهای ایرانی سفیدپوستان آمریكایی هستند، در حالیكه میزان سیاهپوستان آمریكایی خود جای بحث دارد. البته جالب توجه است كه در ایران مفهوم یك آمریكایی یا اروپایی به سفیدپوستان اطلاق میشود. عبارت خارجی بندرت برای سرخپوستان، اعراب و چینیها بكار گرفته میشود. این گروههای قومی از طریق ملیت خود مشخص و شناسایی شده و بچشم خارجی بدانها نگریسته نمیشود.
چه كسانی جزء رقبا به شمار میآیند؟ Who are the competitors?
بر حسب جدول 10، جامعه مهاجرین گروههای قومی دیگر را جزء رقبای اصلی خود بشمار نمیآورد. این جامعه ادعای بزرگتری را داشته و خود را در رقابت با موسساتی میپندارد كه مالكان آن سفید پوستان آمریكایی هستند.
بطور آشكار، آنها اصطلاحاً به شاهراه اصلی آمریكا دست انداخته و از داشتن برونبومهای قومی، چه تجاری و چه مسكونی، پرهیز نمودهاند.
هدف اصلی آنها برپایی و تاسیس شركتها و موسسات تجاری میباشد و نه استقرار گروههای قومی مربوط بخود یا دیگران. بر اساس اظهارات آنها كه منضم به پرسشنامههایشان بود آنها از طریق خوداعتمادی و با سربلندی و افتخار نسبت به تحصیل خواستههای خود اقدام مینمایند.
نوع رقابت تجاری The type of business competition
جدول 11 درباره نوع و منبع رقابت تجاری میباشد. البته باید در نظر داشت كه كلیه موارد تجاری بوجود آورنده یك سطح و میزان مساوی از فشار مرتبط با رقابت نمیباشد.
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده
نتیجهگیری Conclusion
ما نسبت به بررسی گروه موفقی از كارآفرینان اقدام نمودیم. مقاله جاری كارآفرینی در این خصوص یك چارچوب مفهومی را ارئه مینماید. بیش از دو هزار كارآفرین ایرانی در ایالات متحده در این تحقیق شركت داشتند. ما دریافتیم كه كارآفرینان ایرانی جزء گروههای با تحصیلات بالا میباشند كه در عرصههای گسترده تجاری و شركتهای نوپای بازرگانی فعالیت دارند. آنها را میتوان در كلیه 48 ایالت آمریكا یافت. جامعه بزرگ ایرانی در ایالات متحده بدانها جایگاه لازم در جهت آغاز فعالیتهای تجاری را فراهم نموده است.
جدول 11. نوع و منبع رقابت تجاری
نوع فعالیت |
در بین ایرانیان% |
در بین دیگر تاسیسات% |
در بین دیگر گروهها% |
تولید صنعتی |
50 |
50 |
0 |
خرده فروشی |
34 |
46 |
20 (مختلف) |
عمدهفروشی |
27 |
27 |
46(اغلب اعراب،هندیها،آمریكایلاتین) |
خدمات مالی |
28 |
32 |
40 (اغلب اعراب، اهالی خاور دور) |
حمل و نقل |
0 |
65 |
35 (مختلف) |
تحقیقات و اختراع |
0 |
0 |
100 (مختلف) |
امور هنری |
40 |
35 |
25 (مختلف) |
تعمیرات |
24 |
44 |
32 (مختلف) |
ساخت و ساز |
0 |
50 |
50 (مختلف) |
با این وجود، گروههای قومی دیگر مشتریان خود را تشكیل داده و فرصتهای زندگی خود را افزایش دادهاند. ما دلایل این موارد را مورد اكتشاف قرار داده و در بین آنها استقلال یا خودكفایی برای آغاز مشاغل تجاری را خاطر نشان ساختهایم. اكثریت این كارآفرینان از تجربه قبلی كافی در زمینههای تجاری برخوردار نبودهاند.
این تحقیق، همانند مطالعات مشابه دیگر، دارای محدودیتهایی میباشد. در صورتی كه بیش از 20% به این بررسی پاسخ داده باشند، تعمیم كلی آن میتواند بصورت درست و دقیقتری محقق شود. زمان فاكتور دیگر بشمار میآید. اطلاعات گذشته قابلیت اجرا برای زمان حال را ندارد. بر این اساس تمایل دارم تا با استفاده از یك بانك اطلاعاتی تغییریافته و آپدیت شده، این مطالعه را مجددا تكرار نمایم. در این صورت، نتیجهگیریهای بدست آمده میتواند با آنچه در اینجا عرضه شده است متفاوت باشد.
واژه نامه Vocabulary
IRANIAN ENTREPRENEURS كارآفرینان ایرانی
ETHNIC قومی
ENCLAVE برونبوم
SOCIAL SOLIDARITY همبستگی اجتماعی
HARD WORK كار سخت
HIGHLY EDUCATED GROUP گروه كاملا تحصیل كرده
Objectives اهداف
Definition تعریف
Methodology اسلوب شناسی
Results and Analysis نتایج و تجزیه و تحلیل
Composition of employment تركیب اشتغال
Business activities فعالیتهای تجاری
Founder موسس
Founders of the firms موسسین شركتها
ethnic business community جامعه تجاری قومی
Education level سطح تحصیلات
business success موفقیت تجاری
self-employment خوداشتغالی
employees كاركنان
Competitors رقبا
كارآفرینان ایرانی در ایالات متحده گروه تحصیل كرده