محافظه كاری حسابداری در بانكداری رابطهای: تاثیرات مربوطه بر روی هزینه وام
محافظه كاری حسابداری در بانكداری رابطهای: تاثیرات مربوطه بر روی هزینه وام – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه حسابداری
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات رایگان
شماره |
5 |
کد مقاله |
ACC05 |
مترجم |
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی |
محافظه كاری حسابداری در بانكداری رابطهای: تاثیرات مربوطه بر روی هزینه وام |
نام انگلیسی |
Accounting conservatism in relationship banking: its effect on the cost of debt |
تعداد صفحه به فارسی |
42 |
تعداد صفحه به انگلیسی |
27 |
کلمات کلیدی به فارسی |
محافظه كاری حسابداری ، بانكداری رابطهای ، هزینه وام |
کلمات کلیدی به انگلیسی |
Accounting conservatism , relationship banking , cost of debt |
مرجع به فارسی |
كالج اقتصاد و مدیریت بازرگانی |
مرجع به انگلیسی |
Turku School of Economics and Business Administration |
قیمت به تومان |
10000 |
سال |
2006 |
کشور |
فنلاند |
محافظه كاری حسابداری در بانكداری رابطهای تاثیرات مربوطه بر روی هزینه وام
كالج اقتصاد و مدیریت بازرگانی
2006
1- مقدمه
1-1. انگیزه این تحقیق
یك شركت را میتوان بعنوان «پیونده دهنده قرارداد» بین گروههای ذینفع مختلف در نظر گرفت. قراردادها بگونهای طراحی یا فرمولاسیون گردیدهاند كه گروههای مختلف را به یك هدف از قبل مشخص شده پیوند داده و آنها را از داشتن رفتارهای فرصتطلبانه باز میدارند. مكانیزمهای قراردادی بوسیله اعضای مسئول حسابداری بوجود آمده تا آنكه نسبت به ریشهیابی و مشخص نمودن اهداف و موارد محدود كننده و بازدارنده مربوطه اقدام نموده و آن را بصورت فرمی مقیاسپذیر و قابل برآورد درآورند.
این امر به اتخاذ تصمیمات و ارزیابیهای درست بوسیله مدیران شركتها، كه مسئول درستی و صحت گزارشات مالی میباشند، میانجامد. در این تحقیق مضامین مربوط به تعهدات و الزامات شركتها مورد بررسی قرار گرفته است. این بررسی شامل تحقیق بر روی تاثیرات متقابل بین وامدهنده و وامگیرنده به منظور بررسی این موضوع میباشد كه آیا بر روی مزیتهای گزارشهای محافظهكارانه در بانكداری رابطهای تاكید شده است یا خیر.
كیفیت گزارش مالی بعنوان موردی مهم در صورتحساب مالی برای سرمایهگذاران، بستانكاران، مدیران و دیگر سهامداران طرف حساب با شركتها مدنظر میباشد. استرلینگ (1970) محافظهكاری را تاثیرپذیرترین اصل ارزیابی در حسابداری خوانده است. مباحث آكادمیك زیادی در این زمینه وجود دارد و اصول ارزیابی در حسابداری بعنوان یك بحث موضوعی در استانداردهای گزارشات مالی مطرح میباشد. كیفیت گزارشات مالی معمولا بعنوان موارد تحصیل شده و نسبتهای آن مورد بررسی قرار میگیرند.
2-1 تعاریف
1-2-1 تعریف محافظهكاری در حسابداری
محافظهكاری حسابداری درواتز (2003) بعنوان ”اثباتپذیری تفاضلی مورد نیاز جهت شناسایی سود در برابر زیان “ تعریف گردیده است. نتیجه این مبحث آن است كه در مباحث مربوط به كسب درآمد خبرهای بد بسیار سریعتر از خبرهای خوب انتشار مییابد. ملزومات ممیزی نامتقارن برای سود و زیان، تعریف میزان یا درجه محافظهكاری را امكانپذیر مینماید (بسوو 1997). هر چه میزان تصدیق یا ممیزی سود و زیان متفاوتتر باشد، محافظهكاری نیز بیشتر نمود خواهد یافت.
2-2-1 تعریف بانكداری رابطهای
بانكداری رابطهای بعنوان یك عبارت بطور گستردهای مفهوم ارتباطات توسعه یافته عمدی وامدهنده و وامگیرنده را در بر میگیرد. آنالیز ارتباط وامدهنده و وامگیرنده شامل برخی از موارد مختصر و حقیقی میباشد. ارتباطات بانكداری از دیدگاه ارزش ارتباط (نیسكانن و نیسكانن 2000، برگر و اودل 2002، پلتونیمی 2004) و دیدگاه نزدیكی ارتباط یا قدرت (فورد 1980، هالن 1987، پترسن و راجان 1994) مورد بررسی قرار گرفته است. اغلب این مطالعات بر نكتهنظرات وامگیرنده متمركز بوده ولی در عین حال برخی از مطالعات نیز نظریات وامدهنده را نیز مورد بررسی قرار دادهاند.
3-1 هدف مطالعه جاری
هدف از مطالعه جاری آنالیز تاثیر محافظهكاری حسابداری در بانكداری رابطهای و همچنین بررسی دقیق تاثیر محافظهكاری حسابداری بر هزینه وام میباشد. هزینه وام بعنوان یك عنصر مهم در بودجه شركتها مطرح میباشد. برای بدست آوری اطلاعات مهم در خصوص روابط و پیمانها بین وامدهنده و وامگیرنده میبایست اطلاعات دقیق و بموقعی را از عملكرد مالی وامگیرنده بدست آورد. موارد احتمالی واكنش وامدهنده در خصوص تغییرات غیرمنتظره در عملكرد مالی وامگیرنده كه در فرمهای پیمانی قید گردیده است معمولا بعنوان میثاق یا پیمان مرتبط با حسابداری بیان گردیده است.
2- تئوری سابقه و ادبیات تجربی
1-2 تئوری سابقه
تئوری محافظهكاری حسابداری در قراردادهای وام
وات و زیمرمن (1986) سه فرضیه را در خصوص نقش حسابداری در معاملات یا قراردادها در نظر گرفته است: فرضیه طرح پاداش، فرضیه قرارداد وام و فرضیه هزینه سیاسی. نمونه فرصتطلبانه فرضیه قرارداد وام عنوان میدارد كه هر چه یك شركت به نقص قراردادهای وامی كه بر پایه حسابداری میباشند نزدیكتر گردد، احتمال بیشتری وجود دارد تا آنكه مدیر مربوطه آندسته از رویههای حسابداری را انتخاب نماید كه باعث تغییر در درآمدهای گزارش شده از زمانهای آتی به زمان حال شود (اسكات 2003، 277).
تئوری ارتباطات وامگیرنده – وامدهنده
توسعه ارتباطات وامگیرنده – وامدهنده بصورت پایه بر مبنای بدستآوری سود در قالب كاهش هزینه و یا افزایش درآمد میباشد. این امر متصور است كه بواسطه وجود وابستگیهای متقابل در چنین ارتباطاتی اقدامات اقتصادی بیشتر و بیشتری انجام پذیرد. بدستآوری اطلاعات در خصوص طبیعت یا ذات اولیه این ارتباطات و چگونگی تاثیرپذیری آنها از عوامل مختلف برای فهم نكته شروع و توسعه آنها مهم میباشد.
2-2 ادبیات تجربی
بازنگری ادبیات تجربی در این زمینه به منظور مشخص نمودن جزئیات آن در محافظهكاری حسابداری و بانكداری رابطهای مورد پشتیبانی قرار گرفته است. علاوه بر این ادبیات، یافتههای تجربی قراردادهای وام نیز بعدا اضافه خواهد شد تا اطلاعات بیشتری را با جزئیات و تاثیرات آن بر روی محافظهكاری حسابداری و ارتباطات بین وامگیرنده و وامدهنده مشخص و معین نماید.
1-2-2 محافظهكاری حسابداری
واتز (2003) ادبیات تجربی محافظهكاری حسابداری را مورد بازنگری و بررسی قرار میدهد. ادبیات بكار گرفته شده قبلی چندین دیدگاه را در زمینه محافظهكاری مورد بررسی قرار داده كه شامل برآوردهای دارایی خالص، درآمد و برآوردهای تعهدی و نهایتا برآوردهای ارتباط بازده درآمد/ سهام میباشد. مدل ارزیابی فلتامولسون (1995) نیز جزء دیگر اهداف بوده كه برای ارزیابی میزان دارائیهای خالصی كه كمتر از میزان واقعی خود ارزشگذاری شده است بكار گرفته میشود. برآوردهای درآمدی و تعهدی نیز بوسیله باسو (1997) و گیولی و هاین (2000) مورد مطالعه قرار گرفت. باسو (1997) اصول محافظهكاری و عدم تقارن درآمدها را مورد مطالعه قرار داده و دریافت كه تغییرات درآمدهای منفی دارای پایداری كمتری در برابر تغییرات درآمدهای مثبت میباشند.
2-2-2 بانكداری رابطهای
قدرت یا نیروی بانكداری رابطهای را میتوان با استفاده از تطبیق مطالعات قبلی كه نشاندهنده ارتباط مهم در خصوص متغیرهای مربوط به مدت زمان و حوزه این ارتباطات میباشد مشخص نمود. این مطالعات نشان دادند كه یك ارتباط قدرتمندتر مرتبط با مدت زمان بیشتر و حوزه گستردهتر موجودمیباشد. برگر و یودل (2002) پس از آن نسبت به مدلسازی سه خصیصه كلیدی وامدهی ارتباطی اقدام نمودند. این خصیصهها عبارتند از «اطلاعات نرم» در خصوص محیط شركت، اطلاعات شخصی غیرقابل انتقال مربوط به مسئولی كه متصدی وام شركت میباشد و نهایتا مشكل نمایندگی بین متصدی وام و مدیریت وام بواسطه طبیعت ملایم یا نرم اطلاعات مربوط به رابطه.
3-2-2 قراردادهای بر پایه درآمد
این بخش بعدا مورد بررسی قرار میگیرد. اولین نگرش نسبت به ادبیات پیمانی یا قراردادی در سمینار تحقیقاتی اكتبر 2004 ارائه شد.
4-2-2 نتیجهگیریها و فرصتهای تحقیقاتی
محافظهكاری یك مكانیزم كارا و پیشرفته میباشد كه بعنوان مكمل پیمانها یا قراردادهای وام به منظور تسكین نگرانیهای وامدهنده در خصوص ریسك غیرقابل جبران و اصل ضرر و زیان بوجود آمده است. در پی كسب اخطار بموقع بصورت موارد نقص قرارداد، وامدهنده میتواند نسبت به اتخاذ اقدامات محافظتی به منظور كاهش خطر مسائل مرتبط با وامگیرنده اقدام نماید.