چگونگی تشریح تاثیرات آمیخته گوناگونی بر روی عملکرد تیمی: مطالعه ای با تاکید بر محتوا
چگونگی تشریح تاثیرات آمیخته گوناگونی بر روی عملکرد تیمی: مطالعه ای با تاکید بر محتوا – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه حسابداری
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات رایگان
شماره |
57 |
کد مقاله |
ACC57 |
مترجم |
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی |
چگونگی تشریح تاثیرات آمیخته گوناگونی بر روی عملکرد تیمی:مطالعه ای با تاکید بر محتوا |
نام انگلیسی |
How can we explain mixed effects of diversity on teamperformance? A review with emphasis on context |
تعداد صفحه به فارسی |
51 |
تعداد صفحه به انگلیسی |
34 |
کلمات کلیدی به فارسی |
کار تیمی، دینامیک گروه، عملکرد تیمی، رفتار مستخدمین، فرصت های برابر |
کلمات کلیدی به انگلیسی |
Team working, Group dynamics, Team performance, Employee behaviour, Equal opportunities |
مرجع به فارسی |
ژورنال امور مالی، سرمایه گذاری و داراییامرالد |
مرجع به انگلیسی |
Equality, Diversity and Inclusion: An International Journa; Emerald |
قیمت به تومان |
18000 |
سال |
2010 |
کشور |
آلمان |
چگونگی تشریح تاثیرات آمیخته گوناگونی بر روی عملکرد تیمی:
مطالعه ای با تاکید بر محتوا
ژورنال امور مالی، سرمایه گذاری و دارایی
امرالد
2010
چکیده
هدف – هدف این مقاله مخاطب قرار دادن مسایل حل نشده ای هستند که تشریح کننده تاثیرات آمیخته گوناگونی بر روی عملکرد تیمی می باشند که در تحقیقات تجربی یافت شده اند. یک تمرکز خاص نیز بر روی عوامل محتوایی قرار داده می شود که به صورت سیستماتیکی با توجه به نقش بالقوه تعدیل کننده آنها تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته اند.
طرح/روش/ دیدگاه- این بررسی به طور کلی اقدام به تحلیل 30 مطالعه در خصوص تاثیرات مستقیم گوناگونی- عملکرد می نماید. اطلاعات در زمینه محتوای تیمی جمع آوری شده و برحسب نوع گوناگونی و ارتباط آن با عملکرد مقایسه می شوند. به عنوان یک فراتحلیل و بررسی روایتی این مبحث شواهد متاقضی را ارائه نموده و براین مبنا مطالعات تجربی بر حسب نتایج رگرسیون همراه با ضرایب همبستگی مورد تحلیل قرار می گیرند.
یافته ها- مقایسه نتایج رگرسیون و همبستگی معرف وجود تناقضاتی در خصوص خط مشی مرتبط با ارتباطات مثبت و منفی می باشد. عامل های محتوایی با پتانسیل تعدیل کننده برای برخی از متغیرهای گوناگونی آزمایش شده مشخص می گردند. ارتباطات منحنی گزارش شده به نظر برای نتایج بی معنی تحلیل های خطی مسئول می باشند.
محدودیت ها و ضروریات تحقیقاتی- این مبحث به واسطه آنکه صرفا مطالعات مرتبط با ارتباطات مستقیم گوناگونی و عملکرد را مورد بررسی قرار می دهد به عنوان یک مورد محدود تلقی می گردد چرا که تحقیقی در زمینه ارتباط گوناگونی و فرایندهای تیمی در این مطالعه منظور نشده است. مطالعات تجربی گوناگونی می بایست تداوم یافته که در بردارنده اطلاعات تفصیلی بیشتری در زمینه عامل های محتوایی، مخصوصا داده های تشریحی جمعیت نمونه باشد. تحقیقات جدید در این رشته می بایست این موضوع را مورد آزمایش قرار دهد که آیا ارتباطات غیر خطی وجود دارند، ارتباطاتی که ممکن است علت ارتباطات خطی بی معنی باشند.
اصالت/ ارزش- این مقاله بینش مهمی را برای محققین در زمینه بررسی تاثیر گوناگونی بر روی عملکرد تیمی فراهم می آورد چرا که این مبحث مشخص کننده اهمیت اطلاعات محتوایی تشریحی و متغیرهای بالقوه تعدیل کننده و مناسب می باشند.
کلمات کلیدی: کار تیمی، دینامیک گروه، عملکرد تیمی، رفتار مستخدمین، فرصت های برابر.
1- مقدمه
تا به حال، محدوده گسترده ای از تحقیقات در زمینه تاثیرات مربوط به جمعیت و تنوع مسایل جمعیتی و شغلی بر عملکرد تیمی انجام شده اند. برخی از بررسی ها سعی در خلاصه نمودن یافته های مرتبط با تاثیرات گوناگونی بر روی فرایندهای تیمی و عملکرد تیمی داشته اند. با این حال، نتایج چند شاخه بوده و تصویر آشکاری از ارتباطات گوناگونی- عملکرد مستقیم را نمی توان حاصل آورد. در نتیجه، محققین سعی در باز نمودن این «جعبه سیاه» نموده و اقدام به بررسی نقش فرایندهای تیمی نمودند که گوناگونی و متغیرهای عملکرد را به هم پیوند می دهد (نظیر Kilduff و همکاران، 2000؛ Lawrence، 1997؛ Pelled و همکاران، 1999). اشخاص دیگر نیز هم اکنون تمرکز خود را بر روی مسایل جمعیتی تحقیقات گذاشته تا یک دیدگاه ترکیبی در زمینه تاثیرات گوناگونی در خصوص ظهور ساختارهای گروهی و نتایج آنها را حاصل آورند. (Lau و Murnighan، 1998). علی الخصوص این توسعه منجر به یک افزایش متنوعی از متغیرهای فرایند شده است که نویسندگان در مقالات خود شامل نموده و از این رو قابلیت قیاس چندانی بین آنها وجود ندارد. در عین آنکه بررسی ارتباطات گوناگونی- عملکرد به طور مستقیم به نظر به عهده محققین آتی گذاشته شده است، محققین امروزه نتوانستند همبستگی های مرتبط را به عنوان یک رویه ارتباطاتی مستقیم متغیرها در نظر بگیرند و بر این اساس اقدام به تست این موارد با نتایج رگرسیون کنند. برخی از عامل های محتوایی مطالعات گوناگونی انجام شده همچنان بصورت سیستماتیکی در ارتباط با نقش تعدیل کننده آنها تشریح نشده اند. در نهایت، شواهد مرتبط با ارتباطات خمیده بین گوناگونی و عملکرد به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته اند. این مقاله یک بررسی جامع در زمینه تحقیقات کنونی را ارائه نموده است. با توجه به نتایج ترکیبی مشاهده شده، نگارنده اقدام به بررسی ارتباطات گوناگونی- عملکرد برای همخوانی نتایج رگرسیون و همبستگی نموده است. این جفت های متغیر برحسب برآوردهای وابسته آنها تشریح می شوند. علاوه بر ارتباطات گوناگونی- عملکرد، نویسنده اقدام به جمع آوری عامل های محتوایی مطالعات گوناگونی گذشته نموده و یک مبحث فهرست وار را عرضه داشته است. با توجه به نتایج رگرسیون و همبستگی، این تحقیق متعاقبا اقدام به بررسی نقش تعدیل کننده محتوا می نماید. آمار تشریحی متغیرهای گوناگونی در نمونه ها جمع آوری شده که در آن می بایست موارد یکسان و مشابه برحسب نمونه های ساختاربندی شده ملاحظه و تعریف شوند. و در نهایت، نویسنده اقدام به بحث در خصوص این مسایل می نماید که خود فراهم آورنده شواهدی برای ارتباطات خمیده بین گوناگونی و عملکرد می باشد.
بررسی های روایتی جامع همراه با مباحث مرتبط در خصوص تحقیقات تجربی غالبا مشخص کننده نتایج رگرسیون می باشند که در آن ارتباط دو متغیر تشریح می شود. این مورد مهم تلقی می گردد چرا که تاثیرات متغیرهای واسطه ای را می توان مشخص نمود. اما، ما می بایست این نکته را در نظر بگیریم که مدل های رگرسیون قویا منوط به متغیرهایی هستند که در این مدل شامل گردیده اند. از این رو، تاثیر برآورد شده برای یک متغیر مشخص ممکن است از یک مدل به مدل دیگر و یا بین مطالعات مختلف متفاوت باشد چرا که تعداد و محتوای متغیرهای شامل شده در بررسی مدل های رگرسیون نیز می توانند به طور قابل ملاحظه ای متفاوت تلقی شوند. براین مبنا، تناسب کل مدل را می توان به صورت متفاوت مدنظر قرار داد (Backhaus و همکاران، 2006). بنابراین، امر مشخص نمودن ارتباطات مستقیم «صحیح» از یک مدل رگرسیون بسیار مشکل است.
2- سابقه تئوریکی
عبارت گوناگونی غالبا تحت عنوان «تنوع» یا «نقطه یا ویژگی که برمبنای آن موارد متمایز می گردند» به شمار می آید (Mannix و Neale، 2005، p. 402). این مورد جهت تشریح ترکیب یک گروه برحسب یک یا چند ویژگی اعضای آن به کار گرفته می شود. به هنگامی که در خصوص گوناگونی صحبت می کنیم، مورد مراجعه برای ترکیب را صرفا نمی توان در یک سطح مطلق به وسیله میانگین صفات و ویژگی های اعضای آن گروه توصیف نمود، همانند آنکه یک تیم نسبتا جوان است. در عوض، گوناگونی معرف تفاوت های داخل یک تیم در یک سطح نسبی منوط به ویژگی های اعضای آن گروه می باشد، همانند شناسایی یک تیم به صورت متنوع آن هم به هنگامی که اشخاص یا اعضای دارای سن مختلف گروه را مدنظر قرار می دهیم. عبارات «گوناگونی» و «ناهمگنی» یا «همگنی» به صورت معاوضه ای در این محتوا به کار گرفته می شوند. یک تیم کاملا متنوع به صورت ناهمگن ملاحظه می شود، در حالیکه یک تیم دارای گوناگونی پایین نسبتا همگن تلقی می گردند. به هنگامی که به یک گروه نگاه می کنیم، غالبا ویژگی های برجسته آنها هستند که آن گروه را به عنوان ناهمگن یا همگن مشخص می سازند (Williams و O’Reilly، 1998).
1-2. پردازش اطلاعات و تصمیم گیری
یک دیدگاه تئوریکی جهت تشریح تاثیرات گوناگونی به صورت یک چارچوب اطلاعاتی و تصمیم گیری مطرح می باشد (Gruenfeld و همکارن 1996). این دیدگاه تشریح کننده این موضوع می باشد که چگونه ناهمگنی در داخل یک گروه بر روی تبادل اطلاعات و قابلیت تصمیم گیری تاثیر می گذارد. این مورد نسبتا برمبنای دیدگاه مشابهت – جاذبه می باشد که در آن افرادی که مشابه با یکدیگر هستند از ارتباطات متوالی با یکدیگر برخوردار بوده و به احتمال بیشتری شبکه های مشابهی را برای دسترسی به منابع اطلاعاتی به اشتراک می گذارند. به علاوه، این چارچوب به مزیت های بالقوه گروه های ناهمگن اشاره دارد. اعضای گروه های متنوع به گوناگونی اطلاعات بیشتری با استفاده از تماس ها و شبکه های خارج از گروه، در مقایسه با اعضای تیم همگن یا متنجانس، دسترسی دارند. تیم های ناهمگن یا غیر متجانس همچنین به نظر به دانش، تجربه و مهارت های بیشتری از طریق ویژگی های مختلف و سوابق اعضای خود دسترسی دارند. در محیط کاری، محققین مشاهده نموده که تنوع عملکرد به میزان زیادی در ارتباط با غنی شدگی منابع گروهی می باشد.
2-2. الگوی مشابهت- جذب
تئوری دیگر غالبا موقعیتی را مشخص می سازد که در آن گروه های درگیر با توجه به ترکیب خود به صورت یک الگوی مشابهت- کشش یا جذب مدنظر هستند (Byrne، 1971). چنین موردی مشخص کننده اهمیت توزیع ویژگی های جمعیت شناختی در داخل یک گروه می باشد. منوط به این ساختار، تعاملات و فرایندهای بین فردی اعضاء ممکن است برحسب ارتباطات، پیوستگی یا جامعیت متفاوت و متغیر باشد. افراد ممکن است خود را مشابه با اعضای گروه های دیگر در زمینه سوابق و خصیصه های وابسته دانسته و براین مبنا تجارت یکسانی را در زندگی شخصی و حرفه ای خود به اشتراک بگذارند و همچنین به ارزش ها و ویژگی های خود توجه نمایند. آنها روند تعامل با گروه های مشابه را آسان دانسته و براین مبنا احساس مثبتی را تجربه نموده و قابلیت ایجاد یک میل و آرزوی مطلوب را در این زمینه خواهند داشت.
3-2. تئوری هویت اجتماعی