مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه کامپیوتر
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات رایگان

مطالعه 20 الی 100% رایگان مقالات ترجمه شده

1- قابلیت مطالعه رایگان 20 الی 100 درصدی مقالات 2- قابلیت سفارش فایل های این ترجمه با قیمتی مناسب مشتمل بر 3 فایل: pdf انگیسی و فارسی مقاله همراه با msword فارسی -- تذکر: برای استفاده گسترده تر کاربران گرامی از مقالات آماده ترجمه شده، قیمت خرید این مقالات بسیار کمتر از قیمت سفارش ترجمه می باشد.  

چگونگی سفارش

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه (شماره حساب) ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.com شامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر -- مقالات آماده سفارش داده شده عرفا در زمان اندک یا حداکثر ظرف مدت چند ساعت به ایمیل شما ارسال خواهند شد. در صورت نیاز فوری از طریق اس ام اس اطلاع دهید.

قیمت

قیمت این مقاله: 20000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده کامپیوتر - ایران ترجمه - irantarjomeh

www.irantarjomeh.com

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی

شماره       
204
کد مقاله
COM204
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی
نام انگلیسی
ANTRANK: AN ANT COLONY ALGORITHM FOR RANKING WEB PAGES
تعداد صفحه به فارسی
20
تعداد صفحه به انگلیسی
5
کلمات کلیدی به فارسی
وب کاوی, رتبه صفحه, کلونی مورچه ها, موتور جستجو
کلمات کلیدی به انگلیسی
Web mining, Page rank, Ant colony, Search Engine
مرجع به فارسی
ژورنال بین المللی خط مش های نوظهور در فناوری و علوم کامپیوتر (IJETTCS) دانشگاه آندورا، ویساخاپاتنام، هندوستان
مرجع به انگلیسی
International Journal of Emerging Trends & Technology in Computer Science (IJETTCS); Research Scholar, Dept. of CS&SE, Andhra University, Visakhapatnam, India
سال
2014
کشور
هندوستان

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی

 

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی
چکیده
با توجه به رشد سریع وب، شاهد نقش قابل توجه موتورهای جستجو در فراخوانی داده ها از وب می باشیم. به هنگامی که اقدام به جستجوی یک کلمه یا موضوع خاصی در محیط وب می نماییم، این فرآیند موجب ارائه صدها نتیجه جستجو می شود [6]. بررسی تمامی وب سایت های یافته شده که دارای ارتباط مرتبط هستند بسیار غیرمحتمل می باشد. الگوریتم های رتبه بندی صفحه نقش مهمی را جهت جستجوی آسانتر یا ناوبری راحت کاربران بعهده دارند. دو نقص در ارتباط با رتبه بندی متعارف صفحات وبی وجود دارد. در ابتدا ضروریت دسترسی به کل ساختار وب جهت انجام محاسبه مناسب و دوماً مسئله رفرانس یا ارجاع یک صفحه وبی با وزن بالا به دیگر صفحات وبی بی کیفیت که خود سبب افزایش رتبه بندی آن می شود.  ما  عمدتاً  بر روی  مسئله  دوم  در این  مقاله  تمرکز  می نماییم. این مقاله برای رتبه بندی صفحات وبی یک الگوریتم کلونی مورچه ها تحت عنوان “AntRank” (الگوریتم ربته بندی کلونی مورچه ها) را ارائه می نماید. هدف AntRank تخصیص یک رتبه برای صفحات وبی در موتور جستجو می باشد که خود الهام گرفته از رفتار کلونی های حقیقی مورچه ها است. مورچه مصنوعی به صورت تصادفی اقدام به بازدید یک به یک از صفحات وبی بر مبنای فرومون (علاقه کاربر) نموده و متعاقباً رتبه صفحات وبی را مشخص می نماید.

کلمات کلیدی: وب کاوی، رتبه صفحه، کلونی مورچه ها، موتور جستجو

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی

 

1- مقدمه
وب کاوی به عنوان فرآیند داده کاوی و بخشی از بانک اطلاعات وب جهانی در قالب صفحات وبی بشمار می آید. بر مبنای نیاز انجام فرآیند داده کاوی، وب کاوی را می توان به سه نوع تقسیم نمود: کاوش ساختار وب، کاوش محتوای وب و کاوش کاربری وب. کاوش ساختار وب مبتنی بر یک ساختار ابرلینک وبی می باشد. کاوش محتوای وب اقدام به استخراج اطلاعات مفید از محتویات صفحه می نماید و کاوش کاربرد وبی نیز قابلیت استخراج اطلاعات از الگوهای کاربری را خواهد داشت، که به معنای اطلاعات ترافیک بازدید کنندگان، پرس و جوها، کلیک های مرتبط و  موارد دیگری می باشد که کاربران به هنگام تعامل و کار با وب از آنها استفاده می نمایند [1].
موتور جستجو یک سیستم نرم افزاری می باشد که جهت فراخوانی اطلاعات از وب گسترده جهانی طراحی شده است (ویکی پدیا). امروزه WWW به عنوان بزرگترین انباره اطلاعاتی برای رجوع به دانش و اطلاعات ذخیره شده مطرح می باشد. یافتن صفحات وبی با کیفیت بالا خود به عنوان یک مسئله چالش برانگیز برای هر یک از موتورهای جستجوی وبی به شمار می آید. کیفیت صفحات بر مبنای ترجیحات کاربران مشخص می شود. یکی از مشکلات رتبه بندی را می توان نشان دادن لیست نتایج جستجو بر مبنای درخواست کاربران یا ترجیحات آنها در نظر گرفت [11]. به منظور آنکه وب یک قالب مناسبتر و خلاقانه تر به خود گیرد، ما به یک الگوریتم رتبه بندی مناسب و کارآمد برای جستجو نیاز داریم. بر این مبنا ما یک الگوریتم رتبه بندی الهام گرفته از رفتار واقعی کلونی مورچه را پیشنهاد می نماییم. در این الگوریتم رتبه بندی برای صفحات وبی بر مبنای علاقه کاربران جهت کلیک بر روی لینک وبی حاصل می شود. در رویکردهای سنتی موتور جستجو صرفاً قابلیت بازگرداندن رتبه های یکسان برای پرس و جوهای مشابه که در زمان های مختلف به وسیله کاربران اعمال شده است وجود دارد [12]. در این الگوریتم مقادیر صفحات وبی به صورت همیشگی یکسان نیستند، چرا که علاقه کاربران به چنین صفحاتی ممکن است در خلال زمان تغییر نماید.

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی

 

2- کلونی مورچه ها
پارامتر هوشمند جمعی/ ازدحام / سوآرم به عنوان یک فیلد خاص علوم کامپیوتر به شمار می آید که قابلیت طراحی و بررسی روش های کارآمد محاسباتی برای حل مشکلات را خواهد داشت، آن هم به روشی که الهام  گرفته  از  رفتار  ازدحام حقیقی  یا  کلونی مورچه ها  می باشد (Bonabeau و همکاران، 1999، Kennedy و همکاران، 2001). ویژگی اصلی این مولفه که مرتبط با  چنین مشکلات  مرتبط  است  چگونگی  بهینه سازی کلونی مورچه می باشد.
الگوریتم کلونی مورچه ها خود الهام گرفته بر حسب زندگی اجتماعی مورچه ها می باشد، هر مورچه غیرهوشمند تلقی شده و مورچه ها از نقطه نظر عملی کور هستند اما در عین حال از یک ساختار اجتماعی قابل  توجهی برخوردار می باشند [10]. مورچه ها از قابلیت انجام وظایف پیچیده در زمینه یافتن کوتاهترین مسیر بدون دانستن مشکلات موجود برخوردار می باشند. مورچه ها دارای یک محل خاص هستند که اقدام به ذخیره سازی غذا در آن می نمایند که تحت عنوان آشیانه خوانده می شود. به هنگام حس غذای پیرامونی وظیفه آنها که همانا جمع آوری غذا و آوردن آن به آشیانه می باشد شروع می شود. مورچه ها در پشت سر خود نوعی ماده شیمیایی تحت عنوان فرومون بر جای می گذارند که به مورچه های دیگر اجازه می دهد تا قابلیت شناسایی این موضوع را داشته باشند که یک  مورچه دیگر قبلاً در این مسیر بوده است. مقدار فرومون که یک مورچه در مسیر خود باقی می گذارد به صورت معکوس در تناسب با فاصله ای می باشد که آن مورچه طی نموده است. بر این مبنا مورچه  هایی که مسیرهای کوتاهتری را پیموده اند فرومون های بیشتری را بر حسب واحد طول ترشح نموده اند [3]. چنین موردی در شکل 1 نشان داده شده است.

 

3- الگوریتم پیشنهادی
به طور اولیه مورچه های مجازی (کاربران) به صورت تصادفی اقدام به بازدید صفحات وبی می نمایند، مقادیر فرومون در این مثال متناظر با هر صفحه وبی تلقی می شود [7]. در اینجا میزان فرومون در حقیقت نشان دهنده میزان علاقه کاربران به یک صفحه وبی خاص است که بر مبنای کلیک های انجام شده بر روی لینک آن وب سایت محاسبه می شود. کیفیت فرومون به صورت دینامیکی با توجه به بازدید کاربران از هر یک از صفحات وبی تغییر می نماید. یک مورچه مجازی (کاربر) بر مبنای میزان فرومون و مشاهده توصیفات اندک در خصوص صفحه وبی مورد نظر، اقدام به بازدید از آن صفحه وبی خاص می نماید. فرومون هر صفحه وبی با توجه به ضریب ثابت زمانی کاهش می یابد.
مورچه به صورت تصادفی این تصمیم را اتخاذ می نماید که در کجا احتمال pi برابر با فرومون، به صورت نسبی با مجموع کل مقادیر فرومون، می باشد، معادله احتمال انتخاب کاربر (مورچه) در یک صفحه وبی به شرح ذیل عنوان می شود:   
3ـ1. الگوریتم ANTRANK
الگوریتم:
  1. مشخص سازی مقادیر
S=0; t = زمان جاری،  t[]= مقدار تهی، = مقدار اولیه فرومون (100 به عنوان مقدار آستانه) T = مهر زمانی (به مدت 15 روز در نظر گرفته می شود)
  1. t[] = تاکن / نشانه ها (k)
  2. به هنگامی که (هر (t[]) در تطابق با URL متا باشد) نمایش به عنوان ابر لینک برای یک صفحه وبی،
افزایش مقدار S تا انتهای صفحات وبی
  1. انتهای حلقه به هنگامی که (WHILE)
  2. مشخص سازی صفحات وبی که در تطابق با کلمه کلیدی خاص S ={1,2,3,….,n} هستند.

 

4- پیاده سازی سیستم پیشنهادی
الگوریتم پیشنهادی بر روی مجموعه ای متشکل از 5000 URL پیاده سازی شده است. این URL ها از رده بندی های مختلف (مرجع سایت آلکسا) جمع آوری شدند. فرآیند پیاده سازی در دو فاز انجام شد.
فاز 1: محاسبه علاقه کاربران
فاز 2: تخصیص رتبه بندی برای صفحات وبی با استفاده از علاقه کاربران
فاز 1: محاسبه علاقه کاربران
تعداد 5000 URL جمع آوری گردیده و بر روی سرور www.goongo.in گردآوری شدند. این سرور به عنوان یک رسانه اجتماعی و سایت تبلیغات شفاهی معروفیت دارد. مهر زمانی 15 روزه در نظر گرفته شد. علاقه کاربران برای هر 15 روز بکارگیری سایت www.Goongo.in ملاحظه شد. علاقه کاربران به عنوان الگوریتم مورچه پیشنهادی ما مدنظر می باشد. محاسبات  انجام شده در این زمینه در بخش 3 ارائه شده اند.

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی

 

5- نتیجه گیری
این مقاله اقدام به ارائه نوعی الگوریتم خاص برای رتبه بندی صفحات وبی تحت عنوان Antrank نموده است. هدف این الگوریتم تخصیص رتبه برای صفحات وبی بر مبنای علاقه کاربران (مورچه ها) می باشد. الگوریتم پیشنهادی بر مبنای رفتار کلونی های مورچه های حقیقی بنا شده است. این مفهوم برای وب کاوی مورد استفاده قرار گرفته است. بر مبنای الگوریتم کلونی مورچه ها به روزرسانی فرومون به عنوان یک ویژگی مورد علاقه کاربران (کلیک بر روی لینک وبی) مشخص شده است. به طور مشابه تبخیر فرومون نیز به عنوان عدم وجود علاقه کاربران مشخص گردیده است. پس از بررسی دوره مربوطه مشخص شد که وزن های صفحات وبی دارای تفاوت معنی داری می باشند. حال پس از انجام این رویه رتبه بندی واقعی صفحه بر مبنای علاقه کاربران به صفحات وبی که به وسیله موتور جستجو تحت فرآیند کرالینگ / خرش قرار گرفته است مشخص و بکار گرفته شده است. با این وجود، مقادیر صفحات وبی در کلیه زمان ها یکسان نمی باشند. ما نسبت به مقایسه تبخیر فرومون در کلونی مورچه ها جهت مشخص سازی کاهش دستی و یا علاقه مقطعی کاربران به صفحات وبی اقدام نمودیم. این الگوریتم اقدام به حذف ارجاع های دارای وزن بالای صفحات وبی به دیگر صفحات وبی با کیفیت پایین نموده و بنابراین قابلیت افزایش رتبه بوجود آمده است.

ANTRANK: الگوریتم کلونی مورچه ها برای رتبه بندی صفحات وبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.
تماس با ما

اکنون آفلاین هستیم، اما امکان ارسال ایمیل وجود دارد.

به سیستم پشتیبانی سایت ایران ترجمه خوش آمدید.