مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه فنی مهندسی – بین رشته ای
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 48000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده فنی مهندسی - بین رشته ای - ایران ترجمه - irantarjomeh
شماره      
۲۱
کد مقاله
TEC21
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
هوش مصنوعی
نام انگلیسی
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
تعداد صفحه به فارسی
۴۶
تعداد صفحه به انگلیسی
۱۸
کلمات کلیدی به فارسی
هوش مصنوعی
کلمات کلیدی به انگلیسی
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
مرجع به فارسی
مرجع به انگلیسی
کشور

 

هوش مصنوعی

چکیده
هوش مصنوعی که اصطلاحا AI خوانده می‌شود، یکی از رشته‌های وابسته به علوم کامپیوتر می‌باشد که در خلال سالیان اخیر گسترش بسیاری یافته است. مقاله جاری نسبت به تشریح هوش مصنوعی و کاربردهای آن اقدام می‌کند.
در ابتدا این فرآیند را تحت عنوان یکی از رشته‌های علم کامپیوتر که مرتبط با مطالعات هوشمندی ماشینهای تحت بررسی می‌باشد طبقه‌بندی نموده‌ و در صورتی که خواسته باشیم بصورت دقیق‌تری آن را مدنظر قرار دهیم لازم است تا هوشمندی سیستم‌های کامپیوتری را در حد کفایت جهت انجام هر یک از امور محوله بعنوان طیف مطرح شده در این مبحث معرفی نماییم. در پی این موضوع، مقاله جاری نیاز‌های مرتبط با توسعه هوش مصنوعی را تشریح نموده و وابستگی‌های آن به هوشمندی انسان، رویاروی انسانها با مشکلات و قابلیت حل مسایل در یک تعامل دوسویه با ماشین جهت حل برخی از مشکلات پیچیده واقعی جهان که هر ماشینی با آن مواجه می‌باشد را مورد بحث و کنکاش قرار می‌دهد.
مقدمه ای بر هوش مصنوعی
هوش مصنوعی(AI) که یکی از رشته‌های مرتبط با کامپیوتر می‌باشد، بر روی ساخت ماشین‌هایی تمرکز دارد که قابلیت انجام رفتارهایی را دارا می‌باشند که انسانها آنها را به عنوان رفتارهای هوشمندانه مدنظر قرار می‌دهند. قابلیت بوجود آوردن ماشین‌های هوشمند از زمانهای باستان انسان را شیفته خود ساخته است و امروزه با شروع عصر کامپیوتر و بیش از ۵۰ سال تحقیقات در زمینه تکنولوژیها و برنامه ریزیهای هوش مصنوعی، رویای ماشین‌های هوشمند هم اکنون به واقعیت مبدل شده است. محققین در حال ساخت سیستم‌هایی می‌باشند که قادرند تفکرات بشری را تقلید نموده، گفتارها را به خوبی درک نموده، بهترین شطرنج بازان جهان را شکست داده و نسبت به نجات جان انسان ها تحت شرایط خاص اقدام ‌کنند.
 
تعریف
هوش مصنوعی در حقیقت بعنوان فرآیندهای شبیه سازی هوش انسان بوسیله ماشین، مخصوصاً سیستم های کامپیوتری مطرح می‌باشد. این فرآیندها شامل فراگیری (اکتساب اطلاعات و قواعد مرتبط با استفاده از اطلاعات)، استدلال (استفاده از قواعد جهت دست یافتن به مضامین تقریبی یا نتیجه گیری های مشخص) و امور خود اصلاحی می‌باشد. برخی از کاربردهای خاص هوش مصنوعی شامل سیستم های صادراتی، شناسایی کلام و بینش های ماشینی می‌باشد.
نیاز به هوش مصنوعی
کامپیوترها معمولاً به گونه‌ای بوجود آمده اند که قابلیت انجام محاسبات مکانیکی از طریق به کارگیری قواعد برنامه نویسی ثابت را دارا می‌باشند. این امر به ماشین های مصنوعی اجازه می‌دهد تا آنکه بتوانند نسبت به انجام وظایف یکنواخت خود به صورتی موثر و مطمئن اقدام کنند، آن هم وظایفی که معمولاً بشر بواسطه تکرار و یکنواختی ممکن است از انجام آنها طفره رود و یا به زودی از انجام آنها خسته شود. برای مشکلات پیچیده تر دیگر، روالهای انجام کار ممکن است با مشکلات بیشتری روبرو شوند…
بحث
هوش مصنوعی شاخه‌ای از علومی ‌بشمار می‌آید که در زمینه کمک به ماشین ها جهت یافتن راه حلهایی در برابر مشکلات پیچیده، بصورتی انسان مانند و با خصیصه های انسانی، اقدام می‌کند. این امر به طور کلی شامل قرض گرفتن خصیصه های هوش انسانی و کاربرد آن تحت عنوان الگوریتمهای کامپیوتری به روشی دوستانه و کاربر پسند می‌باشد. بر این اساس می‌توان نسبت به بوجود آوردن دیدگاهی کم و بیش انعطاف پذیر و کارا بر مبنای ملزومات و ضروریات محرز شده اقدام نمود، که بر روی چگونگی رفتارهای مصنوعی و هوشمندانه تمرکز می‌یابد.
تاریخچه
شواهد مربوط به افسانه‌های قدیمی ‌هوش مصنوعی را می‌توان در مصر باستان بدست آورد. اما با توجه به توسعه کامپیوترهای الکترونیکی در سال ۱۹۴۱، این تکنولوژی در نهایت بسمت بوجود آوردن هوشمندی ماشینی سوق داده شد. عبارت هوش مصنوعی در ابتدا در سال ۱۹۵۶ در کنفرانس دارتموس (Dartmouth) ابداع گردید و پس از آن هوش مصنوعی از نقطه نظر تئوری و اصول مربوطه بوسیله محققین خاص این رشته توسعه یافت.
 
مراحل رشد
موارد برجسته ذیل از نقطه نظر تاریخ توسعه هوش مصنوعی مشخص شده‌اند و نسل‌های آینده نیز می‌توانند از این رشته علمی‌که به نام هوشمندی مصنوعی خوانده می‌شود استفاده برند.
دیدگاههای دنبال شده در جهت توسعه هوش مصنوعی
در تلاش برای ساخت ماشینهای هوشمند، رشته هوش مصنوعی به چندین رویه متفاوت بر مبنای ایده‌های مرتبط با بیشترین روشها و تئوریهای امید دهنده و نوید بخش تقسیم شد. این تئوریهای رقابتی محققین را بسمت یکی از دو دیدگاه اساسی رهنمون ساخته است. دیدگاه پایین به بالا و دیدگاه بالا به پایین.
دستاوردهای گذشته
یکی از دستاوردهای بزرگ در زمینه هوش مصنوعی در گذشته توسعه سیستمهای تخصصی بوده است. بواسطه قابلیت ذخیره سازی بالای کامپیوترها، سیستمهای تخصصی پتانسیل تفسیر آمارها و به قاعده در آوردن قوانین را دارا می‌باشند. برنامه‌های کاربردی موجود در بازار دارای گستردگی قابل توجهی بوده و بر این مبنا سیستمهای تخصصی با سابقه بیش از ۱۰ ساله جهت پیش بینی بازار سهام، کمک به پزشکان جهت تشخیص بیماریها و راهنمایی معدنچی‌‌ها بسمت موقعیتهای قابل توجه کانی همگی برخی از این مقوله در حال توسعه می‌باشند. …
 
سناریوی کنونی
سناریوی کنونی در زمینه رشته کاملا گسترده و جالب هوش مصنوعی در خود دارای یک تکنولوژی نفس گیر دیگر و مدرن بنام روباتیک می‌باشد. این زیرمجموعه هوش مصنوعی از کاربرد وسیعی برخوردار شده است و در این بین رشته‌های زیادی از قبیل صنعت، تحقیقات فضایی، پزشکی، حمل و نقل و ناوبری، کان کنی، صنعت سرگرمی و تفریح و رشته‌های بسیار دیگری از این نعمت بهره‌مند شده‌اند.
 
کاربردهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی در خلال ۴۰ الی ۵۰ سال اخیر روالهای توسعه قابل توجهی را طی نموده و کاربردهای گسترده ای یافته است. یک بازی شطرنج داخل کامپیوتر شما یکی از ساده ترین نمونه های هوش مصنوعی می‌باشد که حرکت های خود را برحسب انجام تفکرات و حرکات شما انجام می‌دهد، بگونه‌ای که بتواند شما را در این بازی شکست دهد.
صنعت
جهت حاصل نمودن عملکرد بهتر از سوی کامپیوترها و به منظور تحصیل تکنولوژی های کنترلی پیشرفته تر، صنعت به سمت روش های هوش مصنوعی روی آورده است تا بدین وسیله مدیریت اطلاعات، دانش و تصمیم گیری های مرتبط با تولید آسان تر گردد. جهت حاصل نمودن عملکرد بهتر رایانه ها و به کارگیری روالهای مکمل تکنولوژیهای کنترلی متعارف با بهره گیری از خصیصه‌های پیشرفته تر، صنایع به سمت بهره گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی روی آورده و بر این اساس آنها می‌توانند از تهسیلات چنین سیستمی در زمینه مدیریت اطلاعات، دانش و تصمیم گیری های وابسته به تولید بهره جویند.
مضامین تجاری
تعیین کلاهبرداری‌های مرتبط با کارت های اعتباری آنلاین
این نکته که در حدود ۳۹% از کل تراکنش های اینترنتی در زمینه معاملات وابسته به کارتهای اعتباری به صورت روالهای آمیخته با تقلب و کلاهبرداری هستند از جمله مواردی بشمار می‌آیند که باعث تعجب تجار اینترنتی شده است. در فضای اینترنت امر مخفی سازی و یا ربودن هویت اشخاص یک مقوله آسان به شمار می‌آید. در چنین محیط “تاریکی” یک کارت اعتباری ربوده شده یا جعل شده همراه  با آدرس‌های ربوده شده یا شماره تلفن ها قابلیت غلبه نمودن بر روالهای شناسایی کارت اعتباری و AVS (تصدیق آدرس) را خواهند داشت. …

 

پیش بینی بازار مستغلات
ارزش مستغلات به وسیله ارزیابان حرفه ای که اقدام به انجام ارزیابی بر مبنای قیمت های متعارف روز می‌کنند (ارزش های بازاری باز) تعین می‌شوند. چنین راهکاری بحران های دوره‌ای بازار و یا مقادیر پایدار درازمدت موارد تولیدی را نادیده می‌انگارد. امروزه با استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی که با توجه به مضامین آموزشی اقتصاد ملی و داده‌های سری زمانی تراکنش های مستغلات مسکونی و اجتماعی همراه است، پیش بینی خط مشی ها در چارچوب بازار مسکن امری بسیار آسان می‌باشد.
هوش مصنوعی و ایفای نقش مترجمین زبان
یک مطالعه موردی که بوسیله مدرسه تجاری هاروارد انجام شد، یک سری از پتانسیل‌های کاربرد چنین تکنولوژیهای رایانه‌ای فوق سریع را مورد مطالعه و بررسی قرار داد: استفاده از تکنولوژی ترجمه بصورت کلی؛ سکنه ایالات متحده قابلیت سخن گفتن با اشخاصی در ژاپن را خواهند داشت و ژاپنیها نیز قادر خواهند بود امر مبادلات خود را به زبان محلی خود گوش کنند. بر این اساس امر تبادل زبانی محقق شده و سکنه ایالات متحده می‌توانند نتیجه محاوره را به زبان انگلیسی گوش کنند. برای حاصل نمودن چنین روالی از ترجمه باید از هوش مصنوعی استفاده نمود، یعنی قابلیت هایی جهت شناسایی زبان در هر دو طرف و سپس تبدیل آن به زبان مادری طرف متقابل. …
ناوبری وسایل نقلیه
قابلیت شناسایی تصادفات یا تخلف‌ها در وسایل نقلیه بوسیله سنسورها
امروزه با پیشرفت های بوجودآمده در زمینه تکنولوژی موتور و اتومبیل، سنسورها به منظور شناسایی شرایط مختلف می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و بدین منظور تولید کنندگان اتومبیل قابلیت برنامه ریزی آنها را خواهند داشت. از جمله مقوله‌هایی که می‌توان از این حس گرها در آنها استفاده نمود کنترل حرکت و رفت و آمد وسایل نقلیه و یا احیاناً انحرافات یا تصادفات می‌باشد. به طور مثال در صورتی که ماشینی تصادفی داشته باشد حفاظ‌های غشایی داخلی به صورت اتوماتیک از باد پر گردیده و از طریق کمربندهایی مانع از جابجایی و افتادن مسافرین می‌گردند. نیروی وارد آمده بر این غشاها منوط به شدت برخورد خواهد بود.
 
کنترل ترافیک
کنترل ترافیک یکی از بخش های مهم برنامه ریزی حمل و نقل می‌باشد. در این خصوص هم اکنون از انسان ها و ناظرین ترافیک استفاده می‌شود اما چنین مضمونی زمانبر خواهد بود و همچنین داده‌های بدست آمده نیز محدود خواهند بود. بر این اساس، یک سیستم اتوماتیک که قابلیت بررسی حرکتهای ترافیک را دارد تحت توسعه قرار گرفته و هدف از آن شناسایی وسایل نقلیه ای می‌باشد که در یک ناحیه تحت کنترل تردد می‌نمایند و بدین وسیله قابلیت نظارت بر حرکت و مانور آنها میسر می‌گردد. با استفاده از تصاویر برداشت شده از طریق یک دوربین واحد می‌توان وسایل نقلیه را با دقت زیادی مورد شناسایی و رهگیری قرار داد. …
هوش مصنوعی و نظارت بر رانندگی شما
با استفاده از هوش مصنوعی می‌توان هر لحظه را مورد ردیابی قرار داده و هر نکته کوچک را تحت نظارت قرار داد. بطور مثال، به هنگامی‌ که مشغول رانندگی می‌باشید این سیستم می‌تواند شما را قبل از بروز خطر از حوادث پیش روی مطلع سازد. این امر هم اکنون بواسطه وجود سیستم های هوش مصنوعی که قابلیت بررسی حالات چهره انسان جهت شناسایی خستگی و یا پریشانی حوادث را دارند میسر می‌گردد و بر این اساس این سیستمها قادرند رانندگان را از بروز حوادث اطلاع دهند. …
 
اکتشافات فضایی
روبات نومد – شکارچی شهاب سنگ
انسان قبلاً سفر اکتشافی خود را به منطقه قطب جنوب (آنتارکنیکا) شروع کرده تا آنکه به بررسی قاره یخ بپردازد. هم اکنون نسل جدیدی از اکتشاف بوسیله یک روبات فلزی – که از سیم های متراکم و ادوات الکترونیکی به وجود آمده است- در حال انجام است و سعی می‌شود تا با تکمیل این پروژه بتوان نام این روبات را در سالنامه تاریخ قطب به ثبت رساند: اسم این کاوشگر بنام نومد (Nomad) یا صحرانشین معروف است و تحت عنوان شکارچی  شهاب سنگ نیز خوانده می‌شود.
 
استفاده از هوش مصنوعی در ماهواره های ناسا
بر حسب نظر ناسا، نرم افزاری که بتواند بدون دریافت رهنمودهایی از انسان اقدام به اتخاذ تصمیم کند، قابلیت راهنمایی سفینه فضایی که در سال ۲۰۰۲ به فضا پرتاب شده است را دارا خواهد بود.
بر اساس اظهارات منتشر شده از سوی مدیریت آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا، برنامه هوش مصنوعی قابلیت هدایت سه سفینه همزاد را خواهد داشت و بدانها اجازه می‌دهد تا نسبت به اتخاذ واکنش های مناسب در برابر حوادث فرا روی آنها اقدام نمایند.
پزشکی
تشخیص سرطان
تنها یک قطره خون می‌تواند در زمینه تشخیص اولیه سرطان موثر باشد و یا آنکه امر تشخیص را تحت تاثیر قرار دهد. محققین با اجرای آزمایشات از طریق قرار دادن یک قطره خون بر روی یک ورق فلزی توانسته‌اند تشخیص های به موقعی را عرضه دارند. بر این اساس،  این ورقه بداخل یک اتاق خلا وارد گردیده و به وسیله پرتوی لیزری مورد کنکاش قرار می‌گیرد. بعدا یک سیستم کامپیوتری مجهز به هوش مصنوعی نسبت به تولید نمودار پروتئین بدن، که همانند سیستم بارکدینگ می‌باشد، اقدام می‌کند. …
 
 
کمک به بیماران آلزایمری
محققین هوش مصنوعی امروزه سعی دارند تا با استفاده از این تکنیک بر مشکلات مربوط به از دست رفتن حافظه به واسطه پیری غلبه نمایند.
دانشمندان در این دو رشته نوظهور سعی دارند تا از طریق کاربرد و طراحی سیستم های هوش مصنوعی قابلیت  مراقبت از بیماران آلزایمری، بدون کمک مستقیم انسان، را فراهم آورند. سیستم های شناختی کمکی از سیستمهای برنامه هوش مصنوعی، تکنولوژی GPS، شبکه های حس گر و شاخص های شناسایی ماورای قرمز در یک محیط محاسباتی فراگیر بهره می‌برند. با روال های شناختی یاری رسان، اشخاصی که در مراحل اولیه آلزایمر می‌باشند قابلیت استفاده از کمک رسان های دیجیتالی شخصی و هوشمند و همچنین “خانه‌های هوشمند” را خواهند داشت تا بدین وسیله بدانها کمک شود تا قابلیت انجام کلیه امور خود، از درست کردن یک فنجان قهوه تا بدست آوردن اتوبوس صبحگاهی، را  به خوبی بدست آورند.

 

امنیت
امنیت فرودگاه
پس از بروز نقص ها و معایب امنیتی اخیر در زمینه موارد ایمنی فرودگاهی، مفهوم کاربرد هوش مصنوعی در سیستم های امنیتی فرودگاه ها در کشورها و نواحی مختلف دنیا مطرح شده است. سیستم های جدید از روال آیومتریک (iometrics ) بهره می‌جویند که خود به عنوان یک علم اندازه گیری خصیصه های منحصر به فرد هر شخص (نظیر اثر انگشت، ظاهر چهره، الگوه های صوتی، خط بندی های داخل انبیه چشم و یا حالت قرارگیری سیاهرگ ها بر روی جداره شبکیه چشم) مطرح می‌باشد. بر این اساس، پارامترهای بدست آمده در نهایت به یکسری از داده های دیجیتالی قابل آنالیز تبدیل شده و در دست آخر در بانکهای اطلاعاتی ذخیره می‌شوند، نظیر بانک های اطلاعاتی دیجیتالی اطلاعات اشخاص، شماره‌ها، تصاویر یا داده های متنی که می‌توان آنها را جهت یافتن داده‌های گروهی خاص نظیر شهر تولد یا تاریخ تولد مورد جستجو قرار داد. از اینرو شناسایی چهره یا علم بیومتری که باعث شناسایی افراد بر مبنای تصاویر دیجیتالی چهره می‌شود می‌تواند در شناسایی افراد مضنون کمک قابل توجهی را ایفا نماید و از این طریق می‌توان از آنها جهت جلوگیری از موارد آسیب زننده به مضامین امنیتی استفاده نمود.
چشم اندازهای دیگر
با نگاه به سناریوهای گذشته و حال حاضر در زمینه هوش مصنوعی و همچنین پیشرفت‌هایی که در زمینه این تکنولوژی به وجود آمده است، الزامی‌جهت توجه به چشم اندازهای آتی این مبحث به عنوان ضروریات خاص چندان به نظر نمی‌رسد، چرا که این موارد از آشکاری و بینه قابل توجهی به خودی خود بهره مند می‌باشند. بر این مبنا هوش مصنوعی به عنوان بزرگترین انقلاب زمان حاضر و زمان های آتی مطرح خواهد بود.

 

نتیجه گیری
هوش مصنوعی یک رشته علمی‌ می‌باشد که راههای پیاده سازی روالهای تفکر در ماشین‌ها و پس از آن اعمال رویه‌های مشابه با انسان بوسیله ماشین و حتی بگونه‌ای بهتر از واکنش های انسانی در موقعیتهای خاص، را مدنظر قرار داده است. در این مقاله هوش مصنوعی به عنوان مقوله ای تعریف شده است که از طریق کاربرد آن در ماشین ها می‌توان به صورت هوشمندانه جهت رفع مشکلات زندگی واقعی اقدام نمود.
با توجه به عدم توانایی کامپیوترها و ماشینهای دیگر جهت عمل نمودن همانند اعمال انسانی و انطباق با برخی از موقعیت های خاص این امر لازم می‌باشد تا آنکه تکنولوژی خاصی توسعه یابد که بتواند چنین هوشمندی ماشینی را در خود داشته باشد. بر این اساس با استفاده از اعمال رویه ها و مراحل مختلف توسعه یک سری از تئوری های وابسته، همانند تئوری بازخورد، تئوری درخت منطق و تئوری چارچوب، علوم زیادی در ارتباط با هوش مصنوعی مد نظر قرار گرفته و مضامین ارتقا یافته‌ای پیاده شده‌اند. همچنین تلاشهای زیادی از سوی تعدادی از دانشمندان و محققین نظیر جورج بول، جان مک‌کارتی، نول،  سیمون و افراد بسیار دیگری انجام شده که خود منجر به توسعه روزافزون هوش مصنوعی گردیده است.
تقریباً در حدود نیم قرن از زمان شروع این پدیده و سیکل های علمی‌آن گذشته است و دنیای کنونی نیز امور زیادی را در زمینه هوش مصنوعی تجربه کرده است. البته هنوز نیز کارهای زیاد دیگری را باید در آینده جهت پیشبرد رشته هوش مصنوعی انجام داد و در این خصوص محققین به صورت متوالی به دنبال پژوهش‌ها و پیشرفتهای مربوطه می‌باشند. کامپیوترها جهت انجام عملکردهای خود به صورت قابل توجه و انسان گرایانه حرکت می‌کنند و بر این اساس بازی های رایانه‌ای و اسباب بازیهای روباتیک، روال های شناسایی هدف، شناسایی صوت، روبات ها و تشخیص های پزشکی بصورت مشهود و چشم‌گیری عرضه شده‌اند. هم اکنون رشته های بی شماری از مزیت هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، رشته هایی نظیر صنعت سرگرمی، تأسیسات پزشکی، نظامی، بانکداری و دیگر تأسیسات و موقله‌های تجاری.
Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.