مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

پورتهای موازی

پورتهای موازی

پورتهای موازی – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه کامپیوتر
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده کامپیوتر - ایران ترجمه - irantarjomeh
شماره      
۱۲
کد مقاله
COM12
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
چگونه پورتهای موازی کار میکنند
نام انگلیسی
How Parallel Ports Work
تعداد صفحه به فارسی
۱۱
تعداد صفحه به انگلیسی
۵
کلمات کلیدی به فارسی
کلمات کلیدی به انگلیسی
مرجع به فارسی
مرجع به انگلیسی
کشور
 

 چگونه پورتهای موازی کار می‌کنند؟

 در صورتی که چاپگری را در اختیار داشته باشید، به احتمال قوی این چاپگر از طریق پورت پارالل یا موازی وصل کامپیوترتان شده است. با وجود آنکه USB بطور فزاینده‌ای محبوبیت یافته است، پورت پارالل هنوز نیز از جمله پورتهایی است که بصورت شایع برای چاپگرها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پورتهای موازی را می‌توان برای متصل نمودن ادوات جانبی مشهور به کامپیوتر مورد استفاده قرار داد:

پورتهای موازی

 

اصول پورت پارالل
پورتهای موازی در ابتدا بوسیله شرکت IBM بعنوان روشی برای اتصال چاپگر به کامپیوتر شخصی (PC)  توسعه داده شد. به هنگامی که شرکت IBM  در امر طراحی PC مشغول بکار بود، یکی از سازندگان مشهور آن دوره، سنترونیکس (Centronics)، چاپگرهایی را عرضه می‌نمود. بر این اساس شرکت  IBM سعی داشت محصولات PC خود را بگونه‌ای ببازار عرضه نماید که قابلیت کار کردن با این نوع چاپگرها را داشته باشند. با این حال، شرکت IBM مصمم بود تا بر روی محصولات خود از پورت مشابه با چاپگرهای سنترونیکس استفاده نکند.
بجای آن، شرکت IBM نسبت به طراحی پورت اتصال۲۵ پینی، DB-25، در برابر کانکتور ۳۶ پینی سنترونیکس اقدام نموده و بر این اساس کابل مخصوصی را بوجود آورد که می‌توانست چاپگر را به کامپیوتر متصل نماید. دیگر تولید کنندگان چاپگر نیز با اتمام بکارگیری پورت سنترونیکس، رویه شرکت IBM را اتخاذ نموده و این کابل پیوندی عجیب و غریب را بعنوان استاندارد کاری خود پذیرفتند.
به هنگامی که یک کامپیوتر شخصی با استفاده از پورت موازی داده‌ها را به چاپگر یا ادوات دیگر ارسال می‌دارد، عمل ارسال داده بصورت ۸ بیتی(یک بایت)، یک بیت در هر زمان، انجام می‌گردد. این هشت بیت داده بصورت موازی با هم ارسال می‌شوند، بر خلاف پورت سریال که در آن بیتها بصورت سریال (همه در یک ردیف تکی یا مجزا) ارسال می‌شوند. پورت پارالل استاندارد قابلیت ارسال ۵۰ الی ۱۰۰ کیلوبایت داده در هر ثانیه را دارا می‌باشد.
  • پین ۱ حاوی سیگنال بارقه (سیگنالی که ارتباط میان چاپگر و کامپیوتر را برقرار می‌سازد) می‌باشد. این سیگنال دارای سطح ولتاژی بین ۸/۲ و ۵ ولت می‌باشد، ولی در عین حال به هنگامی که کامپیوتر یک بایت داده را ارسال می‌کند این میزان به زیر ۵/۰ ولت تنزل می‌یابد. این افت ولتاژ به چاپگر می‌گوید که داده در حال ارسال است.
  • پین ۲ الی ۹ به منظور حمل داده مورد استفاده قرار می‌گیرند. به منظور آنکه مشخص شود که بیتی دارای ارزش یک (۱) می‌باشد، یک بار الکتریکی ۵ ولت بسمت پین مطلوب هدایت می‌شود. در صورتی که پین هیچگونه باری نداشته باشد ارزش این پین در حقیقت صفر (۰) خواهد بود. این روشی ساده ولی در عین حال بسیار موثر است و با استفاده از آن می‌توان اطلاعات یا داده‌های دیجیتالی را با استفاده از یک کابل آنالوگ در زمان حقیقی انتقال داد.
  • پین ۱۰ سیگنال تصدیق دریافت اطلاعات را از چاپگر به کامپیوتر ارسال می‌دارد. همانند پین ۱، این پین نیز نسبت به حفظ بار الکتریکی و افت ولتاژ به زیر ۵/۰ ولت اقدام نموده تا بدینوسیله کامپیوتر را از دریافت داده آگاه سازد.
  • در صورتی که چاپگر مشغول یا اصطلاحا (Busy) باشد، پین ۱۱ باردار خواهد شد. پس از انجام این عمل ولتاژ به زیر ۵/۰ ولت افت نموده تا کامپیوتر آگاهی یابد که چاپگر آماده دریافت داده‌های بعدی است.
  • در صورتی که کاغذ در دستگاه چاپگر نباشد، یک بار الکتریکی توسط پین ۱۲ ارسال می‌شود و بدین طریق کامپیوتر از وضعیت آگاهی می‌یابد.
  • تا زمانی بارهای الکتریکی از طریق پین ۱۳ ارسال شود، کامپیوتر خواهد دانست که چاپگر همچنان آماده کار یا اصطلاحا (Online) می‌باشد.
  • کامپیوتر از طریق پین ۱۴ نسبت به اسال بار الکتریکی ۵ ولتی به چاپگر اقدان می‌نماید که معرف تغذیه اتوماتیک (کاغذ) است.
  • در صورت بروز مشکل در چاپگر، ولتاژ پین ۱۵ به زیر ۵/۰ ولت افت نموده و بدینوسیله کامپیوتر از وقوع خطا اطلاع می‌یابد.
  • در صورتی که یک پروسه چاپ جدید برای ارسال به چاپگر آماده باشد، کامپیوتر نسبت به افت بار الکتریکی پین ۱۶ اقدام نموده تا بدینوسیله چاپگر آماده کار گردد، اصطلاحا (Initialize) .
  • پین ۱۷ بوسیله کامپیوتر استفاده شده تا بدینوسیله بتواند از راه دور چاپگر را از مدار خارج نموده و اتصال آن را با کامپیوتر ملغی نماید، اصطلاحا (Offline).
  • پین ۱۸ الی ۲۵ بعنوان سیمهای زمین بشمار آمده و از آنها بعنوان سیگنال رفرانس یا مرجع با بار الکتریکی کم (زیر ۵/۰ ولت) استفاده می‌شود.
توجه داشته باشید که چگونه ۲۵ پین اول بر روی سنترونیکس با پینهای کانکتور منطبق می‌شود. با هر بایتی که پورت موازی بسمت خارج ارسال می‌دارد، یک سیگنال تبادل نیز ارسال شده بگونه‌ای که چاپگر بتواند بایت را اصطلاحا latch   یا نگهداری و ذخیره نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.