مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

برنامه زمانی كوره برای چوبهای نرم

برنامه زمانی كوره برای چوبهای نرم

برنامه زمانی كوره برای چوبهای نرم – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه صنایع چوب
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات رایگان

مطالعه 20 الی 100% رایگان مقالات ترجمه شده

1- قابلیت مطالعه رایگان 20 الی 100 درصدی مقالات 2- قابلیت سفارش فایل های این ترجمه با قیمتی مناسب مشتمل بر 3 فایل: pdf انگیسی و فارسی مقاله همراه با msword فارسی -- تذکر: برای استفاده گسترده تر کاربران گرامی از مقالات آماده ترجمه شده، قیمت خرید این مقالات بسیار کمتر از قیمت سفارش ترجمه می باشد.  

چگونگی سفارش

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه (شماره حساب) ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.com شامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر -- مقالات آماده سفارش داده شده عرفا در زمان اندک یا حداکثر ظرف مدت چند ساعت به ایمیل شما ارسال خواهند شد. در صورت نیاز فوری از طریق اس ام اس اطلاع دهید.

قیمت

قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده صنایع چوب - ایران ترجمه - irantarjomeh
شماره
25
کد مقاله
WOD25
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
برنامه زمانی كوره برای چوبهای نرم
نام انگلیسی
Kiln Schedules for Softwood
تعداد صفحه به فارسی
36
تعداد صفحه به انگلیسی
29
کلمات کلیدی به فارسی
برنامه زمانی، كوره،  چوبهای نرم
کلمات کلیدی به انگلیسی
Kiln, Schedules,  Softwood
مرجع به فارسی
دپارتمان كشاورزی ایالات متحده
دانشگاه ویسكانسین
مرجع به انگلیسی
United States Department of Agriculture
University of Wisconsin
سال
2011
کشور
ایالات متحده

 

برنامه زمانی كوره برای چوبهای نرم
دپارتمان كشاورزی ایالات متحده
دانشگاه ویسكانسین
 
برنامه‌های زمان بندی چوب نرم
برنامه‌های مربوط به میزان رطوبت چوب نرم 
برنامه‌های میزان رطوبت چوب نرم كه دراین فصل ارائه می‌شوند را می‌توان همراه با رویه نمونه كوره فصل 6 به منظور خشك نمودن الوار نرم همراه با داشتن حداقل نقص‌های روال خشك سازی بكار گرفت. این برنامه‌ها به منظور ارائه مثال‌های چندی، كه می‌توان آنها را به منظور داشتن اطلاعات درباره آنها بكار گرفت، مورد بحث و بررسی قرار داد. از آنجایی كه چوب‌های نرم معمولاً به راحتی بیشتری خشك می‌شوند، روال‌های صنعتی خشك سازی معمولاً به صورت منحصر به فردی تحت برنامه‌های زمانی برای آنها انجام می‌پذیرند. برنامه‌های زمانی در بخش بعد تشریح خواهند شد.
 
مبنای میزان رطوبت
همانند روال‌های خشك سازی چوب‌های سخت، ارتباطی بین میزان رطوبت این الوار و شرایط خشك سازی وجود دارد. با وجود آنكه الگوهای تنش كه در چوب‌های نرم در طی فرآیند خشك سازی به وقوع می‌پیوندد از انواع مشابه خود در چوب‌های سخت متفاوت است، نواحی سطحی ، در طی مراحل اولیه روال خشك سازی، دارای فشردگی تنشی می‌گردند (به گونه‌ای كه احتمال وقوع ترك خوردگی‌های سطحی به عنوان یك خطر وجود خواهد داشت) و نهایتاً در مقایسه ممكن است باعث بروز مشكلاتی در این زمینه شوند. با این وجود، واژگونی تنشی معمولاً تا زمانی كه الوار به میزان رطوبتی دست ‌یابند، كه تا اندازه‌ای بین 20 و 15 درصد كمتر از موارد مرتبط با چوب‌های سخت است، حاصل نمی‌گردد. از اینرو، تنزل دمای  مرطوب را نباید به طور ناگهانی افزایش داد تا آنكه الوار به این میزان رطوبت دست یابند. تغییرات تدریجی در میزان تنزل دمای مرطوب را می‌توان در مراحل اولیه در طی روال خشك سازی انجام داد. با این وجود، بر حسب میزان رطوبت الوار می‌بایست اقدام به انجام این مهم نمود. دما و میزان رطوبت و ارتباطات آنها با هم كه باعث اضمحلال و بوجود آمدن نقص‌های شانه زنبوری در چوب‌های سخت می‌شوند، بطور مشابه بر روی چوب‌های نرم نیز تاثیر می‌گذارند.
 
ملاحظات مربوط به مواد
تفاوت بین میزان رطوبت برون چوب و درون چوب در بسیاری از چوب‌های نرم به میزان قابل توجهی وجود دارد. به طور كلی چوب‌های ناحیه‌ مغزی یا درون چوب بیشتر در معرض بروز نقص‌های ناشی از روال خشك سازی می‌باشند، از اینرو بیشتر برنامه‌های این روال بر مبنای میزان رطوبت اینگونه از الوار می‌باشند. با این وجود، در برخی از موقعیت‌ها،  درون چوب تا میزان مطمئنی از میزان رطوبت خشك می‌گردند و این خشك شدن قبل از آن محقق می‌شود كه الوار برون چوب به گونه‌ای خشك شوند كه بتوانند در برابر افزایش ناگهانی تنزل دمای مرطوب ایستادگی داشته باشند. در این گونه موارد، برنامه‌ها بر اساس میزان رطوبت الوار برون چوب یا تركیبی از میزان رطوبت الوار برون چوب و درون چوب تنظیم می‌شوند.
چوب‌های مرطوب یا چوب‌هائیكه در آب غوطه‌ور شده‌اند ممكن است مشكلاتی را در زمان روال خشك سازی‌ گونه‌های چوب نرم، نظیر چوب سرخ، شوكران، نیشكر، كاج سفید شرقی و غربی گونه‌های و صنوبر، بوجود آورند. این چوب‌ها كه دارای آب بسیاری می‌باشند و همچنین از هوای اندكی در داخل حفره‌های سلولی برخوردار هستند، این خصیصه‌ها را به واسطه غوطه‌ور شدن در آب دارا می‌باشند. چوب‌های مرطوب به آهستگی خشك گردیده و در صورتی كه دمای روال خشك سازی بالا باشد و این دمای بالا در طی روال‌های اولیه خشك سازی محقق شود، الوار در معرض اضمحلال قرار خواهند گرفت. در صورتی كه عملی باشد، لازم است تا نسبت به سورت یا دسته بندی گونه‌های چوب‌های نرم تازه یا گونه‌هایی كه در معرض رطوبت در ترازهای مختلف وزنی و رطوبتی قرار دارند اقدام شده و هر یك از آنها را به صورت مجزا خشك نمود.
برنامه‌های  مربوط به میزان رطوبت چوب‌های نرم را می‌بایست برای خشك كردن الوار تازه به كار گرفت، علاوه بر این، همچنین می‌توان از این برنامه‌ها برای الوار نسبتاً خشك شده در معرض هوا نیز استفاده كرد.
برنامه‌های میزان رطوبت
برنامه‌های میزان رطوبت الوار نرم در جداول 15 و 16 نشان داده شده‌اند. این برنامه‌ها مشابه با برنامه‌های كلی برای چوب‌های سخت می‌باشند و تنها دارای تفاوت‌های اندكی با برنامه‌های الوار سخت هستند. بر این اساس لازم است تا از دمای تنزل مرطوب 40 درجه فارنهایت یا بیشتر  اجتناب گردد تا میزان رطوبت در حال كنترل به 15 درصد برسد. تغییر در تنزل دمای مرطوب بین 15 تا 35 درجه فارنهایت به تدریج انجام پذیرفته، یعنی در هر زمان به میزان 5 درجه فارنهایت از دما كاسته می‌شود. برای خشك سازی الوار دارای رتبه‌های پایین‌تر، تنزل‌های دمای مرطوب معمولاً بیش از 20 درجه فارنهایت نمی‌گردد. خصیصه‌های اصلی برنامه‌های میزان رطوبت این نوع از الوار منطبق با برنامه‌های الوار سخت در این فصل تشریح گردیده‌اند. در روش میزان رطوبت‌، دمای اولیه می‌بایست حفظ شود تا آنكه نمونه‌های گونه در حال كنترل به میزان رطوبت میانگین 30 درصد نایل آیند.
الوار خشك شده بوسیله دمش هوا  
از آنجائیكه روال اولیه خشك سازی به وسیله هوا برای الوار نرم كه می‌بایست تحت روال خشك سازی كوره قرار گیرند غیر معمول می‌باشد ( به جز سرخ چوب، شنوژن و سرو قرمز غربی)، برنامه‌های توصیه شده برای روال خشك سازی الوار خشك شده به وسیله هوا توسعه نیافته است. بر این اساس، مراحل زیر برای ایجاد چنین برنامه‌هایی لازم است.
1- تعیین میزان رطوبت نمونه‌های شاخص تخته‌های كه به صورت آهسته یا سریع خشك می‌شوند (فصل 6) و استفاده از میزان رطوبت میانگین مرطوب‌ترین نیمه نمونه‌ها به عنوان كنترل كننده میزان رطوبت.
 2 – استفاده از مرحله دمایی توصیه شده منطبق با میزان رطوبت خاص ( جدول 15).
3- در صورتی كه میزان رطوبت كنترلی بالای 40 درصد باشد، الوار را می‌بایست به هنگامی كه تازه می‌باشند خشك نمود.
4 -در صورتی كه میزان رطوبت كنترلی بالای 40 درصد یا كمتر باشند لازم است نسبت به تغییر تنزل دمای مرطوب به شرح زیر اقدام نمود:
تغییر برنامه‌های میزان رطوبت الوار نرم
اصولی كه برای برنامه چوب‌های سخت عرضه گردیده است را می‌توان با اعمال تغییراتی برای الوار نرم نیز به كار گرفت.
 
برنامه‌های زمانی الوار نرم تجاری 
اغلب كارخانجات الوار نرم غربی و جنوبی از برنامه زمانی برای خشك كردن الوار دارای رتبه بالا و پایین استفاده می‌كنند. شرایط خشك سازی در فواصل مشخصی تغییر می‌یابد، نظیر هر 12 یا 24 ساعت. محدوده گستر‌ه‌ای از برنامه‌ها در كارخانه‌های مشخصی طراحی گردیده یا اینكه به وسیله محققان خاصی تعیین شده‌اند و این برنامه‌ها را معمولاً می‌توان تغییر داد. برنامه‌هایی كه در اینجا ذكر شده‌اند معرف برنامه‌ای هستند كه می‌توان آنها را به عنوان برنامه‌های جالب توجه و رضایت بخش برای روال خشك سازی كوره به كار برد. این برنامه‌ها را می‌توان به عنوان راهنما مورد استفاده اپراتورهای كوره قرار داد. بر این اساس اپراتورهای كوره با توجه به ملزومات روال خشك سازی و نوع كوره اقدام به انجام این روال می‌نمایند.
برنامه‌های كوره دمای متعارف
برنامه‌های توصیه شده قابل ملاحظه در جدول 19 مشخص گردیده‌اند و دیگر برنامه‌ها نیز در جدول 20 آورده شده‌اند. از آنجاییكه این برنامه‌ها از طریق تركیب گستره زیادی از برنامه‌های واقعی پدید آمده‌اند، زمانهای داده شده در مراحل آخر تنها به عنوان راهنما مطرح می‌باشند. زمان حقیقی مورد نیاز برای بارهای كوره مختلف ممكن است بر اساس زمان‌ها و شرایط مختلف متفاوت باشد.
 
برنامه‌های كوره دمای بالا
محدوده معمولی دماهای روال خشك سازی با توجه به درجه بالا برای چوب‌های نرم از 230 درجه الی 250 درجه فارنهایت می‌باشد، البته این نكته را باید در نظر داشت كه چنین خط مشی معمولا برای موارد دمای بالا می‌باشد. خشك سازی الوار با دمای بالا مخصوصاً برخی از گونه‌های چوب نرم در خلال 15 الی 20 سال اخیر به عنوان یك رویه معمول درآمده است. با وجود آنكه تست‌ها نشان دهنده آن است كه حالت از دست رفتگی قدرت قابل توجهی در برخی از گونه‌های غربی بروز می‌نماید، گونه‌های كاج جنوبی معمولاً تاثیر پذیری كمتری را در مقایسه با گونه‌های دیگر داشته و معمولاً قدرت یا استحكام آنها بیشتر حفظ می‌شود. تاثیر از دست رفتگی استحكام را می‌بایست به هنگامی مد نظر قرار داد كه نسبت به انتخاب برنامه‌ای اقدامی كنیم كه در آن از دست رفتگی استحكام ویا عوامل دیگر همچون كشش یا خمش به عنوان فاكتورهای مهم برای ما در نظر می‌باشند.
برنامه‌های چوب نرم برای اهداف خاص
برخی از الوار نرم و اقلام مربوط بدان، نیازمند تحصیل سود از طریق انجام یكسری از برنامه‌ها و احتیاط‌های لازم می‌باشند و بر این اساس بخشهای زیر برخی از این نیازهای خاص را مورد بررسی قرار می‌دهد.
 
كنترل لك زدگی قهوه‌ای
لك زدگی قهوه‌ای به عنوان یكی از عارضه‌های رنگ زدایی چوب به شمار می‌آید كه در طی روال خشك سازی در داخل كوره و در نتیجه تغییر در رنگ مواد كه به صورت طبیعی در الوار نرم وجود دارند، روی می‌دهد. این ضایعه به عنوان یكی از مشكلات مهم در روال خشك سازی الوار كاج قندی، كاج سفید شرقی و غربی، كاج پاندروسا، چوب‌های درون چوب شوكران و همچنین كاج‌های جنوبی به شمار می‌آید. لك زدگی قهوه‌ای به هنگامی كه گرما و رطوبت زیاد می‌باشد و به هنگامی كه در فصول گرم به سر می‌بریم به عنوان یك ضایعه شایع مطرح می‌باشد. این ضایعه در الواری بروز می‌نماید كه در آب و یا در تحت شرایط آب پاشی بر روی الوار برای مدت طولانی نگهداری می‌شوند. زمان ذخیره سازی، به هنگامی كه الوار بریده شده و خشك می‌گردند، را می‌بایست به حداقل كاهش داد. مخصوصاٌ در صورتی كه الوار بدون داشتن چوب دستك كوپه سازی گردیده‌اند.
تثبیت قطران چوب و حفظ روغن سدر
به منظور نگهداری روغن چوب وحفظ آن به هنگامی كه روال خشك سازی چوب‌های سدر شرقی قرمز مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌بایست نسبت به تغییر برنامه‌های كوره اقدام نمود و بر این اساس قطران خارج شده از این الوار را به گونه‌ای تثبیت نمود كه بعداً نشت این قطران به عنوان ضایعه جدی بر محصول نهایی و یا زمانیكه چوب را رنگ می‌كنیم تلقی نگردد. دمای بالا و حضور رطوبت و بخار موجب می‌شود تا روغن‌ها حالت فراریت یافته و رزین‌های آن بخار شوند. از اینرو، به هنگامی كه اقدام به خشك سازی سدر قرمز شرقی می‌نماییم، لازم است تا از دمای بالا اجتناب شود، به جز زمان‌هایی كه كاملاً لازم باشد، نسبت به تغییر برنامه‌ها اقدام نگردد، چرا كه این امر موجب می‌شود تا سطح الوار به صورت غیر یكنواخت و ناهمگون جلوه نمایند.
الوار محافظت شده به وسیله مواد آب برد یا ضد آتش
برخی از گونه‌های چوب نرم، مخصوصاً كاج جنوی و الوار دوگلاس و الواری كه برای مصارف تخته چند لایی مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولاً به وسیله مواد ضد آتش و محافظتی تحت روال محافظت قرار می‌گیرند. بر این اساس لازم است تا قبل از انجام روال محافظت نسبت به انجام روال خشك سازی مقدماتی اقدام نمود. این الوار را می‌توان به همان گونه كه الوار غیر محافظت شده خشك می‌شوند تحت فرآیند خشك سازی قرار داد. با این وجود، الوار تحت فرآیند محافظت، معمولاً آب دوباره‌ای جذب نموده و بر این اساس تحت روال خشك سازی مجدد قرار می‌‌گیرند.
برنامه‌های تحصیل حداكثر قدرت و استحكام
حداكثر كاربرد دما در روال خشك سازی به منظور تحصیل حداكثر استحكام در فصل قبل مورد بررسی قرار گرفت. دماهای حداكثر برای الوار نرم و برای هر یك از سطوح رطوبت در جدول 10 نشان داده ‌شده است و همچنین كد گونه‌ها ویا شماره‌های مرتبط با آن برای یافتن دماهای مربوطه در جدول 9 نشان داده‌ شده است.
پوشش‌های اریبی، پنجره‌های كركره‌ای و دیگر محصولات به دست آمده از اره كشی ثانویه
الوار نرم كه می‌بایست آنها را توسط فرآیندهای اره كاری به صورت پوشش‌های اریبی سطوح، پنجره‌های كركره‌ای یا دیگر محصولات درآورد می‌بایست به صورت مناسبی بهینه سازی شده باشند و دارای یكنواختی و همسانی قابل توجهی نیز باشند ( بخش بهینه سازی و تسریع سازی را مطالعه نمایید). بر این اساس، آنها می‌بایست دارای خصیصه‌های فوق باشند تا یكنواختی و یكپارچگی در زمینه میزان رطوبت در سطح مقطع عرضی به دست آمده وهمچنین در طی روال خشك سازی نیز از ضایعاتی همچون تنش‌های مرتبط با این روال جلوگیری شود.
اقلام كپه شده با طول كوتاه
اغلب اقلام دارای طول كوتاه كه به صورت كپه شده درآمده‌اند بگونه‌ای روال خشك سازی مشاركت داده می‌شوند كه سطوح رگه‌دار آنها بسمت بالا قرار گرفته باشد. از آنجایی كه برخی از اقلام براحتی تحت روال خشك سازی قرار نمی‌گیرند، برنامه‌های خاص این روال می‌بایست برای آنها در نظر گرفته شود. با این وجود اقلام دیگر، نیازمند دمای خشك می‌باشند تا از بروز پدیده اضمحلال الوار جلوگیری به عمل آید.
الوار و تیركهای بزرگ
این امر به عنوان یك قاعده كلی به شمار نمی‌آید كه نسبت به انجام عمل خشك سازی الوار و تیركها و یا پست‌های بلند توام با هم اقدام نماییم، چرا كه زمان روال خشك سازی طولانی مدتی مورد نیاز می‌باشد. چنین الواری معمولاً در ابتدا به وسیله هوا خشك شده و یا به صورت تازه مصرف می‌شود. البته یكی از موارد مستثنی قابل توجه در این خصوص كاج جنوبی می‌باشد. به واسطه آسانی نسبی روال خشك سازی و میزان گسترده استفاده از این نوع الوار، می‌توان از برنامه‌های دارای دمای بالا به صورت موفقی استفاده نمود.
تانك ذخیره / منبع آب
الواری كه برای تانك‌های ذخیره آب مد نظر می‌باشند را می‌توان با استفاده از برنامه‌هایی كه خاص الوار رتبه بالا با ضخامت خاص را دارا می‌باشند، تحت روال خشك سازی قرار داد. از آنجائیكه این الوار می‌بایست در تماس با آب یا محلول‌های دیگر باشند، نباید پایینتر از 15 الی 20 درصد میزان رطوبت تحت فرایند خشك سازی قرار بگیرند. از اینرو، روال یكسان سازی و بهینه سازی می‌بایست در حد میزان رطوبت متوازن (EMC) 12 درصد صورت پذیرد.
 
الوار كاج گره دار
الوار كاج گره دار معمولاً برای اهداف دكوراسیون مورد استفاده قرار گرفته و از اینرو لازم است دارای ظاهری در سطح بالا در مقایسه با دیگر الوار كاج مرتبه پایینتر باشند. میزان رطوبت یا برنامه‌های زمانی كه برای الوار رتبه پایینتر مد نظر است معمولاً به صورت موفقیت آمیزی برای محافظت از عدم ترك خوردگی یا شل گشتگی گره‌ها در طی فرایند اولیه خشك سازی كافی می‌باشد.
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.
تماس با ما

اکنون آفلاین هستیم، اما امکان ارسال ایمیل وجود دارد.

به سیستم پشتیبانی سایت ایران ترجمه خوش آمدید.