منسوجات كاربردی زخمهای مزمن بهبود زخم مهندسی بافت
منسوجات كاربردی زخمهای مزمن بهبود زخم مهندسی بافت – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه نساجی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات رایگان
قیمت
قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
منسوجات كاربردی زخمهای مزمن بهبود زخم مهندسی بافت
شماره |
5 |
کد مقاله |
TXT05 |
مترجم |
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی |
منسوجات كاربردی در جلوگیری از زخمهای مزمن – بهبود زخمها و مهندسی بافت |
نام انگلیسی |
Functional Textile in Prevention of Chronic Wounds- Wound Healing and Tissue Engineering |
تعداد صفحه به فارسی |
24 |
تعداد صفحه به انگلیسی |
16 |
کلمات کلیدی به فارسی |
منسوجات كاربردی- جلوگیری از زخمهای مزمن – بهبود زخمها- مهندسی بافت |
کلمات کلیدی به انگلیسی |
Functional Textile- Prevention of Chronic Wounds- Wound Healing- Tissue Engineering |
مرجع به فارسی |
دانشگاه Jena – آلمان |
مرجع به انگلیسی |
University of Jena- Germany |
سال |
2003 |
کشور |
آلمان |
منسوجات كاربردی زخمهای مزمن بهبود زخم مهندسی بافت
منسوجات كاربردی در جلوگیری از زخمهای مزمن، بهبود زخمها و مهندسی بافت
استفاده از منسوجات در پزشكی دارای سابقه طولانی میباشد. یكی از موارد مهمی كه از این منسوجات استفاده میكنند مراقبت از زخم و ممانعت از زخمهای مزمن مخصوصا جراحتهای سخت میباشد. در بین لیست طولانی از این منسوجات بانداژ و پارچه زخمپیچی دارای شهرت زیاد است. استفاده از این منسوجات بستگی به موجود بودن آن، قیمت و همچنین استفاده مجدد از آنها دارد. منسوجات بافته شده بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، صرفنظر از آنكه منسوجات سنتی بیشتر دارای دیدگاههای كیفیت اولیه نظیر سازگاری با محیط، انعطافپذیری، استحكام و غیره میباشند. نیازهای رو به رشدی جهت افزایش عملكرد اینگونه الیاف وجود دارد. همراه با توسعه تكنولوژیكی منسوجات با كاربری خاص استفاده از آنها به منظور مداوای زخم و ممانعت از زخمهای مزمن، اخیرا این منسوجات از كیفیت جدید تعاملی یا واكنشی بین بافتهای بیولویكی و منسوجات برخوردار شدهاند.
استفاده از الیاف فاصلهدهنده در ممانعت از زخمهای مزمن
الیاف جداكننده یكی از راهحلهای تكنولوژیكی منسوجات جالب توجه، برای استفادههای پزشكی میباشد. اصل اولیه در این الیاف تركیب لایههای منسوجات با الیاف فاصلهدار است. كلیاتی از الیاف مورد استفاده قرارگرفته دراین خصوص درجدول 1 و شكل 1 نشان داده شده است.
الیاف پلیاستر مونوفیلار كه دارای سختی قابل ملاحظهای میباشد، مقاومت فشار بیشتری را در الیاف فاصلهدار بوجود میآورد. با این وجود مونوفیلها جهت انتقال مستقیم مایع، در مقایسه با الیاف مویرگی كه تركیبی از الیاف واحد و تثبیت شده بوسیله گرما میباشند، مناسب نیستند. هرچه میزان تثبیت دما بیشتر باشد میزان كریستالی شدن یا گروهی شدن فیلامرها بیشتر خواهد بود. تغییرات سطحی نظیر آنچه در الیاف پروفیلدكولمكس وجود دارد، باعث پشتیبانی از انتقال مایع میشوند. با بهینهسازی مواد و تكنولوژیها انتقال مستفیم مایع و گرما ممكن خواهد گشت. ساخت الیاف سنتزی با الیاف سلولزی، تركیبات الیاف سنتزی و الیاف مختلف با تراكمهای گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است تا آنكه انتقال آزاد و مستقیم مایع را در اینگونه الیاف تضمین نماید.
منسوجات كاربردی زخمهای مزمن بهبود زخم مهندسی بافت
جذب ابزارهای منسوجات
از دست دادن كنترل یكی از مشكلات عمده در كودكان و پیران میباشد. اجتناب از آزار پوستی بوسیله آنزیمها در مدفوع و ادرار در زخمهای فشرده و پیشگیری از آماس پوستی ضروری میباشد. ظرفیت هندل نمودن مایع در ابزارهای كه ممكن است اختیار كنترل خود را از دست دهند را میتوان بوسیله معرفی جذبكننده سوپر درك كرد. با این وجود، سطح منسوجات این ابزارها برای راحتی و ممانعت آزردگی مكانیكی دارای اهمیت میباشد.
از نظر فنی مهمترین تركیب برای تولید سوپرجذبكنندهها اسید اكریلیك میباشد، مونومر اسید اكرولیك بوسیله حمایت تركیباتی نظیر تریالیلامین پلیمراسیون میشوند. كوپلیمراسیون اجازه میدهد تا پوشش الیفا سلولزی نظیر ویسكوز یا لیوسل صورت پذیرد. چنین محصولاتی برای پارچةها یا دستمالهای بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند. برای هر دو میدان عمل منسوجات غیربافته حجیم جزء موارد مهم بشمار آمده است. بوسیله كاربرد روش تركیبی، میتوان محصولات چندلایه را بگونهای تولید نمود كه در آن چندین لایه فانكشنهای متفاوتی داشته باشند. مونولایهها یا تك لایهها بوسیله چندین تكنیك تولید میشوند. نظیر كوك پیوندی و سوزن زنی. تركیب این تك لایهها بوسیله لایههای چند گرهی مشخص میگردد. پدهای خیس خورده مواد حجیم غیر بافته تغییر شكل داده با الیاف بافندگی نیز ارتقا داده شده و آن را در موارد زخمبندی مورد استفاده قرار دادهاند.
منسوجات ضدباكتری
منسوجات معمولا حملكننده باكتری و قارچ میباشند. كنترل میزان باكتری و قارچ روی الیاف را میتوان با كاربرد موارد ذیل بدست آورد:
الف- استفاده از رزین جهت تثبیت عوامل باكتریزا و قارچی به سطح الیاف
-
پیوند عوامل ضدباكتری و قارچ در زنجیره سلولزی الیاف نظیر ویسكوز، لیوسل و غیره.
فعالیت ضدباكتری به میزان زیادی مرتبط با دفع خاك و و كیفیت آزادسازی خاك در منسوجات دارد. فلوروپلیمرها معرف آن دسته از پلیمرها هستند كه معمولا در محصولات ضدباكتری از آنها استفاده میشود. آنها شامل واحدهای پرفلورین هیدروكربن و ساختارهای آزاد از فلورین پلیمری میباشند. كه با فواصل گروههای پریفلورین به هم میپیوندند. این فواصل میتوانند همچنین دارای عملكردی نظیر اتصال پلیمرهای دوفانكشنی داشته باشند و میتوان آنها را از طریق گروههای غیراشباع شده پلیمر یا كوپلیمر نمود.
مهمترین ملاك برای انتخاب این موارد اضافه عبارتند از:
الف : محلولیتپذیری و تجزیه بسیار پایین آنها در برابر هوا، قلیا و اسید
ب : ثبات شیمیایی آنها در برابر اسیدهای قوی، اكسیدانها و دیگر مواد
ج : پایداری آنها در برابر گرما.
این موارد میبایست دارای هیچگونه تأثیرات منفی در فرایند بافندگی و همچنین خصیصههای الیاف نباشد. آنها میبایست دارای توانایی انتقال از سطح داخلی الیاف به سطح بیرونی آنها بوده و میبایست دارای خصیصههای محیطی و تاكسیلوژی مناسبی باشند.
كتان تغییر یافته هالامین جهت محافظت از منسوجات در برابر آفتكشها مورد استفاده قرار میگیرد. كتان تغییریافته هالامین قادر به دور نمودن بسیاری از موارد میكروارگانی نظیر استنفیلوكوكاسآریوس، كه علت اصلی آلودگی در بیمارستانها و یا انواع سلمونیا میباشد، است. از آنجایی كه بوی بدن معمولا ناشی از فلورای پوستی میباشد، كتان تغییر یافته هالامین میتواند در موارد كه كنترل بوی بدن مورد نظر باشد به كار گرفته شود.
كیتوزان/ كایتوزان یك كولیساكارد طبیعی بتا (4-1) دو- آمینو- دو- دیاكسی – بتا- D گلیكوپیرانوز رسوبی میباشد. این تركیب به میزان زیادی قابلیت زیستپذیری دارد. كیتوزان به مشابه منبع طبیعی آن، كیتین/ كایتین، توجه قابل ملاحظهای را بواسطه فعالیت ضدمیكروبی خود بدست آورده است. از مشتقات جدید بدست آمده و سنتز شده بوسیله N– انتخابی معرفی تربیع نوع- آمینیوم زنجیرههای كناره میباشد كه از خود پایداری كم الكتریكی نشان میدهد. و از اینرو آنها را به عنوان مواد نویدبخش در زمینه سازگاری با محیط و ضداستاتیك بودن مطرح ساخته است. مواد بر مبنای – كیتوزان به طور موفقی به عنوان لباس زخم در موارد سوختگی و زخمهای مزمن به كار گرفته شدند.
اخیرا طراحان پارچههای پنبهای نوعی پنبهای تولید نمودهاند كه قادر بود تا پیوند الاستیز را عرضه نماید و تصور میشد دارای كارایی در زخمهای مزمن میباشد اما بعدا به عنوان یكی از موارد كه بهبودی را به تأخیر میانداخت شناخته شد . از دیگر تلاشها پیوند الیاف پنبه به بازدارنده الاستیز بوده است.
منسوجات كاربردی زخمهای مزمن بهبود زخم مهندسی بافت
تركیبات سرامیك- منسوجات
تكنیك سول/ ژن اجازه میدهد تا یك لایه نازك سرامیكی را بر روی سطوح مختلف شامل الیاف بنا كنیم. در اینجا ساختار سه بعدی با منفذ را میتوان بوجود آورد. این امر موجب تامین حافظت در برابر حملات شیمیایی یا باكتری میگردد. علاوه براین پیوند مایه را میتوان بوسیله سطوح سرامیكی تغییر داد. منافذ اجازه میدهند تا از آن بعنوان دارو یا یك سیستم گردآورنده استفاده شود. این پوشش بعنوان یك كمك در فرمولاسیون داروسازی بكار گرفته میشود، بعنوان تثبیتكننده بر علیه رطوبت دما و تجزیه مواد ارگانی الیاف و غیره.
تركیبات سرامیك- منسوجات
تكنیك سول/ ژن اجازه میدهد تا یك لایه نازك سرامیكی را بر روی سطوح مختلف شامل الیاف بنا كنیم. در اینجا ساختار سه بعدی با منفذ را میتوان بوجود آورد. این امر موجب تامین حافظت در برابر حملات شیمیایی یا باكتری میگردد. علاوه براین پیوند مایه را میتوان بوسیله سطوح سرامیكی تغییر داد. منافذ اجازه میدهند تا از آن بعنوان دارو یا یك سیستم گردآورنده استفاده شود. این پوشش بعنوان یك كمك در فرمولاسیون داروسازی بكار گرفته میشود، بعنوان تثبیتكننده بر علیه رطوبت دما و تجزیه مواد ارگانی الیاف و غیره.
منسوجات سدكننده
منسوجات سدكننده در موارد خطر زیاد از آلودگی بوسیله مواد آلودهكننده یا سمی لازم خواهند بود. آنها معمولا در اطاقهای جراحی نه تنها برای محافظت پرسنل بلكه برای محافظت از خود بیمار نیز مورد استفاده قرار میگیرند. منسوجات سدكننده دارای اهمیت زیادی از نظر بهداشتی و عملهای جراحی دارند و از بروز آلودگی در بیمارستان جلوگیری بعمل میآورند. جدول 3 نشاندهنده خصیصههای منسوجات سدكننده میباشد.
فانكشن محافظتكننده به وسیله ساخت الیاف و محصولی كه دارای پوشش میباشد و كاربر را در برابر یك موضوع خاص یا مایع خاص محافظت میكند، بوجود میآید. كیفیت پایه این منسوجات فیلتر نمودن وسایل مرتبط پزشكی و موارد دیگری نظیر خون، عرق، ادرار و غیره میباشد.
منسوجات كاربردی زخمهای مزمن بهبود زخم مهندسی بافت
استفاده از منسوجات برای جابجایی عضو پیوند و مهندسی بافت
الیاف بافته شده را میتوان در تركیبات منسوجات به كار برد. تركیبات منسوجات بوسیله ماتریس باروركننده به صورت چندین نخ چند مسیره بافته میشوند. این عمل معمولا با استفاده از تكنیكهای قالب- مایع نظیر قالب انتقال رزین، قالب تزریق واكنش ساختاری و تزریق لایه رزین عملی میگردد. ساختارهای جامع این منسوجات قادر میسازد تا در برابر پیچخوردگی برش و ضربات بهتر از دیگر الیاف مقاومت نماید. بواسطه پایداری و مقاومت زیاد آنها و همچنین ثبات یا شكلپذیری تحت فشار در چنین الیافی میتوان آنها را برای موارد انطباق چند مسیره به كاربرد. با این وجود، این الیاف دارای تثبیت ضعیف در تحت فشار محوری در سیستم نخ آنها میباشند. الیاف لولهای ساده پروتس برای جابجایی رباط یا لیگامنت صدمه دیده به كار برده میشود. در آینده میتوان از نوع بستهبندی سازگار با محیط این نوع لوبریكنتها میتوان استفاده كرد.
پیوندهای آرتریال پروستات براساس نخهای پلیاستر(دكرون) و یا پلیتترافلورواتیلین(گورتكس) انجام میپذیرد. آنها در قطرهای چهار تا سیزده میلیمتری و طولهای بیست تا نهصد میلیمتری موجود میباشد. یكی از مشكلات پیوند آرتیریال(نظیر دیگر پیوندهای وریدی) القا یا مكش لخته خون بوسیله سطح پیوند میباشد. جهت حل این مشكل پیوندها معمولا بوسیله خون خود بیمار قبل از كاشت لخته شده را باعث كاهش تراوش خون از ساختار نخ شود.
پروستیس وریدی براساس پلیاستر بخشی توسعه یافته است. قطر داخلی آن بوسیله ریختن یك مایع تركیب سرد با سلولهای صاف بازویی و كولژن در یك قالب استوانهای مرتبط بوسیله ژلاتیناسیون شكل میگیرد. تقویت آن بوسیله یك بافته ارتجاعی باعث ارتقای خصیصه مكانیكی آن و انطباق با آرتریز طبیعی میگردد. یك پیوند تقویت شده با این عنصر نیز میتواند در جابجایی آرتریال نقش داشته باشد.
پلیاستر تابیده به كار گرفته شده در هرنیا به صورت حالت آزاد- فشار باز هرنیوپلاستی تعمیر میگردند. در میان دیگر مواد منسوجات تابیده یا آنكه از پلیمرهای قابل جذب زیستی ساخته میشوند. نظیر پلیگلیكولیكاسید و پلیگلیكولیدلاكتید و یا بوسیله پلیمرهای غیرجذبی نظیر پلیمر، نایلون، پلیپروپیلین و كرین ساخته میشود. سازگاری با محیط و پایداری كیفیتهای اصلی چنین الیاف بافتهشدهای میباشند.
فیلامینتهای اضافه شده پلیگلاكتین به بافته پروپیلین باعث كاهش تعداد میكروفیج یا سلول میكروبخوار كوچك و كرنولوسیتها همانگونه كه در حالت آماس حاد اندازهگیری شده میگردند. واكنش زخم تنها محدود به ناحیه پریفیلامنت میباشد. از طرف دیگر جداره غیرعادی دستنخورده باقی میماند. پوشش پلیپروپیلین با پلیگلاسین باعث ارتقای اتصال بافت كپسولی اطراف بافته میگردد كه به نظر همكاری خود را مخفی میسازد.
تركیب داربستها شامل منسوجات سوپر ساختاری و بیوتقلیدی گلیكوپلیمرها میباشند كه برای مهندسی تیپ ارگانی بافتهای كبد در آزمایشگاه عملی گردیده است. پلیاتلین تریفتالات بافته شده(PT) الیافی هستند كه بر روی گوشه بوسیله یك لایه نازك قابل تجزیه محیطی پلیمر قرار گرفته تا آنكه ساختار قطبی را بدست آورد. ساختار تركیبی باعث تضمین ثبات غشاء به هنگام تجزیه غشای پلیمری میشود.
منسوجات نشاندهنده دو دسته از كلاسهای منفذدار میباشند كه میتوان آن را به صورت انتخابی كنترل نمود. منفذهای بین فیلامنتهای نخ و پرزها بوسیله یك فضای میان دایرهای مشخص میگردد. طبیعت پردازش كامل منسوجات دورهای بودن كامل آنها میباشد. الیاف فاصلهدار جهت داربست انسانی و سلولهای رودنت نظیر كراتینوسیتها یا هپاتوسیتها مورد استفاده قرار گرفته اند. تكنولوژی قلابدوزی، از طرف دیگر، اجازه میدهد تا مواد منافع و خصیصههای مكانیكی محلی را در یك هندسه منسوجات داده شده بدون هرگونه شرط زمانی كنترل نماییم.
نخ پلیگلیكولید اسید در تكنولوژی قلابدوزی در امر بخیه و در شرایط آزمایشگاهی بر روی بافت پلیوینیل الكل یا بر روی ساختار پایه پلیاستر به كار گرفته شد. تكنیك بخیه برای ارسال داروی داخلی از یك كاشت منسوجات و برای توسعه منسوجات تركیبی با میزان تجزیه مختلف داخلی جهت سودبری رشد بافت با خصیصههای مكانیكی ارتقا یافته مورد استفاده قرار گرفت.
منسوجات كاربردی زخمهای مزمن بهبود زخم مهندسی بافت